興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆樓主:

大宅

回覆樓主

大宅

回覆樓主

P13 249

大宅

回覆樓主:

謝樓主 好睇呀!你遇到的都是好 真的好好

我是可以感應到佢地的 但我遇到的都是如不介意 下次我也分享我小小的經歷:mother:

珍珠宮

天角一荒 發表於 17-6-30 12:12
好耐無返黎.....

等我講一個最近發生的故事

你講查日腳和化寶故事, 正正前一排發生在我家人身上, 我爸無啦啦跌倒入院, 不明白為何, 醫生每次想幫我爸做手術, 我爸都會發燒, 或者醫生有事完成唔到, 拖下拖下一個月, 於是我想到查日腳, 之後教我媽去買野去燒, 點知去到我爸出事現場燒衣, 突然風狂吹無法燒, 一點火就會熄, 最後連火機都爆埋, 於是我哥和媽就即時說對不起求原諒, 放過爸爸啦, 結果講完即燒著

你另一個故事講醫院見到侍者帶人走, 我哥都見過, 他有重病在醫院時見到兩個穿黑色西裝的人走入房叫佢個名,之後聽到要帶佢走, 之後我哥就感到自己飄上半空, 本來痛的身體, 完全感覺不到痛, 好舒服, 但是當去到天花板時, 哥就求兩個侍者放過他別要他走, 因為想留下來多陪年老的父母, 說完呢句哥就返回身體入面, 他整晚不敢睡

最近我爸都是離世, 我都好想人死後不是乜都無, 希望真的有靈魂, 有侍者帶我爸去一個他要去的地方生活

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我一口氣睇曬你所有嘅經歷, 希望你一直健康,繼續分享
我都有時睇到、感應到,不過冇你嘅經歷咁恐怖。尤其是搭車,不停問係咪見到?你話去灣仔嗰單
不要從別人的嘴裡去認識我

民房

有幸聽個同事講話呢度有個媽媽講問米嘅嘢,我特別登記返個戶口去留言俾你!尋晚10點睇到凌晨一點,今朝睇多半個鐘!總共用咗三個半鐘去睇你所有嘅嘢,本來我想去屯門嗰度問米㗎。但係應該唔會去啦。樓主你寫嘅文筆流暢,情節好輕鬆!連一個平時連鬼片都唔敢睇嘅我都睇晒所有嘅留言

民房

我都想講一單係關於我呢個同事.....係講話有呢個樓主叫我入谷睇嘅同事......佢以前係做某一個有名氣護手霜嘅品牌售貨員,佢話嗰度有一個做清潔嘅姐姐.....(暫稱佢做 C 姐)
C 姐個爸爸係住係大陸嘅。佢爸爸有一次過身,咁大陸嘅人呢系火化係好快嘅;唔會好似香港咁排好耐先至到。我估可能係一兩日啦,當準備火化嘅時候佢爸爸突然之間起翻身!佢話佢去咗閻龍王度,閻龍王話佢生前做咗好多好事幫左好多人!C 姐個爸爸唔係有錢既人家,相信幫人都有好多種係咪。閻龍王話俾你活多三年等你享下兒孫樂!

三年後佢真係過身嘞。

我同事話 C 姐唔會攞自己個爸爸來講咁嘅嘢,當然啦我聽左都放咗係個心度。我覺得呢件事係好好!我唔識當事人我都鄧佢哋好開心

大宅

回覆樓主:

估唔到早呢一兩年睇,呢啲事咁快發生係自己身上。。。

大宅

其實係同一個地方可能有好多人可以睇到靈體,或感受到,但一般都唔會去太理會,亦冇諗過點解自己會有咁嘅能力?有咩作為?

首頁

尾頁

跳至