自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

各位JM, 請問你地知唔知點樣去第二區小學申請派位?
本身住旺角區,但黎緊公屋派沙田,但衹糸預派,未可即時入住!咁岩下個月就要去統一派位中心申請入讀小學,我應該點樣可以揀到沙田嘅學校呀?唔該知道嘅JM幫幫我呀!

男爵府

回覆:申請跨區小學派位問題?!

打去問教育署小一派位部門

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mspigpig 發表於 17-1-18 06:52
本身住旺角區,但黎緊公屋派沙田,但衹糸預派,未可即 ...

咁複雜, 梗係打去edb問喇

wcpcelia    發表於 17-1-18 16:44
放下自在

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

打電話去教署問下啦

子爵府

以我所知,你一般都係要跟返小一派位程序揀小學。填晒表就等六月結果...
但係如果派位之後你確定搬嘅話,你先再自己打去小學問下有無學位比你轉校....但到時嘅風險就係熱門嘅學校就應該無得你揀囉~

侯爵府

預派簽左未?之前有人攞住預派簽名個封信去申請返預派個區。details 都係要打去問問
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 SaBB 的帖子

吾該晒你地呀!我打去問下先!

首頁

尾頁

跳至