少年成長

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

Del

子爵府

經濟能力無問題,有家人幫忙,小朋友有兄弟姐妹陪伴成長,將來有商有量是最好的,不過都睇天意,畢竟已經有了一個孩子,唔好太强求,順其自然

大宅

多謝各位回復,啊妹順利出世,現在湊夠一個「好」字,感覺上自己倆夫妻幸福了,但對於哥哥似乎多了一個競爭對手似的,他望妹妹的眼神也不友善,唯一覺得好的地方是哥哥不再那麼要風得風。
唉......

複式洋房

我係獨女, 可以話你知我全個童年都係自己同自己玩, 非常羨慕其他同學仔有兄弟姊妹, 我爸媽兩個都番工唔得閒理我
我生既話一定係生兩個等佢兩個有人陪

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

yumilee 發表於 17-1-16 23:01
本來打算生兩個,等佢地有個伴互相照顧,同埋家庭感大d,第時長大都鍾意回家團聚,但真係冇咁易,有冇過來 ...

兩個好, 我兩個雙距8年, 好處係搞掂一個升中, 到第二個
只係自己辛苦點, 8年后重頭來湊BB
兩個都好乖, 和睦有愛, 大了會亙傾心事,
大的性格不太聰明, 但勤力好學
細的性格練精學懶型, 得過且過
姐姐係好榜樣, 妹妹雖懶但都迫住唔咁差,
升中后全會自理自己日常生活燙校服
讀書温習就各有自己的一套

好多朋友兩個相距太近, 有能力請工人你無咁辛苦
只係小學時讀書温習你會辛苦多點

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

yumilee 發表於 19-1-16 12:01
多謝各位回復,啊妹順利出世,現在湊夠一個「好」字,感覺上自己倆夫妻幸福了,但對於哥哥似乎多了一個競爭 ...

恭喜恭喜, 真係兩個夠晒數

大宅

yumilee 發表於 19-1-16 12:01
多謝各位回復,啊妹順利出世,現在湊夠一個「好」字,感覺上自己倆夫妻幸福了,但對於哥哥似乎多了一個競爭 ...

我大囡正值trouble 2,剛好來了個妹妹,
開始時家姐對妹妹都非常呷醋。
現在妹妹快3個月大,家姐依舊trouble,
不過感覺上家姐漸漸學會愛惜比她年紀小嘅妹妹。

希望我家有2個小孩子,係bitter double; sweet double

大宅

錢唔使講, 重要係有冇時間陪佢地成長, 成長時家長只顧搵錢忽略佢地, 心理成長唔會幾好.

禁止訪問

琥珀宮

yumilee 發表於 17-1-16 23:01
本來打算生兩個,等佢地有個伴互相照顧,同埋家庭感大d,第時長大都鍾意回家團聚,但真係冇咁易,有冇過來 ...

識人生3個,佢大仔細我少少,父母比晒資源大仔,一廂情願咁諗住等大仔大左出黎養細嗰兩個

首頁

尾頁

跳至