影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

公爵府

ppyin 發表於 18-11-20 12:06
個樣變成咁
涼生已經唔會開

涼生,我睇馬天宇

我新歡

公爵府

ppyin 發表於 18-11-20 12:08
之前唔肯定
今年應該有

明星微調修復好正常,佢個底本身靚

我唔介意明星整容。普通人都整喇

大宅

hugoma2015 發表於 18-11-20 12:13
明星微調修復好正常,佢個底本身靚

我唔介意明星整容。普通人都整喇

其實鐘生一路都有整
微調我ok但係今年太重手
直情變臉

陳生亦然
做乜拉到變do 姐呀
佢係我心中是實力派
特別傷心

我鐘愛哥哥咁多年
幾肯定佢冇乜大執

大宅

hugoma2015 發表於 18-11-20 12:08
涼生,我睇馬天宇

我新歡

馬生套三國睇到一半跳船
靚仔都支持唔住

大宅

rose-mag 發表於 18-11-20 11:58
呢條友真係自己攞嚟衰,原本外型唔錯,但做反骨仔,同佢老豆扯貓尾後,對佢變負分,秦時明月嘅演技真係弱 ...

大陸明星除左胡歌,時裝土到嚇死人

公爵府

rose-mag 發表於 18-11-20 11:58
呢條友真係自己攞嚟衰,原本外型唔錯,但做反骨仔,同佢老豆扯貓尾後,對佢變負分,秦時明月嘅演技真係弱 ...

佢毀約同唐人打官司都係小事。最大問題係當時唐人開套戲俾佢做男主,佢臨開機先罷演。極無職業道德!之後唐人先同佢打官司的。其實如果唔係玩野玩咁盡,提前解約亦唔係無得傾。

呢種人,邊個敢用?呢個圈子好細,明星又好,製作公司又好,好快有現眼報

公爵府

ppyin 發表於 18-11-20 12:20
馬生套三國睇到一半跳船
靚仔都支持唔住

三國中段係比較慢,但係開頭結尾都好。曹操上線之後,劇情快到飛起。我尋晚終於睇到結局

公爵府

ppyin 發表於 18-11-20 12:22
大陸明星除左胡歌,時裝土到嚇死人

咁真係好多人鄉下仔出身噶

書又讀得少,無文化無素質無內涵

公爵府

ppyin 發表於 18-11-20 12:18
其實鐘生一路都有整
直情變臉

年紀大,要重手d

大宅

hugoma2015 發表於 18-11-20 12:27
年紀大,要重手d

好地地優雅地老去咪好囉
整左都是老架
仲可以拍偶像劇幾多年

大宅

hugoma2015 發表於 18-11-20 12:24
三國中段係比較慢,但係開頭結尾都好。曹操上線之後,劇情快到飛起。我尋晚終於睇到結局
...

第幾集開始ok!?

公爵府

ppyin 發表於 18-11-20 12:30
好地地優雅地老去咪好囉
整左都是老架
仲可以拍偶像劇幾多年

好心就轉型喇,40幾歲仲偶像劇!

涼生,我覺得係我見過最無底線的改編電視劇。2018年爛片亞軍!冠軍是《娘道》

大宅

hugoma2015 發表於 18-11-20 12:26
咁真係好多人鄉下仔出身噶

書又讀得少,無文化無素質無內涵

品味呢家野真的冇得扮

三生美指是奚仲文
D衫越睇越靚
尤其趙又廷
氣質真是冇得扮

公爵府

ppyin 發表於 18-11-20 12:32
第幾集開始ok!?
我覺得大概38集左右開始啦,就系皇帝仔第二次跟曹操去打仗,然後駐守盧龍開始一直到結尾都好睇噶。

司馬懿D戲份少D,就好睇D

大宅

hugoma2015 發表於 18-11-20 12:59
我覺得大概38集左右開始啦,就系皇帝仔第二次跟曹操去打仗,然後駐守盧龍開始一直到結尾都好睇噶。

司馬懿 ...

三國我好早未播完就已經開左
拖到中段update 慢就棄劇
我其實幾like 女主

公爵府

ppyin 發表於 18-11-20 13:05
三國我好早未播完就已經開左
拖到中段update 慢就棄劇
我其實幾like 女主

其實兩個女主的人設都好好,我尤其中意王妃

不過演員唔好,太老了!同2個男主都唔襯。皇后演到好似太后咁……

中間段我有D頂唔順係因為幫女主加戲太多了。好多原著入面無皇后參與的事,電視劇都改到有佢份,皇帝打仗咁危險都帶佢,咁就唔合邏輯,違反常理了。所以覺得佢無用又好煩。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ppyin 發表於 18-11-19 19:49
我呢期睇完香密
整體感覺好ok

三生三世趙又廷的確做得好好,楊冪呢係個角色啱佢,佢呢個年紀同氣質,做狐族白淺非常稱職,反而劉亦菲只有仙氣,但氣質唔夾,靚都冇用。更好彩係小說原著版已經話四海八荒中最美嘅非白淺,而係白真,加上故事中白淺九萬歲,所以即使楊冪對比其他女角顯老都冇問題,更加啱姑姑氣場。但去到扶搖就唔得啦,雖則扶搖入面佢個造型靚,但傻白甜性格佢已難駕馭,加上故事改到無以為繼,去到一半就頂唔順。

鍾漢良呢,我只鍾意佢嘅陸厲成,做得好神似,可惜入面男二同女二都唔掂。喬峰冇可能同梁家仁或胡軍比,唔好話神,型都唔到。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

rose-mag 發表於 18-11-20 13:43
三生三世趙又廷的確做得好好,楊冪呢係個角色啱佢,佢呢個年紀同氣質,做狐族白淺非常稱職,反而劉亦菲只 ...

迷鍾是因為何以
大愛反而是十月圍城(真心誠意推薦)

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ppyin 發表於 18-11-19 20:18
其實鐘生一路都有整
直情變臉

哥哥邊駛整,我見過佢真人幾次,除咗人好nice又好sweet之外,佢真係360度冇死角,只係曾經有一排興妖妖地著女裝比較惡頂,但果陣又有邊個可以好似佢著得唔正,唔令人反感,又唔會覺得嘔心?佢係矮咗DD,但人唔可以咁貪心,太完美就天妒。

另一個我覺得正嘅係梁家輝(Tony Leung),真人唔可以算靚仔,但佢係又高又有型,人又nice又鬼馬,佢對家人好好(我係識佢親戚架),加上演技真係非常得,唔係靠chok,佢最初嘅火燒圓明院、垂簾聽政我都入戲院睇,之後有火龍、棋王、新龍門客棧。。。佢係文藝片又得,笑片又得,忠奸通殺,而且套套都獨特,你係唔會見到佢套套一個樣,唔似得有D演員演技有套龍,做邊套都一樣風格。

王國長老

hugoma2015 發表於 18-11-19 20:22
佢毀約同唐人打官司都係小事。最大問題係當時唐人開套戲俾佢做男主,佢臨開機先罷演。極無職業道德!之後 ...

我當然知啦,佢要解約可以大家傾,以前簽得長,你情我願冇人逼佢,到以為紅啦就想解約,呢個世界邊會可以輸打蠃要,唐人都要投入資源去捧佢,老實蔣敬夫講外型唔夠林更新,林都要被雪一排,過一輪至翻到身,蔣敬夫男人老狗搞到要同老豆夾份做戲扮慘搏同情,我都覺得唐人cut佢秦時明月嘅戲,將佢男一變男三四都算益佢架啦,唐人當時除咗胡歌就到佢,佢自己以為好巴閉,之後出個韓東君,更受歡迎,佢唔吸收林更新敗訴教訓,冇咩好怨人。

首頁

尾頁

跳至