自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

昨晚C6醉醉地返來, 我有些微言, 談天說地吓,我講吓人地點好。

C6 A朋友: FB經常上載恩愛照片, 老婆前老婆後。
C6話: 唓! 佢收埋個大陸妹二奶好耐啦, 近期好似散左。

C6 B朋友: 經上發表愛的宣言,包括老婆生日,老婆前排手術後,又發表一大篇愛妻擔心宣言,又得閒講吓對老婆點好點好。
C6話: 呢個仲差,聲色犬馬,街數一大堆,成日問人借錢,又爛滾。

結論: C6話呢些門面功夫,叫我唔好信。做來SIDE氣。

言下之意,佢點都唔會做呢些表面野。

子爵府

畀面勳章

做賊無樣睇,偷食都係無樣睇,一係搾乾搾淨先好俾佢出門口!!

大宅

某程度上我buy你C6,認識既朋友當中,成日fb post同女朋友既恩愛合照嗰啲,暗地都係有小三既。反而越恩愛既就越低調。

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

bik1229 發表於 17-1-5 15:10
昨晚C6醉醉地返來, 我有些微言, 談天說地吓,我講吓人地點好。
每個人性格唔同, 有d人鍾意著比堅尼招搖過巿引人注目, 有d鍾意著布堅尼匿喺水入面。
我老公都係傳統中華牌, 唔會做呢d嘢, 佢話人地太刻意係有問題先會搞咁多花臣

你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

唔止你老公,我都認同

通常有問題D情侶/夫妻先會食飯屙屎做乜做麥都POST上網,

轉個頭開片唔話比人知者

wcpcelia    發表於 17-1-7 16:35

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

MISS_MEOW 發表於 17-1-5 15:23
唔止你老公,我都認同

睇人放閃我ok架, 反而好怕d倆公婆喺FB開拖, 大佬, 同一間屋, 咁慶就直接爆佢啦
你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

回覆 超級特務 的帖子

我會UNFOLLOW架................
有D人好煩,最少每日一相
我覺得自己好似生活係佢地床下底咁囉

珍珠宮

開心吸收勳章

我只能 說。。

我老公都係禁

然後叫我做人吾好禁表面
違規內容

子爵府

都講得無錯嘅,不過我都有投訴過另一半唔似我朋友老公咁成日老婆前老婆後,又讚老婆靚老婆好。

子爵府

不過又咁講,
佢話呢d成日老婆前老婆後,又讚老婆好, 放哂閃的男人其實係賤人,
咁佢又可唔可以保證d木獨唔浪漫唔氹老婆的男人一定唔係賤人先,

若然其實兩者都係會包2奶會叫G的賤人,
我情願要個做下表面工夫!
冇咁嘔血

wcpcelia    發表於 17-1-7 16:36
bik1229    發表於 17-1-5 17:26

珊瑚宮

2024年龍年勳章

回覆:男人的門面功夫

我老公都係唔會花言巧語,話好假

bik1229    發表於 17-1-5 17:27

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

唔做門面功夫亦唔代表丈夫唔去滾,唔去包二奶,

叫C6用下邏輯想下.

bik1229    發表於 17-1-5 17:27

翡翠宮

2018復活節勳章

我比較實際, 唔需要門面嘢, 佢對你好唔好, 心知肚明, 使咩做比人睇

我C6, 連喺FB都唔會比LIKE我架, 佢話好怪喎

bik1229    發表於 17-1-5 17:28

珍珠宮

回覆:男人的門面功夫

以前公司有一對人前人後都好恩愛,生左2個女,原來果男人有叫雞,所以唔好睇表面。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我都覺得老公對自己好就夠,唔需要話比人知佢對我好。
咁其實你老公對你好唔好呢?你自己知架ma

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

都有可能嘅。
都有啲男人除咗曬恩愛,又真係成日口口聲聲都提起個老婆,可能真係愛呢,不過有無滾就唔知

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

MISS_MEOW 發表於 17-1-5 15:23
唔止你老公,我都認同

呢樣又真呀!我老婆個 friend post 哂恩愛相上 FB , 實在倆公婆打交打到上差館。

bik1229    發表於 17-1-5 17:29

珍珠宮

回覆樓主:

我只可以話,係恩愛嘅都唔洗下下做俾人睇....

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

mint2014 發表於 17-1-5 15:55
不過又咁講,
佢話呢d成日老婆前老婆後,又讚老婆好, 放哂閃的男人其實係賤人,
咁佢又可唔可以保證d木獨唔浪 ...
同意...
我男人又係木獨冇情趣果D......
佢又係用..."人地果D只係表面野" 呢D黎同我講...
但我就心諗....或者人地只係表面好, 但你實際上都唔見得有幾好 (唔係話佢唔好, 只係嗌交時一定係諗晒D缺點先)...不過呢句我一直係心裡講, 表面我唔會講出黎....
因為佢通常會話, 佢係內在, 實際對我好, 我費事落佢面一陣佢"覺得"自己真係對我好好但我唔認同..

首頁

尾頁

跳至