想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我28了,唔想再等再TRY,TRY了1YEAR~
叫了C6去驗丁丁先,
坦白講, 我唔知人地正常既,得既,個報告係點,
因為我覺得WHO個標準最低值懷孕機會都是低, 對嗎?
佢形態得8%,
正常既年輕人是否有15%?
我比左報告醫生睇, 話可以再TRY,
我28了,我真係唔想30先學人做IUI 再做2.3年先有BB
我想6月冇就去C+排埋期.
大家覺得報告是否真係正常?
我唔係唔信醫生, 而係覺得有一些醫生咩都話正常啊, 後生啊.
我知有一些醫生是好謹的,半年冇就要CHECK,30都覺得是老,
我心煩了一個月, 哭了好多次
上來訴苦一下...

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

28仲後生,大把機會,一年而已,再試多一年啦~

大宅

teruhing301 發表於 17-2-17 11:13
叫了C6去驗丁丁先,

你先生報告好好,根本冇問題,有8%形態好過好多人,有人先生形態係under 1
同埋你自己有冇去做過檢查?試左幾耐啦?試左一年唔成功你可以去照輸卵管

大宅

Mrs_Y 發表於 17-2-17 11:47
你先生報告好好,根本冇問題,有8%形態好過好多人,有人先生形態係under 1
同埋你自己有冇去做過檢查?試 ...
我驗過, 我都冇問題. 但我朋友另一醫生講, 精子正常形態參考值為>= 4%;自然懷孕者最好在15%以上。

複式洋房

你有冇試過每日量體溫CHECK住排卯咁行動?
我之前試左幾年都唔中...
但每日CHECK體溫去密密DO...第一個月就BINGO....

大宅

smilez00 發表於 17-2-17 12:36
你有冇試過每日量體溫CHECK住排卯咁行動?
我之前試左幾年都唔中...
但每日CHECK體溫去密密DO...第一個月就B ...
CHECK體溫 +紅D+隔日做..可能佢精子真係弱

大宅

teruhing301 發表於 17-2-17 11:56
我驗過, 我都冇問題. 但我朋友另一醫生講, 精子正常形態參考值為>= 4%;自然懷孕者最好在15%以上。
...

先生既量係差左d,量好易搞,食下supplements 就可以

別墅

心態係最重要,你咁緊張會影響賀爾蒙ga。放鬆d la。

大宅

回覆 teruhing301 的帖子

好明白你,我28時都因為試左兩年無就去檢查男女報告一切正常,醫生仲話好添,可以再試,但又過一年無,試IUI失敗,IVF又失敗,而家30了,下月再去放雪胎,個人都由無所謂等到急,所以如果你經濟許可又想快點,我都會覺得盡快睇私家處理

複式洋房

叫了C6去驗丁丁先,

想問下你先生喺邊到驗,可否pm我?

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

1% 都可以自然懐孕, 你c6有8%已經好好啦

大宅

你有無試過做完屈起腳等一個鐘?先確保到精子大部分游左上去,而唔係流返出黎。28歲好後生,老公報告無問題,好正常。同埋D朋友話女上男下易中D。可以試試。排卵期時隔一至兩日做,有時太密唔好,影響精子質素。醫生話最好隔一至兩日,質素係最好的。

大宅

klyilok 發表於 17-2-17 13:02

好明白你,我28時都因為試左兩年無就去檢查男女報告一切正常,醫生仲話好添,可 ...
終於有知音人..有D醫生咩都話正常,後生再試, 好似D所謂呃自己的謊言..其實真是好害自己....令到自己拖來拖去...

試一年的時間都冇就等於老左一年..多多錢都買唔到..

我諗我會4月就排定

大宅

yukilaw8 發表於 17-2-17 13:30
想問下你先生喺邊到驗,可否pm我?
個醫生再轉介我去勝利,

呢間唔太好,

不過我照PM你

大宅

Katrina_cmc1104 發表於 17-2-17 13:45
你有無試過做完屈起腳等一個鐘?先確保到精子大部分游左上去,而唔係流返出黎。28歲好後生,老公報告無問題 ...
有啊....

我都比呢樣野搞到工作都集中唔到精神

男爵府

樓主 寄情工作 bb會黎搵你的 我都係好急好想有 放鬆下 我都無之前2個月咁緊張日日上 bk

大宅

好同意,女人真係同時間鬥快咁,我都後悔果陣無所謂又嗮左一年時間,眼見身邊個個結左婚既都有,有d仲第2個,難免會心急!你諗住邊到睇呀?

複式洋房

回覆樓主:

好似話食茄紅素同蠔皇素,會有幫助形態?

別墅

叫了C6去驗丁丁先,

唔好灰心,一齊加油

大宅

叫了C6去驗丁丁先,

份報告其實唔差,可以買多種維他命,茄紅素,蠔皇素來食。

有無驗過子宮位置,輸卵管的,染色體,免疫問題等等?

首頁

尾頁

跳至