懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

尋日去醫院覆診 醫生話我血糖控制得差 下星期二要入院催生 到時係38 週 有無媽咪都因為血糖問題要催生呀? 好似好恐怖 而家我bb 3.2公斤 其實都唔係好重姐

別墅

我上胎都係妊娠糖尿38週要催生, 其實都唔係恐怖呀, 3.2公斤夠晒LA~
不過我就催生失敗,要開刀, 後來我問個麻醉師(好似係), 係咪好多人都失敗, 佢話都多GA
所以你都預定有機會失敗要開刀~緊急開刀我老公仲冇得陪入去睇TIM....V.V

大宅

bulibaby 發表於 17-2-3 15:14
尋日去醫院覆診 醫生話我血糖控制得差 下星期二要入院催生 到時係38 週 有無媽咪都因為 ...

你b都重過我仔歌時 。我無糖尿但我高血壓私家吾收要去政府37週時政府不停叫我開刀我拒絕。到最後都係自然生
催生好痛有時對bb都吾好

大宅

尋日去醫院覆診 醫生話我血糖控制得差 下星期二要入院催生 到時係38 週 有無媽咪都因為 ...

我都有妊娠糖尿,排左40w催生

侯爵府

回覆樓主:

我都有妊娠糖尿,雖然無超標

最終38週6見紅,但3日都開唔到3度,第4日催生,bb2.9kg

所以你唔使擔心,bb夠健康

子爵府

我都有妊娠糖尿,第一胎時39+6催生,催左兩日都唔掂最後開刀

水晶宮

我嗰時都係妊娠糖尿,但因為數字OK,醫生容許BB留到40週催生,OK咗唔使開刀。催生一啲都唔恐怖,我仲覺得有好處,亦唔覺好痛。
如果到時入咗院進展慢,記住叫姑娘教你坐 fitball,做到就做多啲。

別墅

我都係妊糖, 38週催生。不過催生失敗, 最後轉開刀。 BB 38週已經重 3.72kg 呀, 如果順產應該疴得勁辛苦 (emoji)

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

其實都有幾多因為妊娠要開刀架

大宅

回覆樓主:

當年都係催生 我都有糖尿 但唔係因為咁而催生 唔洗咁驚架 其實都係落催生藥咋 勇敢啲 好快可以見到bb

複式洋房

催生其實只係指定早一日入院觀察,無乜特別就第二朝醫生巡房檢查多次安排滴藥咁!樂觀啲諗起碼唔洗屋企等唔知乜叫漏羊水、見紅咁有醫生護士standby陪住都唔錯!要順產同一般無落藥一樣架喳!

大宅

想問下jm你篤手指既指數差?一日要篤7次,次次唔達標?

洋房

rabbitling 發表於 17-2-4 15:44

昨晚姑娘致電我,話驚我妊娠高血壓,我現在因蛋白尿,要我縣入瑪麗醫院觀察血壓,抽血,同留廿四小時小便,以為會催生,醫生話我BB本身心臟可能有問題,要催生都可能星期一,因為生時要有兒科心臓醫生在場!
我現在沒有陣痛見紅穿水!
我諗現正是否不適合做fitball ?因為驚今明兩天出世沒有兒科醫生(人手不足)!

複式洋房

lee5132000 發表於 17-2-3 15:38
我上胎都係妊娠糖尿38週要催生, 其實都唔係恐怖呀, 3.2公斤夠晒LA~
不過我就催生失敗,要開刀, 後來我問個麻 ...

希望我順產到啦

複式洋房

rabbitling 發表於 17-2-4 15:44

我一星期度3日 每日3次飯後 新年呢排經常7.5 to 8.5
有一次仲11.5

其實好似個個醫生標準都唔同 我再上次覆診一個老好多嘅醫生對於我啲超過7低於8 嘅讀數都無出聲 今次呢個後生醫生好嚴格 過7 已經話唔合格

複式洋房

mandichan 發表於 17-2-4 16:24
昨晚姑娘致電我,話驚我妊娠高血壓,我現在因蛋白尿,要我縣入瑪麗醫院觀察血壓,抽血,同留廿四小時小便 ...

fitball應該唔會咁快見效??我呢幾日都有狂un波波 但都無乜感
加油呀jm

複式洋房

Chcws 發表於 17-2-4 11:02
催生其實只係指定早一日入院觀察,無乜特別就第二朝醫生巡房檢查多次安排滴藥咁!樂觀啲諗起碼唔洗屋企等 ...

you are right! 起碼唔洗慢慢等bb 唔知邊日先出來

大宅

mandichan 發表於 17-2-4 16:24
昨晚姑娘致電我,話驚我妊娠高血壓,我現在因蛋白尿,要我縣入瑪麗醫院觀察血壓,抽血,同留廿四小時小便 ...

祝你bb一齊顺顺利利!

大宅

bulibaby 發表於 17-2-4 16:41
我一星期度3日 每日3次飯後 新年呢排經常7.5 to 8.5
有一次仲11.5

其实係唔可以反後超過7架,我都有一星期2次check住,但有時出街食都實超過

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

系咪食完糖水唔會妊娠糖尿就冇事喇,我新年期間,食左好多糖份嘅嘢,都幾擔心下。

首頁

尾頁

跳至