夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

熱血金章

回覆樓主:

樓主你好正常,我唸有部分老婆媽媽們都有相同處境。

我地女人仔其實好忙,集工人,秘書,財政部,教育部,人際關係(男女家)於一身,乜都要理。

珍珠宮

減齡達人勳章

點解對你上下其手拍拖時就情趣,而家就唔尊重?千祈唔好因為有咗小朋友而忽略咗個老公,你知出面幾多引誘。

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

FennieMan 發表於 16-12-9 02:15
點解對你上下其手拍拖時就情趣,而家就唔尊重?千祈唔好因為有咗小朋友而忽略咗個老公,你知出面幾多引誘。 ...

係囉,我見好多媽媽講自己面對老公嘅態度好危險,到到有日老公唔掂佢,真係唔好喊

大宅

kayikayi293 發表於 16-12-7 01:25
我係ftm,結左婚先三年,個仔歲幾,拍拖時同老公嘻嘻哈哈咁好開心,但做左人阿媽後好多事都自己搞掂,老公就繼 ...

我係生完後脾氣好好多喎,係有咗小朋友之後就盡可能會控制自己嘅情緒,另外如果佢唔掂你你係咪會驚啲呢?

水晶宮

係咪你湊bb太辛苦,脾氣先差佐啊?C6冇幫你手?

男爵府

kayikayi293 發表於 16-12-7 01:25
我係ftm,結左婚先三年,個仔歲幾,拍拖時同老公嘻嘻哈哈咁好開心,但做左人阿媽後好多事都自己搞掂,老公就繼 ...

我覺得就好似番工咁,當好多野一齊湧埋黎,做到踢晒腳咁,個人就會燥底易發皮氣!

我細個時媽咪都係咁,所以成日鬧我地,到我地大左佢唔洗全天候照顧我地,個人就輕鬆番。

或者咁,有d唔太急既家務就安排遲d先做,或者叫老公幫手做少少,盡量唔好逼得自己咁緊。

老公同你親熱千祈唔好推開佢,男人有需要曉得搵老婆係好現象黎,經常拒絕形成習慣,唔止影響夫妻關係,老公分分鐘搵外援

大宅

dinosaurmum 發表於 16-12-9 14:51
係咪你湊bb太辛苦,脾氣先差佐啊?C6冇幫你手?

通常幫手搞喊阿仔

大宅

FennieMan 發表於 16-12-9 02:15
點解對你上下其手拍拖時就情趣,而家就唔尊重?千祈唔好因為有咗小朋友而忽略咗個老公,你知出面幾多引誘。 ...

拍拖時日子冇過得咁緊張,而家好似每分每秒都要忙阿仔既野,只想快d做完跟住要做另一樣,係咁趕急時佢就坐係度玩手機,然後突然過黎摸下胸摸下腳,好難唔發火

大宅

回覆樓主:

多謝大家意見
我自己都諗左好耐,要先分配好d時間俾阿仔同老公,不得不承認生完後阿仔先係我最愛,老公變左次要,但諗深層老公先係同我一齊終老果個,都唔可忽略左佢,我會好好調節下

水晶宮

kayikayi293 發表於 16-12-10 23:01
通常幫手搞喊阿仔

怪唔得啦,咁做又真係好容易搞到自己心情差

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

絕對明白樓主嘅感受。 我要返工,放工返到屋企要煮飯,洗碗,湊女,睇功課,家務,已經趕頭趕命。
男人一句話攰就可以唔駛做,咁我攰又可以點呢係
係最繁忙嘅時間總要多對手,真係好燥底

首頁

尾頁

跳至