3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

陪月勳章

limfben 發表於 17-2-27 01:21
最近我去買左15+honey,早晩俾阿女食一匙,女兒晚上無再鼻水倒流,同有鼻聲,一晚可安睡瞓天光,再加上我一 ...

想問你食邊隻牌子既蜜糖
Thx

大宅

stepma 發表於 17-5-24 22:04
我女都有氣管同鼻敏感,一打風落雨、空氣質素差就發作。所以夏天特別嚴重。之前我都係睇西醫、中醫長期飲 ...

蛤蚧湯有咩材料?tksss

複式洋房

bearesa 發表於 17-7-17 21:51
蛤蚧湯有咩材料?tksss

蛤蚧,淮生,貝母,無花果,南北杏,薑,果皮

大宅

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

limfben 發表於 17-2-23 22:46
想請問係咩空氣清新機,自從我個女有鼻敏感,成日晚上睡覺都有聲,瞓得唔好,想請教有咩良方?
...

我用panasonic, 都ok既,個網真係有好多塵。不過我覺得床既塵蟎先緊要, 我吸左床之後,自己既鼻敏都好左好多。大家可以試下。

大宅

miki愛吃辣 發表於 17-1-8 20:57
想請問下各位,有冇小朋友鼻敏感,我仔仔4歲鼻敏感,成日鼻水倒流搞到經常咳,發燒,好翻之後過2-3日又流鼻 ...

我女儿以前也是鼻敏感,后来我就让距学游水,觉得游水后鼻敏感好了,你也试下吧

複式洋房

kenkitsang667 發表於 17-2-20 11:00
絕對明白你感受,我都身同感受
亞仔9月開學返左n班成日鼻塞,鼻敏感
我見佢晚晚訓唔好又唔長肉,做亞媽真 ...

鼻敏感,請問用邊部空氣清新機?

大宅

Xmas吸收勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我囡都係用左空氣清新機同游水之後就好好多,但唔可以完全斷尾,但係唔使成日去睇醫生已經覺得好感恩了。

大宅

回覆樓主:

我覺得游水OK

別墅

回覆 karen_szeman 的帖子

你好 我仔仔都有哩种敏感情況 可否介紹邊隻噴塵螨? 唔該你

男爵府

OH....我都唔記得係咩牌子,我係上環永安BB部買,你可以去問下

公爵府

回覆樓主:

咁呢個要揾醫生先得喇,睇下點樣可以改善

別墅

limfben 發表於 17-2-27 01:21
最近我去買左15+honey,早晩俾阿女食一匙,女兒晚上無再鼻水倒流,同有鼻聲,一晚可安睡瞓天光,再加上我一 ...

請問可以pm 15+資料嗎?謝謝

別墅

回覆 karen_szeman 的帖子

請問係邊隻HONEY呀? 請PM 謝謝!

男爵府

回覆 carolwa 的帖子

comvita

琥珀宮

quiqui 發表於 17-1-9 17:46
有冇用過咩方法呀? 我仔之前鼻敏感都好勁,人地介紹我夜晚開放濕機,等佢好瞓D,同埋每日比蜜糖佢食,一 ...

食蜜糖真係work,其實普通嗰d都可以

大宅

想請問下各位,有冇小朋友鼻敏感,我仔仔4歲鼻敏感,成日鼻水倒流搞到經常咳,發燒,好翻之後過2-3日又流鼻 ...

我仔有鼻炎兩年了,睇醫生,用噴鼻適,空氣清新機等都冇用,嚴重時一邊眼皮都腫埋, 早前買左部平平地的吸床蟎機,初時只係想換床單時吸下床,見甘易用,兩個月前開始晚晚吸一吸仔仔的床單,枕頭,被, 宜家冇鼻炎冇發作了,以前一轉凍的果幾日實會塞到成晚起身,真係好有效、所以,我個人認為張床清潔最重要。

子爵府

sallc 發表於 17-1-13 00:10
我仔仔係兩年前已有鼻敏感,情況同你仔仔差不多,食蜜糖,乜都試過,情況有好d,不過夜晚鼻水倒流會咳,甚 ...

請問可否PM我醫生資料?
我都想搵個醫生鼓勵小朋友洗鼻(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

mandy952 發表於 18-1-24 21:42
食蜜糖真係work,其實普通嗰d都可以

我想問點俾佢食? 溝水飲嗎?

大宅

去睇耳鼻喉專科,我知有一個幾好,不過睇一次要千幾蚊。

你個小朋友仲有冇飲奶?係咪訓喺度飲?

大宅

回覆 s7824 的帖子

我女都係咁, 中醫都睇埋, 西醫話氣管敏感, 中醫話冇敏感, 肺WEAK, 但佢係夜晚咳, 係聽到有鼻水室室地, 跟住咳而又聽到痰聲. 其實都唔知係咩, 敏感底實係. 所以想睇耳鼻喉專科, 可以PM 嗎?謝謝

首頁

尾頁

跳至