自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

nanadog 發表於 17-2-18 22:13
邊間咁衰?

荃灣三聯書店果間

侯爵府

驚洗黑錢
通常問咁多一係新人 一係試過幫洗黑錢客開戶口 所以要好小心嫁

大宅

bmuimami 發表於 17-2-18 22:15
我比較直。你開5000戶口梗係審犯啦!試吓帶1M去開富貴戶口吖當你神咁拜!
...

佢未知我帶幾錢,未講完已經掃走我

大宅

cattz288 發表於 17-2-18 22:15
旺舖咪串d囉!普通戶口無肉食

又唔係喎,佢呢間係細行同埋下午冇乜人都咁

侯爵府

畀面勳章

Helllokitty 發表於 17-2-18 22:22
一來係擔心洗黑錢。佢地問問題係程序上要做。正常的。
二來開新戶口,佢地其實要做好多文件,所以存款少吾 ...

後者係。
Nice to meet you!

公爵府

2018復活節勳章

匯豐根本錢多到水浸,不愁存款,成日打來問借唔借錢

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

上網呻下就得, 邊有得投訴, 做唔做你生意, 都係佢商業決定!

珍珠宮

王國教室勳章

bmuimami 發表於 17-2-18 22:15
我比較直。你開5000戶口梗係審犯啦!試吓帶1M去開富貴戶口吖當你神咁拜!
...

我以前咪用卓越理財囉!
一肚氣!
寄失張card ,咁個職員話不如分行pick up啦。我話好,之後另一個就話一直唔可以分行pick up 㗎小姐!
之後又攪一大輪啦,電話又話最好分行pick up最安全囉!唔知佢地攪乜!
有時d staff幾串,問我户口d錢諗住點,諗住sell我買乜乜唔緊要,但係好串。
仲有啊,我親眼見過d阿姐蝦小朋友!個小朋友十歲左右,應該係佢媽叫佢去幫佢拎包糖咋。個阿姐一行埋去就剷個小朋友唔好攪呢度啲嘢,趕人走!
仲有好多,佢地d職員個個講唔同態度又差!
我把幾火就轉第二間銀行!

珊瑚宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

開戶口係難。佢地職責所在,唔覺佢地問清楚有問題。樓主唔好嬲,開到就好喇
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

水晶宮

Ashleycorina 發表於 17-2-18 22:33
我以前咪用卓越理財囉!
一肚氣!
寄失張card ,咁個職員話不如分行pick up啦。我話好,之後另一個就話一 ...

$喺自己度,鍾意幫趁邊間就邊間!千祈唔好受氣,又唔係得一間銀行。
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

大宅

cy101 發表於 17-2-18 22:18
怕人洗黑錢!

驚人洗黑錢都唔係咁架,如果要洗開左戶口都可以洗既姐,問三問四又有用咩?淨係知道客戶資金往來有幾多咪得囉,有大額金額上落先查算啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Maya5488 發表於 17-2-18 22:27
荃灣三聯書店果間

果間我都去過, 平時都旺架!!
坐位果d cs都ok架喎!
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Maya5488 發表於 17-2-18 22:30
又唔係喎,佢呢間係細行同埋下午冇乜人都咁

果間唔算細囉!連atm都經常排長龍! 成個荃灣得佢喺市中心!
放下自在

水晶宮

Maya5488 發表於 17-2-18 22:29
佢未知我帶幾錢,未講完已經掃走我

開到用到就算,無謂嬲壞自己
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:Maya5488 發表於 17-2-18 22:09 琴日

原帖由 KittyMelody1 於 17-02-18 發表
我都試過, 真係審犯咁款.....好似唔至在你擺錢落户口咁, 不過, 最後佢都俾我開到户口 ...
HSBC 真係超級水浸,真係唔至在,今日就算一百萬都係好細數目~

除非已有公司戶口,想開新公司戶口仲難過登天~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

回覆樓主:

我今日都係去獅子開戶口(幫小朋友),之前在另一分行問清楚文件同手續,拿飛前再問多大堂職員一次,拿飛等左超耐差唔多一個鐘,終於等到個職員,點知佢話唔接受11歲以下開戶口,我同佢講我問左兩次都話得,仲帶齊文件黎,跟住佢先肯開,但態度唔忿氣,仲用張出世紙黎墊住佢部laptop, 跟本唔想幫你攪(因為無佣分),覺得你阻住佢d時間。

大宅

cattz288 發表於 17-2-18 22:41
果間唔算細囉!連atm都經常排長龍! 成個荃灣得佢喺市中心!

後尾去左citywalk分行,d職員好有禮貌同埋普遍返咁上下年紀,態度完全兩回事

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:bmuimami 發表於 17-2-18 22:15 我比

原帖由 cattz288 於 17-02-18 發表
應該一開頭問有2,3m想做定期有咩手續?
唔好以為2,3m現金好多,做定存真係唔至在,冇幾千萬佢唔叫大客~

除非妳入去同佢講,想買 2m基金,職員一定當妳神甘拜~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

回覆樓主:

個次入票 佢話counter唔做 但態度勁差
未試過銀行職員會咁既態度囉
唔得都可以好聲好氣

象牙宮

Maya5488 發表於 17-2-18 22:46
後尾去左citywalk分行,d職員好有禮貌同埋普遍返咁上下年紀,態度完全兩回事
...

果間靜d! 算喇! 開到就好!
放下自在

首頁
12345...14

尾頁

跳至