懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

依家33wks+3 已經成日訓下醒下,成日醒左訓唔返,基本上連續只可以訓到3-4個鐘就醒,可以係急小便醒,腰背肩痛醒,比胃酸/口水濁醒,肚餓醒,呼吸不順醒,總之咩醒法都有,就係連續訓唔超過4個鐘,然後眼光光到天光 各位有無咩安眠好方法又或者大家會唔會有呢啲情況
P.S.依家又醒了

大宅

ginny0611hk 發表於 17-1-31 05:36
依家33wks+3 已經成日訓下醒下,成日醒左訓唔返,基本上連續只可以訓到3-4個鐘就醒,可以係急小便醒,腰背肩痛 ...

我同你差不多週数,又係成日醒左瞓唔返,依家又眼光光等天光了,唯有上bk睇下等時間過

別墅

我34wk同您一樣 而家又醒左拉又要起身飲水 飲完又急尿 bb又係甘踢 左訓右訓平訓都唔好訓腰骨又痛 不過如果我中午訓晏覺就好好訓 會訓個幾兩個中

洋房

ginny0611hk 發表於 17-1-31 05:36
依家33wks+3 已經成日訓下醒下,成日醒左訓唔返,基本上連續只可以訓到3-4個鐘就醒,可以係急小便醒,腰背肩痛 ...

我都係眼光光等天光,訓左幾粒鐘就醒! 我開頭諗過唔知係咪之前慣左訓2粒鐘晏覺,如果冇訓晏覺,生理時鐘調唔到tim ><原來甘多準媽媽都係甘!

別墅

KKM2013 發表於 17-1-31 06:01
我同你差不多週数,又係成日醒左瞓唔返,依家又眼光光等天光了,唯有上bk睇下等時間過
...

我都係眼光光上下BK上下淘寶到晏啲等食早餐

別墅

fibiho 發表於 17-1-31 06:04
我34wk同您一樣 而家又醒左拉又要起身飲水 飲完又急尿 bb又係甘踢 左訓右訓平訓都唔好訓:zomb ...

係,有時中午會好想訓跟住當訓返1-2個鐘補眠,夜晚又眼光光跟住個衰仔就不停郁仲郁我勁過日頭

別墅

tszyan28 發表於 17-1-31 06:14
我都係眼光光等天光,訓左幾粒鐘就醒! 我開頭諗過唔知係咪之前慣左訓2粒鐘晏覺,如果冇訓晏覺,生理時鐘 ...

我都以為係我問題,原來咁多jm都會係咁

大宅

我都係

珍珠宮

我經常都係半夜醒左,隔兩個鐘先訓得翻,有時候要臨天光先訓得翻。

複式洋房

Halo 我都係呀
由知道有左到而家35週都係咁

複式洋房

回覆樓主:

我32wks 都訓唔好..BB晚上勁踼

大宅

karensze87 發表於 17-2-1 07:56
我32wks 都訓唔好..BB晚上勁踼

我都係32week訓唔到。3點幾先訓得著,5點幾又醒

大宅

回覆樓主:

我而家34周+2日,So far仲訓得好好,但3點會醒去廁所,本身係燥熱體質(有睇開中醫所以知),次次飲完白蓮鬚茶後訓到死豬咁,連夜尿都唔使去,但只限飲左個晚。如果你本身個人都燥熱,可以試下去執5蚊白蓮鬚煲水,加冰糖,隔渣飲 (網上有啲會話隔左啲水出黎後加蛋加冰糖,我唔鍾意食咁多蛋,所以淨係加冰糖)。過左7個月可以開始飲,隔3星期飲1次,我個中醫係咁吩咐我。

燥熱底先好食,寒底食完暈低都有份。

希望幫到你。

公爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

我啱啱32週, 30週開始又係成日半夜醒一醒...
好攰嗰日唯有LUNCH TIME留喺OFFICE瞓一瞓補返。

別墅

pandr 發表於 17-2-1 13:57
我而家34周+2日,So far仲訓得好好,但3點會醒去廁所,本身係燥熱體質(有睇開中醫所以知),次次飲完白蓮 ...

好似幾好咁,多謝jm提供但我唔係好識分寒底燥底

大宅

開心吸收勳章

回覆:ginny0611hk 的帖子

我之前都係失眠得好勁,後尾C6買咗張amazing life既光電熱溫泉墊可以幫助睡眠,24週後就用得,睡眠情況都好咗。而家生完BB肥肥白白,都繼續用緊。

大宅

回覆 ginny0611hk 的帖子

我果陣都係咁......晚晚眼光光到天光,第日仲要返工。

首頁

尾頁

跳至