夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

這裏很多負面post,究竟有冇夫婦有小朋友又keep 到好感情,一家不只表面而是真係幸福快樂生活?

侯爵府

點會冇呢!

侯爵府

回覆樓主:

我生完bb一年,因為bb带黎好多樂趣,同老公感情越黎越好。

複式洋房

回覆:beautytiny 的帖子

我都覺得好難... 佢覺得我要求佢太多... 我又想佢負責多d野... 唔想好多野都係我話事... 自從有小朋友, 自己要雇好多野... 老公就覺得我成日煩佢... 唉...

男爵府

只能說生bb後,真係看透x~way一個男人。
不過我眼見別人好多還是很好感情的。
這些都係命,羨慕不了

男爵府

我囡囡就快四歲,係生B第一年既轉變大左,嘈交多左,慢慢再磨合,感情比之前更好!一齊加油啦

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我同老公結婚就12年,仔女都10歲9歲,同老公有拗撬時候,但同時經歷好多事,我地感情越來越好,主要大家尊重對方,有堅持亦有妥協,不過我相信都係緣份,感恩大家遇到對方。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

有吖,我對上2個家姐,結婚無生小朋友,都仲好恩愛。姐夫都仲好錫我d家姐。
不知所謂的乙陸!!!

珍珠宮

BK Milk勳章

beautytiny 發表於 16-12-23 00:27
這裏很多負面post,究竟有冇夫婦有小朋友又keep 到好感情,一家不只表面而是真係幸福快樂生活?
...
生完bb, 同老公嗌交多咗, 幾個月冷戰, 好番, 又嚟過, 捱過晒, 一次講清楚 , 而家冇晒事喇, 感情好咗

結論係, 要分配時間比老公, 兩人拍吓拖keep住

伯爵府

小朋友都是感情維繫的因素之一來的。
唔係其實都幾悶架

子爵府

回覆 jackiemei 的帖子

我, 一家3口非常快樂.呀仔同我, 老公甚麼都可以頃,講.

珍珠宮

開心吸收勳章

beautytiny 發表於 16-12-23 00:27
...

其實,搵一樣一家人嘅共同興趣係好緊要,好似我有個朋友,佢兩公婆都好鍾意車,囝囝自小薰陶之下都鍾意車,仲去學賽車,而家兩公婆仲周不時陪個仔四圍去比賽添!
百花叢裡過,片葉不沾身。

洋房

QUEEN314 發表於 16-12-23 11:43
回覆 jackiemei 的帖子

我, 一家3口非常快樂.呀仔同我, 老公甚麼都可以頃,講.
羡慕...

水晶宮

有嘅,身邊嘅朋友就係咁樣,模範夫婦

琥珀宮

點會無呢,只係幸福好少會曬出來啫

翡翠宮

回覆樓主:

bb出世頭年紀感情好差,湊b教b都有分歧~

隨住阿女成長,慢慢磨合左,依架感情都ok~

水晶宮

由拍拖到搞婚禮到陀 bb 到坐月到宜家 bb 8 個月大,一路都無嗌過交無黑面無喊過。

大宅

回覆樓主:

其實我同我老公好好,說實話真係吾容易。我少少分享:
timing:我20歲,見到我老公第一眼已覺得佢好,半年後我提議同佢結婚。
婚後半年,又想要bb,就提議佢生,而家女就快攞成人身份証

互相遷就:我老公,由識我到而家,未試試大聲話過我,佢成日笑笑口,eq好高。

感欣~佢自細既經歷好慘,我成日同自己講,我要對佢好好,吾可以令佢吾開心。所以我打從心底,事事對佢好好。 佢係好感欣既人,佢覺得自細無人對佢好,佢好多謝我為佢付出。

價值觀:我地成日傾計,好多話題。

從來我地無吵架過,因為佢話過,無野值得為左任何野而破壞我地既關係。

自己空間:大家會尊重大家有私人時間,我從來吾會管佢,我咩都話好呀,佢反而一有時間都想在家。我較外向,佢會任我做我喜歡既事。

經濟:我不是好有錢,自己做生意,我會買車比佢,買層樓寫佢名,或者,呢樣野無壓力,大家無野會煩.

成就對方: 我打工時已經好想自己開公司,佢無條件去配合同成就我。同樣地,男人需要事業,我都會去鼓勵佢更上一層樓。

賣口乖: 成日讚對方,有時我比佢讚到,假都好似真禁,得啖笑。亞女成日話我老公吾明點解禁就我。

我吾知將來如何,我地會當每一天都是人生最後一天。

共勉之。

子爵府

開心吸收勳章

我同我老公都ok嘅,本身結婚前已同居了幾年,過夠二人世界先結婚,個女出世頭一年都會多拗撬,大家對點照顧個女都有唔同的諗法,好彩都磨合到,而家阿女兩歲半,我哋比以前更好感情,有咩事都會拎出嚟講,覺得做得唔好的會努力改善,希望一直可以keep到細水長流。

首頁

尾頁

跳至