跳至

首頁

尾頁

大宅

我上年12月申請左,未收到邀請信,想問下有冇媽媽已經申請緊,land 左? 想交流下~~我擔心入學,揾屋,想知批左要飛去幾次先攪掂晒可以正式搬去?

大宅

好奇一問, 你是申請技術移民還是商業移民?

大宅

asknask 發表於 17-1-24 23:12
好奇一問, 你是申請技術移民還是商業移民?

企業。 你都有申請?

大宅

我無呀, 不過有朋友睇緊加拿大的省技術移民

別墅

回覆 kwanwanshan 的帖子

想問下你, 你既申請巳成功嗎? 我剛申請可分享一下嗎?

男爵府

kwanwanshan 發表於 17-1-24 11:12
我上年12月申請左,未收到邀請信,想問下有冇媽媽已經申請緊,land 左? 想交流下~~我擔心入學,揾屋,想知 ...

del

男爵府

beamom 發表於 18-1-17 10:52
回覆 kwanwanshan 的帖子

想問下你, 你既申請巳成功嗎? 我剛申請可分享一下嗎? ...

請問之前有JM話2017年quota已full, 你係申請2018年嗎?已經可以申請?
thx

複式洋房

Hello,

我想申請加拿大的省技術移民.
問左移民公司, 俾8000美金幫你搵工, 唔知可唔可信?

複式洋房

回覆樓主

請問邊間移民agent?我都想移民,thanks!可以pm我嗎?

大宅

oveeauyeung 發表於 18-2-7 09:26
Hello,

我想申請加拿大的省技術移民.

請問可否給我顧問資料,我也想以商企移民申請過去,問過幾間都冇位PEI了?

複式洋房

回覆 joeymak 的帖子

以下是我自己Provincial Nominee到目前为止的申请进度,供参考

2017-02 签约顾问公司,准备文件
2017-05 PEI移民局收件,给档案号
2017-09 收到PEI面试函
2017-11 赴PEI考察及面试
2017-12 获得省提名
2018-02 联邦CIC收件,给档案号
2018-03 收到补件通知和验身通知

2018-07 Medical results have been received

2018-08 Decision Made

2018-08-08 Confirmation of Permant Residence

Done.

大宅

bomani 發表於 18-4-3 17:09

以下是我自己Provincial Nominee到目前为止的申请进度,供参考
Need to 赴PEI考察? 好認真呀! 你覺得PEI點? 生活到嗎? 看你的進度, 好快呀!

複式洋房

回覆 QueenBallet 的帖子

系果张Interview纸要求架

大宅

回覆 bomani 的帖子

Interview 難唔難?其實大家申請去PEI 有無擔心過搵唔到嘢做?我見好少人提到那邊的生活環境各樣,所以我有擔心揾嘢做好難,但又要捱貴地租。有無已經到那邊的可以分享一下?非常感激!

複式洋房

回覆 bomani 的帖子

請問你係搵邊間移民agent? 我睇咗好耐pei,bookmark咗兩間香港嘅agent(灝X+胡X邦),不過仲未問,唔知邊間好啲或者另一啲推介? 去PEI係咪好少香港人?無咩群組/討論區有香港人,內地人就好多,如果有港人分享就更好喇!

複式洋房

今日無意中睇到呢個內地人嘅移民網站,其中亦有PEI,有好多資訊:

http://www.yiminjiayuan.com/forum-57-1.html

另外呢個"小秘書"啲資料好多好全面(雖然我都未睇晒,但都有好多收獲,可以清楚多啲PEI移民資訊):

http://www.yiminjiayuan.com/thread-219039-1-1.html

大家如有需要,不妨參考下!

阿早!    發表於 18-4-7 14:53

子爵府

好媽媽勳章

請問你搵邊間顧問公司?費用多少?可以PM我知嗎?

複式洋房

Can pm me your agent ?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

只需一年時間,好快

不過 agent 通知我今年的申請跟以往不同,要計分,高分的才會被抽中,所以我都放棄

複式洋房

Koala_Chu 發表於 18-4-8 19:14
只需一年時間,好快

不過 agent 通知我今年的申請跟以往不同,要計分,高分的才會被抽中,所以我都放棄

係啊,可能申請啲人多咗,條件提高

首頁

尾頁

跳至