婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

叫佢自己搬去奶奶度住一個月,睇下係咪真係會咁開心

大宅

疑惑的貓奴 發表於 17-2-3 13:39
簡單背景:奶奶自己一個住公屋,離婚/ 兩公婆,租住唐樓,跟三隻貓

話說不嬲都同奶奶冇乜兩句,佢未夠六十 ...

直接同c6 說自已的看法。一起住,好辛苦。我日日好辛苦,對住史前老公主。

複式洋房

回覆樓主:

其實99都係為你地好,抽中居屋層樓寫你地名,佢第時走左,層樓都叫做俾你地一個保障。

大宅

回覆樓主:

我99係我同老公準備抽居屋時話買間大既,佢就租左間私樓出黎供樓,然後一齊住...
當時既我一d反應都冇比,但走時一出門口我就話,如果要一齊住我唔會買樓,我寧願租樓住我都唔要同佢地住(6299+一個唔會嫁既姑仔)因我知道遲早實離婚收場。

最後當然c6自己同佢家人拆掂佢,到現在都係一家一主。

樓主,若真係唔想就要企硬,唔好貪男家任何著數就得。

複式洋房

樓主系唔想既就真系要企硬啊!一齊住左就無得返轉頭架啦!相見好 同住難啊!我系同奶奶住既,開頭都未有咩問題,耐d 就好多問題出現,終於都系頂唔順鬧左交。依家距系屋企我系唔想出房門既。所有好羨慕唔使同奶奶住既你地。

首頁

尾頁

跳至