親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好似幾個post都被人close 左,因為大家無咩分享,只係一味叫樓主PM

如果想要資料,不如你地直接PM我,吾好係度叫我PM比你

Copy and paste 分享比其他媽媽好簡單者,最緊要係搵到個有信心保証的司機,大家苦惱少樣野

利申
2016年4月用過一次
2016年12月妹妹又book 左2日
2017年4月,我book 左3日

男爵府

HippoStore 發表於 16-12-25 22:49
好似幾個post都被人close 左,因為大家無咩分享,只係一味叫樓主PM

如果想要資料,不如你地直接PM我,吾好 ...

Pls pm driver info

男爵府

回覆樓主:

我復活節過去,可以比司機資料嗎?
M@ggie :-D

大宅

新年去想包一日,6大2小,講pm我聯絡方法,謝謝

大宅

吾好係度叫我pm , 甘會比人close post 的,真心想要就自己先發一個PM比我
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

Up
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

如果2大2小去玩一天,參加local tour會比包車扺嗎?

大宅

yeunghan 發表於 17-2-5 22:45
如果2大2小去玩一天,參加local tour會比包車扺嗎?

Join local tour 會抵D喎!

珊瑚宮

BK Milk勳章

HippoStore 發表於 16-12-29 09:42
吾好係度叫我pm , 甘會比人close post 的,真心想要就自己先發一個PM比我

另外一個jm就係咁俾人封左

男爵府

回覆 HippoStore 的帖子

有無介紹 local tour ? Thanks!

大宅

我啱啱初三由韓國返嚟,都遇到一個好司機,本身唔係我book既係一個呢度既jm book左車,佢既行程啱晒我所以我夾埋一齊可以平啲,個司機車左我地成日,後尾因為去玩rail bike回程壞車所以搞到行程遲晒,超過晒本身book既10個鐘,由朝早7點幾8點搞到最後成9點幾先返到酒店,但佢冇收ot錢!只係我地唔好意思最後俾多左少少錢(但其實計返ot係應該俾唔夠既)

最後果日我自己搭錯車搞到遲去機場,衝忙過海關漏低左個隨身既斜揹袋,後尾都搵左佢幫手,佢本來話要忙到今個月中後先有時間幫我拎同寄返俾我,但今日佢話有人取消booking,就即刻幫我去左機場寄返俾我!我話俾返少少酬勞錢佢佢都話唔駛!今次真係出路遇貴人!雖然個袋入面錢唔多,但有少量証件八達通等,冇左都幾唔方便!好彩有佢!佢識廣東話又有whatsapp聯絡!若果下次再去韓國我諗我都會搵佢!

不過大家唔好又叫我pm你地喇!我唔想俾人封舖,我都係想講佢有幾好人咋!

大宅

Sw6254 發表於 17-2-6 13:44
我啱啱初三由韓國返嚟,都遇到一個好司機,本身唔係我book既係一個呢度既jm book左車,佢既行程啱晒我所以 ...

甘你今次真係遇貴人喎!

Apr 2016 我係4個女人+4個小孩去(最大的是8 years old)

搵車真係有好大concerns , 怕遇到甩底的,又怕遇到個衰的

我自己用過佢地service , 真心覺得好,所以先係度referral 比其他媽媽

如果吾介意貴D,搵劉生真係perfect 的,我拍心口保証劉生的服務包滿意:mother:

大宅

yeunghan 發表於 17-2-6 12:57

有無介紹 local tour ? Thanks!

我妹join 過星程去聖誕老人村,佢話幾好。你可以睇睇丫

大宅

Sw6254 發表於 17-2-6 13:44
我啱啱初三由韓國返嚟,都遇到一個好司機,本身唔係我book既係一個呢度既jm book左車,佢既行程啱晒我所以 ...

岩先八掛,問下係咪劉生

佢回覆是--》係呀,個次 rail bike 壞車,我都係第一次體驗,客人有老人家同小朋友,好耐都未行到出來,我重順著路軌去搵佢地,好彩天黑曬前走返出來。

大宅

係呀劉生呀!佢行過嚟接我同阿媽同阿仔,仲話抱我仔添呀!不過我仔要自己行咖!果陣真係就天黑咖喇!好彩天黑前上到車咋!佢真係唔話得!

大宅

Sw6254 發表於 17-2-6 19:19

係呀劉生呀!佢行過嚟接我同阿媽同阿仔,仲話抱我仔添呀!不過我仔要自己行咖!果 ...

其實你們會否比trips 司機?

大宅

回覆 GLAU530 的帖子

我地本身book 10個鐘,但最後超左成2/3個鐘,最後我地都係俾多左啲錢,但若果按佢10個鐘既收費計,多出既錢就唔夠俾ot咖!但佢都話唔駛俾咁多!所以佢都算唔計較!

大宅

GLAU530 發表於 17-2-6 19:31
其實你們會否比trips 司機?

Apr 2016 我無比

Dec2016 我妹over time 左1-2 hours,劉生話吾收OT 錢,但我妹最後有比返OT錢,因為呢D始終都係辛苦錢

我諗佢想我地用後分享多過比Tips,因為佢呢行口碑好緊要的

大宅

HippoStore 發表於 17-2-6 21:28
Apr 2016 我無比

Dec2016 我妹over time 左1-2 hours,劉生話吾收OT 錢,但我妹最後有比返OT錢,因為呢D ...

我覺得導遊應該是好少底薪,所以他當天同我們成10小時,所以比了120000won trips !他好開心喔!他帶了我們去一個菓園,我們成16人,任摘士多啤梨也只收我們160000won, 好低玩!所以我比多了trips他!

大宅

其實我都覺得真係靠口碑!劉生都話叫我地唔駛俾咁多(其實6個人只係俾多左W60,000),但我今次漏低左個袋喺韓國,返到香港都係諗到搵佢幫忙,佢又真係俾左個電話我打去問,之後問到有,要當地人幫手先可寄到返香港,佢又肯唔收酬勞幫我寄返嚟,今日佢係已經出左錢寄左俾我先話我知!我覺得佢真係好好,因為衰啲講句分分鐘連寄件錢都收唔返,不過我都諗住之後過返多少少錢當酬勞(雖然佢又話唔駛),但我申請過啲証件既錢同時間都喺返度!
所以都希望可以幫到佢同有需要搵車既jm! 不過真係唔好叫我pm喇!我呢個account用左好耐咖喇!唔好封我舖呀!

首頁

尾頁

跳至