跳至

首頁

尾頁

別墅

雖然之前同好多家長交流之後,決定俾小朋友讀住N班先,會係較好嘅選擇,但見到個女喊,心都赤埋,又開始懷疑自己係咪太殘忍,畢竟佢得2歲零,咁細個就要自己返學

今日第三日返學,有無英藝新家長一齊交流下。小朋友真係一有人喊,就開始一個接一個咁喊但唔理小朋友喊到點,老師係會直接抱走

大宅

係啊!下學期開始係細B剛剛返學!

我個囡8月轉左黎都有喊架,日日校長抱佢上去添!校長親自講返我知,上到去佢好快就冇事啦。

而家乖乖自己行入去架啦。
剛返學一定係咁架啦!!

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

英藝老師好唔好吖?有愛心嗎?課堂會點安排㗎?因為下年我小朋友都讀,想知多啲學校既運作

別墅

Summercazi 發表於 17-2-17 11:22
英藝老師好唔好吖?有愛心嗎?課堂會點安排㗎?因為下年我小朋友都讀,想知多啲學校既運作 ...

如果可以,俾多啲時間做多啲research先再決定。近兩日發生左啲事,我而家都好不安。要再了解清楚件事先

別墅

雅BB 發表於 17-2-18 00:04
如果可以,俾多啲時間做多啲research先再決定。近兩日發生左啲事,我而家都好不安。要再了解清楚件事先
...

可唔可以講講咩事?我個黎緊會返英藝n

別墅

有好幾位家長朋友pm我問咩事,我喺度統一講喇

我無回覆大家係因為一來事情唔係發生係我自己身上,暫時都係得個位家長一面之詞,我覺得佢講嘅嘢唔可以完全唔信,又唔可以信晒。二來我仲觀察緊,包括學校老師呀各方面,亦都喺課餘同係度讀緊嘅家長現場交流,知多啲聽多啲。再結合自己感受,所以想遲少少先再同大家分享。

至於我提及嘅事件,始終唔係自己親身經歷,雖然佢有相又話睇左cctv,但都係個句,係“一面之詞”,所以我唔會轉述佢講嘅嘢,都係公開發帖係人都可以見到,唔想一啲未經證實嘅嘢變左“真有其事”,一傳十十傳百就算假嘅都變真,因為“個個都係咁講”。

另外就係我個人認為:已經決定左來緊會讀嘅家長,我諗決定得係度讀都應該係有自己原因。所以既然決定左,就俾心機同小朋友做好準備功夫去迎接新學校新環境喇,唔好好似我咁臨時抱佛腳
未決定嘅話,仲有時間,不妨再做多啲research,問多啲聽多啲真正“用家”意見,再自己綜合考量,分析⋯⋯畢竟就算真正讀緊嘅,可能因每個家庭情況、要求、小朋友性格、遇到嘅老師等等,會有唔同評價或感受。至於我呢邊,如果大家有興趣,咁我遲啲再來分享

珍珠宮

回覆樓主:

睇嚟似嚴重問題

別墅

小紅梅 發表於 17-2-27 19:41
睇嚟似嚴重問題

唔係呀,諗多左而且追問之下個位家長都無再覆我地後續,佢只話需要時間自我檢討同平復小朋友情緒,件事似乎無左下文,咁我又暫時覺得自己小朋友無明顯異常,所以唔會落定論,而係繼續了解學校同老師,亦希望可以更好配合,令到小朋友可以享受校園生活

複式洋房

我反而覺得要說清楚。始終好多人在英藝讀。在此不清不楚仲令人不安

大宅

Dailuk 發表於 17-3-5 13:40
我反而覺得要說清楚。始終好多人在英藝讀。在此不清不楚仲令人不安

我都覺得係呀,咁樣講到唔清唔楚,令人有無限聯想,正常家長見到佢咁講,穩陣起見都會卻步唔報啦!

其實未肯定就吾好講啦!

利申

我仔已經讀左一個學期,學校係就係亂啲,不過我絶對覺得無呢種事情發生,學校職員大部分都好怕家長投訴,因為以往學校都比你呢種家長散播流言,聲譽受損,收到小小投訴都騰哂雞,佢地仲驚過你啦。

無證無據就唔好危言聳聽!

首頁

尾頁

跳至