親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 BBB 的帖子

剛剛上星期去完, 我的情況是無需分兩邊排, 亦不可以, 因為取回passport時佢會對一對樣, 雖然整個過程好唔嚴謹.

我的情況是這樣的: 一去到有兩條隊, 一條(右邊)交form, 一條取回passport, 但完全冇指示的, 最好問一問排隊既人. 交左form收左passport後過另一條隊排(佢一張收據都冇俾你的, 感覺有d不靠譜), 但其實排唔排冇分別因為佢做起先會叫名, 你行過去對樣俾錢取回passport, 所以排隊只係冇咁混亂, 排到你未做起都係下一個先. 其實做完落地証已經少左好多人排隊過關(除非你一開機門飛跑去啦, 但一家大細通常都慢人一步), 所以都係排左一陣.
最後攞行李, 買埋電話卡, 成個過程都只係一個鐘, 可以接受.

大宅

ziyu 發表於 17-4-25 01:37
未住過Pullman

已pm u day tour link, 一家人就一團,我們今次2大1小
請問可以pm我 day tour資料嗎? thx

大宅

idy_yn 發表於 17-8-24 18:05
但你要預位擺行李啊,spa我果間係a la carte 附近, service 超好,pm u

請問可以pm 我spa資料嗎?thanks!

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主

可以share spa資料嗎?我十月中去

男爵府

回覆樓主:

摛日去完蜆港6日5夜自遊行。
其實我覺得蜆港幾岩小朋友玩,有Asia park 機動遊戲, ba la hill睇法國古堡建築及機動遊戲,會安食正宗法國餐及睇風景, 蜆港美奚海灘又係市中心,又靚又少人, 食野又平又好味。
我仲參加左個kkdxx local tour, 比小朋友坐圓形船, 釣蟹仔, 學整5款越南菜,食到飽都係$2xx一大人, $15x一小童, 超低玩。
美山環境都幾靚, 留一小時, 影下相都唔錯。
仲有, 越南唔會好似泰國咁成日塞車, 又唔需要預早book定車, 去到call grab , 有晒價錢及司機資料, 超級方便。

男爵府

回覆樓主:

食野好食,法國菜,食海鮮,pizza,越南菜又平, 治安都ok, 唔算雜。未見過有強國人, 係好多韓國人,但無泰國咁迫人, 但如果你鐘意行夜市,shopping大公司,夜夜生歌, 蜆港就未必岩你。因為果度冇咩shopping centre, 唯一得一個樂天market.

還有果度好多間酒店都有spa服務,都好ok, 唔需要特別揾spa。基本上如果住得市中心3星酒店,果間酒店都有spa服務,係冇泳池。 如果你住sanouva hotel, 佢仲會送每人每日30-45min. SPA服務

我哋2大2小,搭國泰,早去晚返,簽証,食法國餐,海鮮,越南菜……都係用$18000,平均4500一個人,抵玩!

大宅

ziyu 發表於 17-2-18 23:46

網上勁少資料關於呢個地方既親子遊,打算今次好好寫一個遊記先:mo ...

想要day tour 資料,tks!

大宅

idy_yn 發表於 17-8-24 18:05
但你要預位擺行李啊,spa我果間係a la carte 附近, service 超好,pm u

想要spa資料

大宅

miffyc31 發表於 18-7-29 21:30
想要day tour 資料,tks!

想要day tour 同食法國菜資料,thanks(emoji)

大宅

回覆樓主:

想要day tour 同食法國菜資料,thx

別墅

cc1549 發表於 18-7-28 22:22
食野好食,法國菜,食海鮮,pizza,越南菜又平, 治安都ok, 唔算雜。未見過有強國人, 係好多韓國人,但無泰 ...

你好,可以share你的行程,及邊間法國菜、海鮮餐廳/檔、越南菜好食嗎?

我帶12歲阿仔月尾去,都是6日5夜,已book酒店,住兩晚會安再住3晚峴港。編排行程中,美山、筲箕船、巴拿山都打算去,想參考一下你的行程。謝謝(emoji)(emoji)

子爵府

PCHB 發表於 17-2-19 09:48
呢個係越南嘅新措施, 今個月先開始嘅, 我上網睇已有兩個師兄成功過度關。

http://5dgogoplay.ddns.net ...

thanks for sharing!

子爵府

Citydora 發表於 17-3-13 09:47
唔知post唔post 得
http://www.vietnamvisapro.com

男爵府

peipeiwong 發表於 18-8-12 12:07
你好,可以share你的行程,及邊間法國菜、海鮮餐廳/檔、越南菜好食嗎?

我帶12歲阿仔月尾去,都是6日5夜 ...

呢間係會安越南餐廳, 要book位,置只開1至6, 晚上六點至10點。星期日休息,法國菜好食(emoji)0
Aubergine49 Restaurant
49 Lý Thái Tổ, Sơn Phong, Tp. Hội An, Quảng Nam, 越南

越南菜基本上不論會安或蜆港都好好食。
蜆港樂天商場, 有間越南餐廳, 又平又好食。我去左2次。
買手信我只去左樂天冇去big C, 因果邊bic C唔似泰國bic c,又大又好行,越南big c似香港惠康百佳。

男爵府

回覆 peipeiwong 的帖子

海鮮餐 " HAISAN TUOI SONG -BA THOI" 係GRAB司機介紹, 係Sanouva Danang 酒店附近, 唔係美溪海灘果邊.,
我7月玩左6日
DAY 1 機場酒店車去會安, 會安沙灘行街食野
DAY 2 KKDXX LOCAL TOUR, 坐圓型船, 釣蟹仔, 煮地道菜. 晚上吃法國菜
DAY 3 會安-美山聖地-蜆港
DAY 4 ASIA PARK
DAY 5 巴拿山
DAY 6 美奚海灘, 晚上回港

我7月尾去蜆港匯率1000VDS 對港元$4.4

1)巴拿山有個機動GAME, 係坐係個DU到, 滑下山, 呢個GAME係要120CM高先可以玩, 我囡118CM高都唔玩得.
2)越南好少比TIPS, 不論SPA或其他服務, 唔似泰國咁.
3)去巴拿山一定要著外套, 我7月尾去到, 都要著薄外套
4) 好多旅遊書都介紹係會安或美奚沙灘食飯或海鮮餐廳, 但我上次DAY 1去左會安沙灘, 太多fly, D食物一到, 幾隻fly潑極都飛埋來, 又大隻, 超憎.

男爵府

仲有: ASIA PARK星期一至五開15:00, 星期五六開9:00A.M

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

請問你們通常要多久之前預訂機票呢? 是不是hong Kong express? 因為我打算上明年暑假去,機票幾錢一位?

thank you!!

大宅

cc1549 發表於 18-8-13 13:52
仲有: ASIA PARK星期一至五開15:00, 星期五六開9:00A.M

Asia Park 好玩嗎? 我剛剛7月去左峴港但take out左Asia Park, 睇相覺得有d舊. 機動遊戲係遂樣計定好似Banahill咁全包?

純粹好奇問下, 謝謝!

大宅

回覆 WinkyLee 的帖子

我剛剛7月第一個星期去, 搭HK Express因為只有佢可以早機去晚機返(出年可能唔一樣), 因為價錢平(計埋所有雜費一家三口四千二百幾)所以冇特別早book(大慨5月中至尾), 若果你想再平d當然可以早d book, 又或者等佢promote, HK Express久不久都有些promote的.

男爵府

睛靈勳章

tinlong.hk 發表於 18-8-15 10:04
回覆 WinkyLee 的帖子

我剛剛7月第一個星期去, 搭HK Express因為只有佢可以早機去晚機返(出年可能唔一樣), ...

好,

首頁

尾頁

跳至