夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

開心吸收勳章

如果老公有小3, 女人都要負返一定責任, 係唔係當初生完小朋友, 就全心全意去晒小朋友到, 唔理個老公? (我就係唔多有人理我, 但我無小3出現) 如果係, 請先檢討下自己, 小朋友係婚姻既角色係乜.

相反, 如果你做足做人地太太本份, 你老公扮可憐去搵小3, 你老公真係抵死, 唔抵幫! 你應該快D辦好手續離婚! 將來好好照顧小朋友.

大宅

hunterml 發表於 17-1-24 10:09
如果老公有小3, 女人都要負返一定責任, 係唔係當初生完小朋友, 就全心全意去晒小朋友到, 唔理個老公? (我就 ...

你咁講就唔岩
我都未有子女
佢都有小三
最原始答法係男人受唔住誘惑
唔理好醜 但求就手

利申: 我c6完全地回頭 亦再無不良紀錄
世事都被看透

男爵府

開心吸收勳章

米米戀 發表於 17-1-24 10:20
你咁講就唔岩
我都未有子女
佢都有小三
無小朋友你C6都有小三, 係完全地係佢問題, 以前無小朋友, 我老婆只會全心全意照顧屋企和我及返工, 唔會唔理我.
到到現在, 我仍然好懷念以前無小朋友既家庭生活!

大宅

DEL

大宅

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆 hunterml 的帖子

每日他都好夜兩三點先返,我自己都要返工,唔通我起身陪他去飲啤酒。仔女星期日等他休息可以家庭日,但他訓到下午先起身,起身通常食飯就自己出街話有事要做,叫我地等他7-8點返來晚飯,次次都成9-10先返,唔通要小朋友餓住等他(小朋友要返學)。我已經當無事自己繼續照顧小朋友,朋友已經成日笑我好似單親一樣。就連小朋友生日都沒時間去買禮物,我幫他準備。但我見他FB有關注D精品舖頭,我無辦法解釋到。他同小三講因為顧小朋友感受先同我繼續一齊,如果甘樣的爸爸算顧小朋友感受,我無說話好講。

大宅

Ms_peony 發表於 17-1-24 10:48
其實說話不能咁講,未有小朋友前你太太照顧你+屋企家務+佢自己工作,但有小朋友後係照顧你+屋企家務+小朋 ...

我屋企無姐姐,所有事情自己做,日頭奶奶幫我照顧,但所有嘢都留到我返屋企先整。我已經好想每日多24小時做嘢。嫁入他屋企七年,做足七年我無出過聲,我仲要理埋太老爺太奶奶D嘢,想我點啊可以,唔通我同他講你成家D人D嘢,咁我就算肯講你都會覺得煩厭喇,我亦唔想做這種人啊。甜言蜜語無人唔識,但要睇場合同時間,點解做女人要顧及咁多嘢。

大宅

DEL

男爵府

開心吸收勳章

其實說話不能咁講,未有小朋友前你太太照顧你+屋企家務+佢自己工作,但有小朋友後係照顧你+屋企家務+小朋 ...
我太太係 FTM, 我每日都知佢有幾累.

大宅

shanwei831 發表於 17-1-24 11:20
我屋企無姐姐,所有事情自己做,日頭奶奶幫我照顧,但所有嘢都留到我返屋企先整。我已經好想每日多24小時 ...

你已經做得好好,做得好得體,襯呢個機會放生自己吧!呢個機會係佢俾你架,唔駛內疚。

卡爾    發表於 17-1-26 14:42

男爵府

開心吸收勳章

shanwei831 發表於 17-1-24 11:12

每日他都好夜兩三點先返,我自己都要返工,唔通我起身陪他去飲啤酒。仔女星期日等他 ...
你C6 E招好野, 夜一夜先返, 屋企乜野都唔使做, 小朋友都唔使幫手! 我每晚放埋第2份工, 先至係正式屋企執埋D手尾, 洗碗, 洗奶樽, 洗衫晾衫, 做得幾多都做. 晚晚都差不多1點先有得訓, 而且我之前病極都唔好, 都係無得休息既問題.

瑪瑙宮

shanwei831 發表於 17-1-24 11:12

每日他都好夜兩三點先返,我自己都要返工,唔通我起身陪他去飲啤酒。仔女星期日等他 ...

佢唔想响屋企亦唔想理屋企, 重要第二次有小三, 佢都預左个結局, 放生自己吧.

大宅

hunterml 發表於 17-1-24 11:29
我太太係 FTM, 我每日都知佢有幾累.

哦~原來係FTM! 不過女人真係會好緊張自己小朋友,所以不知不覺忽略老公自己都唔知

大宅

hunterml 發表於 17-1-24 11:33
你C6 E招好野, 夜一夜先返, 屋企乜野都唔使做, 小朋友都唔使幫手! 我每晚放埋第2份工, 先至係正式屋企執埋D ...

連他屋企人都話他結婚同無結婚一樣咁瀟灑,無辦法,係我唔帶眼識人啊,只能認命。希望快D解脫,但小朋友好鍾意爺爺,難開口解釋以後要分開住唔能歐成日見面

男爵府

開心吸收勳章

Ms_peony 發表於 17-1-24 11:49
哦~原來係FTM! 不過女人真係會好緊張自己小朋友,所以不知不覺忽略老公自己都唔知
...
老公都係人丫, 就算唔係好似以前咁顧法, 都唔係要 "自生自滅" 嗎? 唔好怪C6去搵其他女人傾計, 因為女人都有責任. 但老公去搵小3, 就幾時都係錯事, 不過背後原因, 有女人做成既因素.

男爵府

開心吸收勳章

shanwei831 發表於 17-1-24 12:15
連他屋企人都話他結婚同無結婚一樣咁瀟灑,無辦法,係我唔帶眼識人啊,只能認命。希望快D解脫,但小朋友好 ...
真係學到野! 我都估唔到原來咁都可以!

大宅

hunterml 發表於 17-1-24 15:01
老公都係人丫, 就算唔係好似以前咁顧法, 都唔係要 "自生自滅" 嗎? 唔好怪C6去搵其他女人傾計, 因為女人都有 ...

個個成年人都係自生自滅架啦....與其埋怨,不如學下點同對方溝通咪仲好

搵小三其實唔係一條出路,時間耐左小三同樣要男人負責

男爵府

開心吸收勳章

agree x 100!我都正想咁講。d男人怪老婆淨係顧小朋友,點解佢哋唔幫手,乘機親子,反而攞嚟做出軌嘅籍口!

男爵府

開心吸收勳章

咁女人為咗照顧小朋友,冇曬自己嘅自由,係咪咁就發悔氣,擺底曬個小朋友同老公,出去搵小三?掉翻轉頭得唔得先?個BB 淨係個女人生的嗎?點解淨係要女人犠牲曬自由去照顧,重要比老公搵嚟做借口?

男爵府

開心吸收勳章

CurrySo 發表於 17-1-24 16:11

咁女人為咗照顧小朋友,冇曬自己嘅自由,係咪咁就發悔氣,擺底曬個小朋友同老公,出 ...
女人唔係唔理老公, 正常既老公都唔會搵小3啦, 而且正常男人會放工返屋企幫手 (好似我咁) 而唔係夜一夜先返屋企. 再者, FTM 唔係照顧小朋友, 不如出來返工啦, 小朋友比工人帶.

男爵府

shanwei831 發表於 17-1-23 14:09
0反應,我話係咪我問題,他話唔係,係自己問題,但我見她同個小三講我有問題,唔關心他。自問我自己已經盡 ...

完全明白你啊

首頁
12345...6

尾頁

跳至