網購天地

跳至

首頁

尾頁

民房

[罷用淘寶集運-物流服務商4PX递四方速递]

講真 從來冇試過係淘寶買野買到咁嬲嬲到要打上網去叫人唔好再用呢間集運公司

話說小妹13/12係淘寶買左野
雙12附近既日子其實我都冇期望過好快拎到貨
但淘寶店家都好好 大概13-16號就出到貨俾我
17/12揀左4PX递四方速递 集運到香港取貨
(之前有用過呢間集運 貪佢夠方便 因為我樓下就有7-11可以揀去7仔拎 冇辦法屋企經常冇人 [依家從此唔會再用呢間集運公司])
平時俾左錢一個星期左右就可以拎到
今次臨近雙12 自己本身都預兩個星期先有啦
點知依家成個月都未拎到
23/12見佢未出貨有啲心急就msg問佢
26/12話咩包裹正等待攬收
1/1完全冇動靜所以我又催佢 叫我耐心等待
自此之後我隔一兩日就會msg催下佢
11/1 等唔切嬲到要打電話鬧人 結果冇一個電話有人聽
12/1 再打再冇人聽 放棄打電話我又msg鬧
12/1 同一日佢話專員核實緊 唔見左包裹會賠錢俾我
13/1 核實唔見左我件貨 話賠錢俾我(心諗錢已經平息唔到我 等左我一個月 仲有啲野係幫朋友買勁唔好意思咁耐都冇) 叫我俾支付寶acct佢 平生都冇用開支付寶亦唔打算之後會用 不嬲都用信用卡找數 叫佢退錢落我銀行 佢話佢地公司冇呢種服務 已經嬲到我就噴火 不嬲買野用咩方式付款就可以用咩方式退款 嬲到打上香港office鬧再打埋上深圳office鬧 結果間公司太廢真係退唔到落我銀行 心諗焗我開支付寶acct仲要迫我用 好彩有朋友個家姐有用開支付寶 唯有麻煩佢借個我acct俾我然後退完啲錢俾我個fd再俾我(勁麻煩😑)

大家睇到呢度係咪已經以為完左?其實仲有。
正當我心灰意冷以為所有野唔見左正準備買返之際
條友同我講話揾返叫我自己去拎
[亲,您好!您的包裹找到了,现在包裹在大强仓,请您带上身份证到大强仓自取哦。我司大强仓的地址是:观塘大强仓:九龙观塘海滨道155号A大强仓地下]
😊😊😊😊😊😊😊😊
我住元朗 你叫我搭車去觀塘拎真係俾個服字你
之後又同佢拗 我話要寄返去我樓下個7仔
佢話一係去四方格自提倉拎 [抱歉呢 亲 因为是涉及到2个渠道的转换,不建议你选择在便利店自提呢 或者您可以选择到我司四方格自提仓提货的哦]
最近有屯門 但係 點解要我去拎
明明俾左錢 寄去我樓下7仔 明明方便先揀你
依家 要浪費車錢 浪費時間 浪費人力去拎
講真 真係嬲到我個人就爆炸
冇覆佢一陣 佢又叫我去大強倉拎 我_
仲要係對話下面有一句 [請注意保護您的個人訊息 以免造成不必要的損失!]
大佬 恐嚇我啊依家?好驚啊依家 大家保護我啊要😭

相信依家好多人都會淘寶然後集運寄返香港
就係貪佢平又夠方便唔洗出街就買到野
但真係呼籲大家揀集運公司既時候要諗清楚
我就係一個好好既中伏例子(相信仲有好多苦主😢)
我 以 後 都 唔 會 用 4PX 递 四 方 速 递 !

大宅

回覆:罷用淘寶集運-物流服務商4PX递四方速递

又真係差d
集運我淨用順丰,快,尋日比$集運來香港(深圳倉),今天中午已經送到屋企

男爵府

港快都衰格~以前今至明到;最遲隔日到;而家要一個星期至到~~收左我$25元送住宅費又話可能不上樓,到樓下接貨~頂佢~~

民房

回覆 Vivianli22 的帖子

以後都用順豐算,呢排忙諗住幾點放工都可以去拎點知中大伏

水晶宮

畀面勳章

Vivianli22 發表於 17-1-14 14:53
又真係差d
集運我淨用順丰,快,尋日比$集運來香港(深圳倉),今天中午已經送到屋企

...

x2

民房

ying668 發表於 17-1-14 15:04
港快都衰格~以前今至明到;最遲隔日到;而家要一個星期至到~~收左我$25元送住宅費又話可能不上樓,到樓下接貨~ ...
係囉買野最想方便啲!不過你去一去樓下,我要由元朗去觀塘-_-

珍珠宮

回覆樓主:

我用左幾次4px上門, 都快,冇乜問題~

wcpcelia    發表於 17-1-14 16:20

水晶宮

我都用4px..暫時無問題

水晶宮

民房

PinPin 發表於 17-1-14 15:17
我用左幾次4px上門, 都快,冇乜問題~
你就好啦:( 我之前用都冇事,但一有事就大件事T_T

民房

emilylam 發表於 17-1-14 15:18
你就好啦:( 我之前用都冇事,可能雙12啦

男爵府

有次貪平用過一次,唔掂。
用返順豐。

伯爵府

未用過好彩

子爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章

回覆 MaryC05 的帖子

呢間我自己用開
因為屋企附近有鋪
佢係上門同去鋪拎冇事
如果揀7-11 就一定出事
BK見過唔止一次咁投訴

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

今次呢單又係衰喎~樓主嬲都應該, 做得官集應該有交帶D, 唔好好似私集咁成日伏人!

岩岩昨天有單件揀左TOPLINK EL LOCKER自提, 同娘家淘, 住果度較僻只有EL LOCKER, 臨新年都驚中伏, 希望今次順利

男爵府

我最近2次由私集轉左4px,之前想響7仔拿貨,後來了解7仔原來係有每日quota限制,需等很長時間,所以我有一次自取點拿貨另一次送貨上門。兩次都係比左錢第三日拿到貨。so far我都滿意。

wcpcelia    發表於 17-1-14 16:20

民房

蘋果香蕉 發表於 17-1-14 15:24
有次貪平用過一次,唔掂。
用返順豐。
我都怕怕,下次真係唔會用呢間

民房

豬吉 發表於 17-1-14 15:36
未用過好彩
會平啲但可能要take risk~_~

民房

jksd 發表於 17-1-14 15:36
回覆 MaryC05 的帖子

呢間我自己用開
我屋企附近冇舖冇自提得7仔,上門我又唔得閒係屋企等:(

民房

anita_yps 發表於 17-1-14 15:36
今次呢單又係衰喎~樓主嬲都應該, 做得官集應該有交帶D, 唔好好似私集咁成日伏人!

岩岩昨天有單件揀左TOPLI ...
我打完上網一查原來呢間集運都有好多苦主:( 希望你順利拎到啊!講真買野都想開開心心,仲要臨近新年真係唔想同佢嘈

首頁

尾頁

跳至