親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

環境同舒適感,請問邊度好啲?

侯爵府

草津啦,年年都全國溫泉第一!一定有佢原因!

男爵府

yanyanli1234 發表於 17-1-12 20:34
草津啦,年年都全國溫泉第一!一定有佢原因!

(emoji)謝謝,但唸起都涷到震

大宅

投草津一票

男爵府

981228 發表於 17-1-12 22:25
投草津一票

thanks

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

jj213 發表於 17-1-12 19:13

草冿有特色,可睇打溫泉,和遊客以日本人為主

男爵府

jj213 發表於 17-1-12 21:50
(emoji)謝謝,但唸起都涷到震
啱晒, 草津溫泉零舍熱

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

梗係草津啦, 行商店行, 温泉公園, 睇熱之湯.... 完全係一個好旺既温泉區

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

你可以上網睇下人地遊記先,兩個都係溫泉區但玩既野有D唔同,
草津交通無咁方便,箱根方便好多,
草津主力玩溫泉,箱根附近有好多其他野玩。

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

剛去完哩2個地方, 個人喜歡草津多D, 我自駕的, 所以唔清楚交通安排方面.....
.........................................

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

lovestarry001 發表於 17-1-13 09:59
剛去完哩2個地方, 個人喜歡草津多D, 我自駕的, 所以唔清楚交通安排方面.....
請問一下 我想係池袋去草津自駕的話
要注要乜事呢?? 因為第1次係日本自駕唔多識 thx

日本の平安を祈ります

公爵府

回覆 kk80400 的帖子

我SET車入面導航, 同埋SET埋GOOGLE MAP, 因為試過是但一個突然間搵唔到路, 又或者收唔到
去到草津我覺得係難搵位泊車, 最後我泊左上上山小小0既位置再行番落去
.........................................

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

lovestarry001 發表於 17-1-13 10:06

我SET車入面導航, 同埋SET埋GOOGLE MAP, 因為試過是但一個突然間搵唔到路, 又或者收 ...

我見到地圖,草津一個景點同另一個景點,行路去都唔係太遠,對嗎?見最遠都係滑雪場,

如果我打算淨係滑雪場先用車過去,係咪比較方便d呢?

你有冇去睇埋馬騮浸溫泉呢?

仲有全程你用幾耐車程呀?

謝謝你回覆,sorry我很煩,太多問題

真係麻煩哂你
日本の平安を祈ります

公爵府

我帶位2個仔渣下又停下食下野咁, 所以會比一般車程耐先到逹喎, 我由新宿去草津車程都耐, 中途都停左2個地點, 所以差唔多接近黃昏先去到草津, 其實行0既地方又唔係話好大好多。
第二朝去睇馬騮就渣左成2個鐘車先到, 由落車行到見到馬騮都要半個鐘架, 我帶住2個仔行得仲慢.....

珍珠宮

lovestarry001 發表於 17-1-13 10:19

我帶位2個仔渣下又停下食下野咁, 所以會比一般車程耐先到逹喎, 我由新宿去草津車程都 ...

你好勁,仲帶埋2位小朋友去,感覺你d資訊,希望到時順順利利到達, 係呢!你地去果陣係冬天嗎?係新宿借到雪呔嗎?
日本の平安を祈ります

大宅

兩個地方完全唔同feel, 聖誕去完草津,係好特別嘅地方,我去都係為咗個湯畑同帶小朋友去玩雪,如果你同時喜歡滑雪就必選無二,但路程比較遠,我搭巴士新宿出發,第一日入去超塞車,原本4小時車程變成接近6小時車程,去到竟然冇乜雪,如果自駕可能會快啲。今個月出發的話可能好少少,温泉好多年係全國第一,我住咗櫻井,但其他周邊活動就欠奉。
箱根相對係方便好多,新宿坐火車2小時內到達,景點元素多好多,就係因為方便先有咁多遊客去,温泉質素亦不太差。

建議如果兩個地方都未玩過的話就先玩箱根,進階版.到草津。

公爵府

我聖誕去完, 仲有落雪添, 感覺其實幾浪漫, 雖然係凍左D, 但好在小朋友都頂得住, 係行去睇馬騮果到麻煩小小, 雪+泥地其實會整到鞋同褲都好污濁, 我返到酒店仲要洗褲刷鞋添呀!

kk80400    發表於 17-1-13 10:48

珍珠宮

titma 發表於 17-1-13 10:23
兩個地方完全唔同feel, 聖誕去完草津,係好特別嘅地方,我去都係為咗個湯畑同帶小朋友去玩雪,如果你同時 ...

我都借咗櫻井, 我見佢酒店本身有打溫泉呢個表演我先考慮呢間

因為旅遊局本身打溫泉果個表演, 我見官網好似得星期日先會有(仲可以參加打, 同埋拎証書)

但如果唔係星期日就冇得睇, 所以我決定入住櫻井

請問櫻井好住嗎?? 仲有你係咪都係食自助餐呀? 因為佢都有懷石料理, 但我冇選....有冇其它好介紹呀?

有冇整玻璃? 同埋食蕎麥面呀??
日本の平安を祈ります

大宅

草津駕車不要盡信GPS或Google map,要自己估計同判斷前面的路況,一些小路堆滿雪行唔通,GPS同Google會照帶你行,我架車就係咁跌咗落雪堆

珍珠宮

strayteddy 發表於 17-1-13 10:58
草津駕車不要盡信GPS或Google map,要自己估計同判斷前面的路況,一些小路堆滿雪行唔通,GPS同Google會照帶 ...

明白,感謝提醒
日本の平安を祈ります

首頁

尾頁

跳至