影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

hugoma2015 發表於 18-11-18 07:25
而家個個顧著表態,根本無人關心得獎結果!呢樣野極度唔尊重所有與會者,騎劫咗大會!

可惜一哥頒獎在前 ...

其實好彩胡歌頒獎先,唔係當場真係講又死,唔講又死,呢d政治嘢避得就避,唔好煩。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Jumama2000 發表於 18-11-18 07:42
在這種場合騎劫大會主題,除了香港台灣演員唔駛返國內搵真銀,明年金馬獎可能是台灣演藝圈自己玩曬,因為 ...

金馬光環都冇以前咁馨香囉,唔只政治,陶晶瑩介紹評審時冇提鞏俐果名,事後有人話佢係專登,因為同鞏俐有過節,陶話同鞏俐溝通過,係鞏俐話想低調,唔係吓化!想低調就直情唔出席啦,個個都知佢係評審之一,仲有到現場,低咩調?

公爵府

rose-mag 發表於 18-11-18 07:57
金馬光環都冇以前咁馨香囉,唔只政治,陶晶瑩介紹評審時冇提鞏俐果名,事後有人話佢係專登,因為同鞏俐有 ...

唔止係評委,而且係評委會主席。

講真,呢次之後,以後大陸明星,香港明星未必會再出席金馬獎。台灣明星去大陸發展,會更難

王國長老

hugoma2015 發表於 18-11-18 08:25
唔止係評委,而且係評委會主席。

講真,呢次之後,以後大陸明星,香港明星未必會再出席金馬獎。台灣明星 ...

所以咪話陶晶瑩衰格囉,真係以為自己係名嘴好巴閉,睇訪談節目我鍾意魯豫,金星,小燕姐。鞏俐肯做評審肯出席,陶媽媽玩咁大,仲有李安,都唔知係玩定係跣佢,我係鞏俐就冇下次啦。

公爵府

rose-mag 發表於 18-11-18 07:53
其實好彩胡歌頒獎先,唔係當場真係講又死,唔講又死,呢d政治嘢避得就避,唔好煩。

既然有人講咗先,胡歌幾大都要講啊,講完最多無咗台灣市場。唔講就無咗大陸市場。其實台灣市場有保護主義,一年只引進10套大陸電影。

只不過金馬獎仲比較公平專業,金像獎俾人騎劫,大陸金雞獎黑幕多,金馬獎其實真係華語影壇最專業的電影獎了。所以先會咁多人俾面出席。

呢次問題好嚴重,一定係上面落通知,否則唔會大小星星全部半夜三更表態。台灣藝人最慘。無論點表態都得罪人。而且,唔止針對藝人本人,連經紀公司老闆係咪台獨,都會起底。

公爵府

rose-mag 發表於 18-11-18 08:42

所以咪話陶晶瑩衰格囉,真係以為自己係名嘴好巴閉,睇訪 ...

李安苦笑的表情,已經證明一切

唉,本來大家都想好好欣賞一哥,以為有好多圖收,而家提都少提

王國長老

hugoma2015 發表於 18-11-18 08:49
李安苦笑的表情,已經證明一切

唉,本來大家都想好好欣賞一哥,以為有好多圖收,而家 ...

李安重慘,身份尷尬,好彩係出道成名早d,同埋由美國紅番去亞洲,佢嘅視野好唔同侷喺亞洲嘅中國人,中港台都會俾面佢,今次金馬玩死自己。

王國長老

hugoma2015 發表於 18-11-18 08:47
既然有人講咗先,胡歌幾大都要講啊,講完最多無咗台灣市場。唔講就無咗大陸市場。其實台灣市場有保護主義 ...

金像獎玩小圈子好耐,自十年得獎後,冇晒藝術公信力,金雞就。。。唉,不過電影多,點都有d渣嘅,金馬原本有光環,但一向保守,題材比較狹窄,台灣電影近年又唔多爭氣,而家玩埋政治騎劫,死得啦。

公爵府

rose-mag 發表於 18-11-18 08:53
李安重慘,身份尷尬,好彩係出道成名早d,同埋由美國紅番去亞洲,佢嘅視野好唔同侷喺亞洲嘅中國人,中港台 ...

金馬昨晚的“惜別晚宴”,大陸藝人全部缺席,聽講部份港星都唔去。主辦方好無面,贊助商明年仲贊助嗎?明年應該無明星去!

王國長老

hugoma2015 發表於 18-11-18 09:04
金馬昨晚的“惜別晚宴”,大陸藝人全部缺席,聽講部份港星都唔去。主辦方好無面,贊助商明年仲贊助嗎?明 ...

嘩,空咁多枱好樣衰喎,呢舖玩太大,自食其果,d人真係腦生草,咁visible嘅節目想偷雞摸狗串人?俾人攞到威又點?唔通以為中港兩地會啞忍?

公爵府

rose-mag 發表於 18-11-18 09:08
嘩,空咁多枱好樣衰喎,呢舖玩太大,自食其果,d人真係腦生草,咁visible嘅節目想偷雞摸狗串人?俾人攞到 ...

果d人如果顧全大局,佢就唔會騎劫人地了

對佢黎講,表達到自己的政治訴求就係勝利者!

呢次主辦方有d無辜。但出席的中港明星更無辜!主流媒體真係版面都唔會留,唔會報導!

呢個係某晚報主編(官媒),通常提前一晚就留好次日的版位。本身昨晚的頒獎禮,今日份晚報會詳細報導,結果連版位都無預留。好多明星去咗等於無去。

王國長老

hugoma2015 發表於 18-11-18 09:25
果d人如果顧全大局,佢就唔會騎劫人地了

對佢黎講,表達到自己的政治訴求就係勝利者!

張藝謀唔去加唔接受台媒訪問,鄧超,徐錚等全部冇去,得一個中國導演出席,但d人話佢拍嘅戲根本大陸禁播,香港就知惠英紅冇去晚飯酒會,我估家英哥同苑仔都應該唔會去。

公爵府

rose-mag 發表於 18-11-18 09:51
張藝謀唔去加唔接受台媒訪問,鄧超,徐錚等全部冇去,得一個中國導演出席,但d人話佢拍嘅戲根本大陸禁播, ...

官媒方面就算報導,都只轉發新華社通稿。入面只講大陸藝人得獎情況。

公爵府

一哥:此地不宜久留

公爵府

一哥出發前就講3日2夜。毒蘋果真係衰

公爵府

華仔同一哥

希望有機會合作

公爵府

靚仔到無人有

子爵府

2018復活節勳章

hugoma2015 發表於 18-11-18 16:25