美容扮靚

跳至

首頁
12345...29

尾頁

男爵府

Mrscheuk 發表於 17-1-28 17:57
我覺得ok啦, 嗰陣味夜晚都keep到聽朝

不過我想試下bath oil搽係手香唔香 佢啲野真係好正

男爵府

ymkcandy 發表於 17-1-28 18:20
不過我想試下bath oil搽係手香唔香 佢啲野真係好正

Bath oil 我用佢溝水,然後放入噴霧樽入面,日日冲完涼噴全身,噴完又香又滑

男爵府

shrimpy 發表於 17-1-28 23:51
Bath oil 我用佢溝水,然後放入噴霧樽入面,日日冲完涼噴全身,噴完又香又滑
...

得喎 你咁醒!溝幾多水呀?咁樣第二日仲有冇味呀?

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

我的小小收藏

stagea    發表於 17-1-29 21:04

男爵府

didi28 發表於 17-1-29 12:36
我的小小收藏

好多呀!其實呢點解唔買100ml嘅?介紹我用個朋友叫我買100ml 30ml唔抵。我買支lotion果時都問過啲朋友會買250ml lotion定30ml香水 佢地個個都話lotion.
同埋呢 你哋一支100/30ml用到幾耐呀?

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

我現有blackberry, English Pear, Peony, orange blossom, bluebell, Velvet Rose, wood sage & sea salt, earl grey, netarine blossom & honey, 有時單用or mix & match用, 好好玩!

我全部都買100ml抵D, 因為會mix & match用所以每支用完旣時間都唔一樣同,自己用得最密旣English Pear 大約3個月用完

男爵府

Kwonglyk 發表於 17-1-29 13:56
我現有blackberry, English Pear, Peony, orange blossom, bluebell, Velvet Rose, wood sage & sea salt, ...

嘩 你哋真係買得好多支 我都覺100ml抵啲 再加上30ml會好快噴晒 。你係咪日日都噴english pear用得好快下 次次我噴4—5下
通常你邊兩支mix呀?

大宅

我有Peony,orange blossom,mimosa,French lime

男爵府

momo16 發表於 17-1-29 14:13
我有Peony,orange blossom,mimosa,French lime

orange係咪真係好橙味呀?

大宅

ymkcandy 發表於 17-1-29 14:24

唔係非常橙味,感覺會好fresh!

男爵府

momo16 發表於 17-1-29 14:29
唔係非常橙味,感覺會好fresh!

得閒去睇下先

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 ymkcandy 的帖子

我大部分英國機場買£68.8 100ml 超抵, 咁就算除返開香港買旣都唔貴
Jo Malone 唔用body lotion 齋噴身其實最多4個鐘貨仔(黑樽last耐D),味好快散所以要補,同埋官方話每次全身連頭髮應該噴8下左右,我噴少少衫,成日用旣3個月差不多。

我通常以下combination:-
English pear + peony / bluebell / orange Blossom / honey
Blackberry + orange blossom / Honey /bluebell / Earl Grey
Orange blossom + Peony / bluebell / honey
Sea Salt + Peony / bluebell / honey
Peony + Earl Grey
Bluebell + Honey

男爵府

Kwonglyk 發表於 17-1-29 15:27
回覆 ymkcandy 的帖子

我大部分英國機場買£68.8 100ml 超抵, 咁就算除返開香港買旣都唔貴

英國買真係平好多 我係澳洲買對返hkd都差唔多。你嘅combination list好好。我諗我會買下一支又一支 下一支會買bluebell

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

ymkcandy 發表於 17-1-29 13:19
好多呀!其實呢點解唔買100ml嘅?介紹我用個朋友叫我買100ml 30ml唔抵。我買支lotion果時都問過啲朋友會買 ...

因為我心多,好多味都鍾意,買30ml可以試多幾隻當然係100ml抵好多啦,lotion我又冇買過,因為我好懶揸野,噴方便懶人
我買埋好多其他牌子,所以減慢左我用jo malone既速度,暫時係用完一支30ml wild bluebell咋,已開左支100ml用,下個目標係買返支English pear 100ml,支30ml用剩少少,好慳住用
今年年尾計劃去泰國旅行,想晌當地先再入貨,香港太貴喇

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

ymkcandy 發表於 17-1-29 14:24

我覺得似薑花味,係好香既,但氣味既野隨時會變,我試時好喜歡,買左又覺得唔太襯我所以又少用
但係有d味eg.wild bluebell,english pear我就到而家都十分愛

男爵府

didi28 發表於 17-1-29 19:17
因為我心多,好多味都鍾意,買30ml可以試多幾隻當然係100ml抵好多啦,lotion我又冇買過,因為我好懶 ...

其實我都係出街先噴佢 一係chanel 返工噴mj . 我都覺得貴 所以唔可以一次過買好多支 買第一支同第二支隔左4日買 真係覺得好捨得買 因為太香啦。有日我帶個女去學琴miss都問我噴左咩香水 佢話好香 比我吸引到佢

男爵府

didi28 發表於 17-1-29 19:21
我覺得似薑花味,係好香既,但氣味既野隨時會變,我試時好喜歡,買左又覺得唔太襯我所以又少用
但係 ...

我細佬有支wood , 佢話想買多支English pear 試完我支之後勁想買

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

ymkcandy 發表於 17-1-29 19:31
其實我都係出街先噴佢 一係chanel 返工噴mj . 我都覺得貴 所以唔可以一次過買好多支 買第一支同第二支隔左 ...

就係唔想用得太快,所以用下其他牌子eg.Chanel,Dior,GA等
我初頭迷上JM時係個個月都買...買到癲左,而家團火細左d喇
下個目標係買Chanel新個支No 5

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

ymkcandy 發表於 17-1-29 19:32
我細佬有支wood , 佢話想買多支English pear 試完我支之後勁想買

English pear真係好優雅既味道,好正,唔識形容Wild bluebell我就覺得憂怨d,好配合倫敦的天氣咁

男爵府

didi28 發表於 17-1-29 19:51
就係唔想用得太快,所以用下其他牌子eg.Chanel,Dior,GA等
我初頭迷上JM時係個個月都買...買到癲左,而家團火 ...

支新n.5都好香呀 不過我自己鐘意chance多啲

首頁
12345...29

尾頁

跳至