美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

本身冇特定用開邊隻,塊面成日有啲乾摸上手有甩皮感覺,皮膚應該中性,一向少油少暗倉少粉刺,唔知咩品牌好,依家試用緊olay紅色,但又好似笠左啲
想買完整一set嚟用唔知買乜好,有冇sis有好介紹,價錢一set around二千蚊留下
夏天同冬天應該用邊隻好,本身唔太識分
另外有邊隻body cream好用呢?
謝謝介紹下丫

別墅

丫飛 發表於 17-2-7 07:26
本身冇特定用開邊隻,塊面成日有啲乾摸上手有甩皮感覺,皮膚應該中性,一向少油少暗倉少粉刺,唔知咩品牌好 ...

如皮膚無大問題我覺得可試下補濕產品,becille b5 gel/cream 評價不錯,萬0開架貨~

防曬都好緊要,一定要搽!開始有班就難搞~:mother:

body, 用nivea我覺得很好~

以上不用千幾蚊~:mother:

男爵府

kyunghee 發表於 17-2-7 09:06

如皮膚無大問題我覺得可試下補濕產品,becille b5 gel/crea ...

唔該你丫,等我上網睇下先
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:
大仔出世7磅半  大女出世6.9磅
二女出世6.7磅  三女出世6.1磅

男爵府

27 路過...

用唔到抗衰老產品...營養太豐富..
中意用主打保濕產品...

cici0411    發表於 17-2-10 10:49
Queenia531    發表於 17-2-7 11:38

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆:27歲應該用咩品牌護膚品好?

我覺得你中性偏乾,你可以轉olay另一條line,用抗老精華水做mask,增加膠原增生,減少膠原糖化

男爵府

后幾好你可以買SET試用覺得OK再買, BOBY 可以試馬油有時乾到身痕都係用佢

男爵府

buonobi 發表於 17-2-7 09:39
27 路過...

用唔到抗衰老產品...營養太豐富..

我就係諗緊抗衰老呀我見有啲人25歲已經開始搽,但好似抗衰老個啲都比較笠?
保濕我都覺得必定要,但防皺紋係咪都要呢?我見眼尾好似有啲細細地紋
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:

男爵府

theclacheng 發表於 17-2-7 11:34
我覺得你中性偏乾,你可以轉olay另一條line,用抗老精華水做mask,增加膠原增生,減少膠原糖化

...

我亦有諗olay呀,但佢好似冇專人嘅櫃枱,我又驚自己揀得唔岩喎

紀錄:

男爵府

Yee_ng 發表於 17-2-7 12:26
后幾好你可以買SET試用覺得OK再買, BOBY 可以試馬油有時乾到身痕都係用佢

boby係邊度買?

紀錄:

男爵府

我係大阪買, 我見SASA都有,有D店有TESTER你睇睇

男爵府

丫飛 發表於 17-2-7 22:13
我亦有諗olay呀,但佢好似冇專人嘅櫃枱,我又驚自己揀得唔岩喎

你試下shiseido benefiance line 嘅emulsion, softener, 同bio performance cream and eye cream, 都有抗衰老,價錢唔算好貴,等五月sogo thankful week買會最多野送,買一兩樣貨,會送哂成條line samples, 每枝都唔細

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

Melodyangel 發表於 17-2-8 09:58
你試下shiseido benefiance line 嘅emulsion, softener, 同bio performance cream and eye cream, 都有抗 ...

Agree! 樓主有甩皮,應該皮膚偏乾帶敏感,當年我後生,所有美白line,或其他產品都唔得(Kose,資生美白line...Glycel產品) 最後用呢隻shiseido benefiance line ,你呢個可以去試,保濕唔錯.

男爵府

Melodyangel 發表於 17-2-8 09:58
你試下shiseido benefiance line 嘅emulsion, softener, 同bio performance cream and eye cream, 都有抗 ...

shiseido我都有望過就係唔知邊條line抗氧防衰老,依家知道再研究下先

紀錄:

男爵府

Felix223 發表於 17-2-8 10:18
Agree! 樓主有甩皮,應該皮膚偏乾帶敏感,當年我後生,所有美白line,或其他產品都唔得(Kose,資生美白line ...

我係今年先開始有甩皮感覺咋所以先意識到要用返啲嘢,你係成set 用定用某幾支?夏天冬天都岩用定係夏天要轉第隻?唔該你丫

紀錄:

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

丫飛 發表於 17-2-8 11:49
我係今年先開始有甩皮感覺咋所以先意識到要用返啲嘢,你係成set 用定用某幾支?夏天冬天都岩用定係 ...

當年都17丶18年前,我買1 set基本。,如果你擔心唔適合,去專櫃,建議買1支如洗面奶丶或面霜,同個sales 姐姐取sample, 冇敏感又OK咪再買其他1 set過!
冇話轉唔轉季,夏天日頭薄塗,晚上有冷氣更要保濕。
冬天:轉季留意做足保濕,如果太乾,精華素後在塗面霜前可以加d肌底油。
抗氧去黃:可以用cyber color deep cleansing oil (西柚味)卸防曬已經可以做得到,我平時唔化妝,大支可用7至8個月(每天用)。

男爵府

Felix223 發表於 17-2-8 11:56

當年都17丶18年前,我買1 set基本。,如果你擔心唔適合,去 ...

好詳細唔該哂你丫

紀錄:

男爵府

丫飛 發表於 17-2-8 11:46
shiseido我都有望過就係唔知邊條line抗氧防衰老,依家知道再研究下先
...

當然佢仲有其他line - vp and fs 更勁,但應該貴過你budget,你自己決定。我宜家係benefiance, bio performance, fs 間住用

男爵府

丫飛 發表於 17-2-8 11:49
我係今年先開始有甩皮感覺咋所以先意識到要用返啲嘢,你係成set 用定用某幾支?夏天冬天都岩用定係 ...

其實你會甩皮,可先試benefiance emulsion 同bio performance renewing cream 先,如果冇敏感,又少咗甩皮你先慢轉哂。我因為比較乾要兩樣一齊用,你可以試早晚分開用,會再耐用d, 我果時都係咁試

男爵府

Melodyangel 發表於 17-2-8 19:47
其實你會甩皮,可先試benefiance emulsion 同bio performance renewing cream 先,如果冇敏感,又少咗甩皮 ...

我未試過用嘢引致敏感,但都會怕呀,我上網爬過文有啲人都會敏感,所以我唔敢set咁高價錢嚟用,又怕唔好用又嘥左喎,我睇左佢benefiance啲產品,啲cream分好多種(emoji)
我打算到時去度再問下個BG先,唔該你丫:mother:

紀錄:

大宅

Melodyangel 發表於 17-2-8 19:47
其實你會甩皮,可先試benefiance emulsion 同bio performance renewing cream 先,如果冇敏感,又少咗甩皮 ...

邊隻精華會保濕啲呀?

首頁

尾頁

跳至