3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

太遲發現這個專區阿仔7歲半得113cm,唔食正餐嘅。照骨齡慢9個月,怕日日💉打針會好大陰影而無抽血驗生長激素
佢現在响小學食lunch都唔會食得晒,奀到似4、5歲。

大宅

回覆樓主:

我個仔八歲二個月,都係奀仔,123cm, 但得45磅到,年年排第一,今年三年級,又唔算揀飲揀食,但食得慢

珍珠宮

我同事個囡讀緊一年半,都好細粒,不過佢可能係基因因素

複式洋房

回覆樓主:

我囝都細粒依傢6歲半都得113,我想問邊到照骨齡?
照骨齡有咩用?

別墅

cellcellu 發表於 17-2-17 15:17
太遲發現這個專區阿仔7歲半得113cm,唔食正餐嘅。照骨齡慢9個月,怕日日💉打針會好大陰影 ...

7歲39Lbs

洋房

回覆樓主:

請問邊度有得照骨齡?

子爵府

BK Milk勳章

我女5歲得98cm!4歲到5歲高唔夠5cm。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我嗰個好你少少,都係七歲幾,高124cm,重22.1kg,班上都有5、6個差唔多嘅同學仔

大宅

回覆 kwan1981 的帖子

我個囡7歲半,得116cm, 41 lb,都唔知點算,好擔心……

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

佢唔使正餐食咩?零食?

大宅

回覆樓主:

我仔7歲半, 123cm 20kg, 食得勁少, 物理治療師都話佢冇肌肉, 現在睇緊兒科, 開左支開胃啲维他命, 食左幾日真係好似食得好左, 成日叫肚餓, 希望食多1排可以肥返d

複式洋房

我個仔就快7歲半,高118cm, 重39lb,好瘦,之前睇普通家庭醫生,話佢只要keep住自己的生長線就無問題。佢自出世到依家的生長線都是差不多,約10-25%。

我想帶他見下營養師,大家有無試過呢?唔知有無用(emoji)

子爵府

carriekwp 發表於 17-5-18 11:46
我仔7歲半, 123cm 20kg, 食得勁少, 物理治療師都話佢冇肌肉, 現在睇緊兒科, 開左支開胃啲维他命, 食左幾日 ...

自己去睇物理治療師,定係睇政府?
方唔方便影支維他命睇下?

別墅

我都想知有無咩supplement食咗會開胃d!
不過我仔得95cm未夠30磅,下年升小一,仲係唔夠高自己去廁所呀...都唔知點算!
健康院都係話按返生長線係無問題!

大宅

我仔7歲半, 123cm 20kg, 食得勁少, 物理治療師都話佢冇肌肉, 現在睇緊兒科, 開左支開胃啲维他命, 食左幾日 ...

請問開胃啲维他命是甚麼?哪裡買?

子爵府

畀面勳章

superbabykids 發表於 17-5-28 17:57
我都想知有無咩supplement食咗會開胃d!
不過我仔得95cm未夠30磅,下年升小一,仲係唔夠高自己去廁所呀...都 ...

我仔都係唔夠高去廁所小學書包又重,驚更加影響發育

子爵府

畀面勳章

太遲發現這個專區阿仔7歲半得113cm,唔食正餐嘅。照骨齡慢9個月,怕日日💉打針會好大陰影 ...

請問去邊照骨齡呢?thanks...

男爵府

我小朋友9歲140高58磅度,對腳。。。瘦到

大宅

可否介紹什麼藥, 小朋友今年9歲得40lb,

大宅

我仔都係瘦,請問食益生菌有無用呢?我見有d媽媽話益生菌會開胃左

首頁

尾頁

跳至