夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

DHA勳章

發展的程度都能你接受?

水晶宮

worthy 發表於 17-1-7 15:58
回覆 小manman 的帖子

離婚唔係懲罰, 係益咗佢.

咁呢個咪係賤人囉,佢一啲都唔好,做乜仲用自己寶貴的人生要同佢糾纏落去?
發生咗嘅事無得返轉頭,有無諗清楚究竟以後要點做自己條氣先會順?

男爵府

回覆樓主:

樓主處理事情的方法好讚,沉著冷靜。都是給我們好好的範本。這樣的智慧,無論以後c6是否重犯,都可以很好manage自己的人生和婚姻。只是讓人有點唏噓,這麼好的家庭還是有些遺憾。不過世上哪有十全十美呢。祝福樓主

子爵府

pigpig(00) 發表於 17-1-5 17:39
你又唔原諒,但又唔肯放手,咁你想點?

只要你是一心要離婚,你大可以繼續怨、繼續恨,離開他,要他承受 ...

樓主 you are amazing! 你老公好有福, 希望佢好好珍惜

複式洋房

pigpig(00) 發表於 17-1-4 10:26
你講得好啱,想了一整夜,今天早上終於跟C6 傾,他對我有問必答,對C6 的話我仍然抱相信態度。

整個交談 ...
樓主,好支持你既回應方法!祝福你們!
不過原諒之餘還是要小心,不是不信任對方,只係要學會保護自己!

複式洋房

Leeleelau 發表於 17-1-25 02:09
發展的程度都能你接受?

難得糊塗是幸福的,我沒怎樣追問他們的發展程度,自己心中有數便算了,再追問下去都不會有結果的,只會將事情無限放大。只要你不信,無論如何你都不會信,何必在這死胡同兜圈呢⋯⋯

複式洋房

Gee! 發表於 17-1-25 08:28
樓主 you are amazing! 你老公好有福, 希望佢好好珍惜

複式洋房

eleven123 發表於 17-1-25 07:29
樓主處理事情的方法好讚,沉著冷靜。都是給我們好好的範本。這樣的智慧,無論以後c6是否重犯,都可以很好ma ...

Thanks a lot

複式洋房

hrrecruit 發表於 17-1-25 17:07
樓主,好支持你既回應方法!祝福你們!
不過原諒之餘還是要小心,不是不信任對方,只係要學會保護自己!
...

做女人總要多點安全感才會安心

子爵府

pigpig(00) 發表於 17-1-4 19:24
他毫不猶豫地選擇了家庭。
其實問題是孩子,他本來是不想要小孩的,是我跟他商量多年而生的。他說自我懷孕 ...
請問是否因為你生左個小朋友而令佢出軌,所以可以原諒?這是藉口?!而且仲係你俾佢的藉口和落台階。我明白亦認同你所講的原諒,但出軌原因好像好勉強

男爵府

DHA勳章

pigpig(00) 發表於 17-1-25 20:01
難得糊塗是幸福的,我沒怎樣追問他們的發展程度,自己心中有數便算了,再追問下去都不會有結果的,只會將 ...

就我個性,我都係打爛沙盤問到篤,我好難受,但我個人又唔知唔心熄,我好欣賞你性格,真係知道後想更多

別墅

ada_fung 發表於 17-1-4 08:18
不如暗示吧。
話同事遇到你呢個case, 同事心裡難過。 再暗示如果你係當事人你會點,睇下佢反應。

同意。樓主加油呀,撐住!

複式洋房

bbfaye 發表於 17-1-25 21:31
請問是否因為你生左個小朋友而令佢出軌,所以可以原諒?這是藉口?!而且仲係你俾佢的藉口和落台階。我明白 ...

係呀,原本佢唔想生小朋友,係我要生嘅。亦因爲佢唔開心,上 forum 呻,所以識左呢個女人。由我有咗到bb 出世佢都唔開心,呢個我知道。但無論佢點唔鐘意,點唔開心,佢都盡一切丈夫及父親嘅責任,醫生、醫院、住房、所有配套都畀最好嘅我地,雖然情感上,佢不及其他爸爸咁愛bb,但其餘所有要做嘅,佢都配合並做足100 分。

所以我話佢知我好感激佢,明明自己唔鐘意,卻因為我喜歡而去做佢唔鐘意嘅事。正因如此,縱然佢有錯,我都可以原諒佢,因為佢依然係我嘅好老公。

我唔知旁人會點睇,可能覺得我傻。但我覺得,唔應該因爲佢做錯一件事,而抹煞咁多年恩情。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

pigpig(00) 發表於 17-1-25 23:52
係呀,原本佢唔想生小朋友,係我要生嘅。亦因爲佢唔開心,上 forum 呻,所以識左呢個女人。由我有咗到bb ...
你C6上forum呻下就識到個人妻小三,呢個人妻小三都好恐怖,
其實佢地有冇見過面,
怕唔怕佢唔放手主動搵你C6?
最好同C6打預防針。

複式洋房

soso1227 發表於 17-1-26 01:28
你C6上forum呻下就識到個人妻小三,呢個人妻小三都好恐怖,
其實佢地有冇見過面,
怕唔怕佢唔放手主動搵你C ...

點打預防針呀?

佢地梗係有見過面啦,識左兩年喇⋯⋯
我都覺得個人妻好進取,又送禮物,又狂 send 佢自己相畀我C6
當然一隻手掌拍唔响啦

複式洋房

Leeleelau 發表於 17-1-25 23:15
就我個性,我都係打爛沙盤問到篤,我好難受,但我個人又唔知唔心熄,我好欣賞你性格,真係知道後想更多
...

其實你明白男人,就唔會問咁多架喇。
一般來說,如果男人希望留住你,佢多數會呃你,講啲唔講啲,有大話有隱瞞
但相反,如果男人抱放棄你嘅態度,佢多數唔介意和盤托出,連細節都講埋你知
你迫佢都係冇意思

洋房

回覆 pigpig(00) 的帖子

樓主你好豁達, 好犀利!!

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我的故事同你相似,當我不斷求証時,百般逃避我,知道事實後感覺係由天跌落地感覺,從沒先兆,他想2邊都要。
事件到今已經半年有多,我已沒留戀,已企番起身,身邊也有追求自己的異性。
加油!!

複式洋房

pinkiesalbe 發表於 17-1-26 20:07
我的故事同你相似,當我不斷求証時,百般逃避我,知道事實後感覺係由天跌落地感覺,從沒先兆,他想2邊都要 ...

祝你幸福,早日找到對的人,愛護你呵護你寵愛你

男爵府

pigpig(00) 發表於 17-1-26 09:15
其實你明白男人,就唔會問咁多架喇。
一般來說,如果男人希望留住你,佢多數會呃你,講啲唔講啲,有大話有 ...

正常男人有小朋友都會選擇隱瞞,佢地死都唔認架啦!

首頁

尾頁

跳至