6個月-1歲

跳至

首頁
45678...9

尾頁

複式洋房

開心吸收勳章

回覆 BabyRonXo 的帖子

同埋你下次諗住去邊呀?唔會又係韓國掛...?哈哈~我都係等BB有3-4歲起我先諗帶佢去旅行...

男爵府

開心吸收勳章

LA838 發表於 17-4-8 10:05
哈哈...原來你去左旅行呀?韓國D BB3如果真係HK100-150又唔算好貴...係香港有D好普通既3仔都係咁上下價錢... ...
韓國O既bb 衫好有型, 而且quality 好好, 有部份係made in Korea, 亦都有made in China O既. 不過, 作為一個孤寒媽媽, 真係唔多捨得買.

又要真係讚下bb, 佢全程都無扭計. 出街同平時香港出街差唔到, 不過,帶住bb , 行程唔可以咁緊湊, 通常都係差不多食lunch 至出發, 黃昏又會返去酒店休息一陣再出發食晚餐.

我都鍾意去日本, 但係依家怕幅射, 所以好耐無去lu

男爵府

開心吸收勳章

LA838 發表於 17-4-8 10:07

同埋你下次諗住去邊呀?唔會又係韓國掛...?哈哈~我都係等BB有3-4歲起我先諗帶佢去旅 ...
或者下次帶佢去bangkok , 同佢游下水, 我去做spa

複式洋房

開心吸收勳章

BabyRonXo 發表於 17-4-10 12:13
韓國O既bb 衫好有型, 而且quality 好好, 有部份係made in Korea, 亦都有made in China O既. 不過, 作為一個 ...
我個B好中意扭計又坐唔定...佢係中意比姐姐抱...=( 我老公話姐姐有肉地抱住舒服D WAR(但我覺得無咩關係) 如果去到咁遠我百份百無信心搞得BB掂...同佢落下樓下行一陣都可以既不過見你玩得咁開心都鄧你高興...!! 係呢...BB夜既幾點訓架?會否佢訓你地又拿拿聲訓架?唔係去旅行會好麻煩架WAR....

複式洋房

開心吸收勳章

BabyRonXo 發表於 17-4-10 12:14
或者下次帶佢去bangkok , 同佢游下水, 我去做spa
泰國好呀又平又多野玩...不過帶住BB去巴堤雅會唔好D呢?起碼無咁人多...又可以HEA D~

男爵府

開心吸收勳章

LA838 發表於 17-4-10 14:00
我個B好中意扭計又坐唔定...佢係中意比姐姐抱...=( 我老公話姐姐有肉地抱住舒服D WAR(但我覺得無咩關係) 如 ...
慢慢習慣下, 到你地可以handle 到bb 至考慮去旅行, 否則你地會好辛苦, 佢又扭時, 你地又無佢符.

去旅行時, bb 相對都俾平時夜瞓O左少少, 有時都玩到11點至瞓, 不過我bb佢自己好有規律, 即使我地未返到酒店, 佢都無O係hipseat 上面瞓覺.

去旅行O既時候, 氹O左佢瞓, 我就要起身執拾佢O既行裝, 又要預備第二日O既行程,都無得抖O架....

雖然係咁, 但係都係一個美好回憶

男爵府

開心吸收勳章

LA838 發表於 17-4-10 14:02
泰國好呀又平又多野玩...不過帶住BB去巴堤雅會唔好D呢?起碼無咁人多...又可以HEA D~ ...
都好喎, 考慮下先

複式洋房

開心吸收勳章

BabyRonXo 發表於 17-4-10 14:13
慢慢習慣下, 到你地可以handle 到bb 至考慮去旅行, 否則你地會好辛苦, 佢又扭時, 你地又無佢符.

去旅行時 ...

所以我唔使真係同BB去旅行都已經知道個結局係點...我都係等佢大D先再算~佢又偏向訓無定時...1陣訓到亂哂D時間又會打亂D行程你個BB去旅行個陣訓覺多定望野多係街??平時都好定咁比你抱住架@@?同埋你地有無同BB影合照架............?用自拍棍?

複式洋房

開心吸收勳章

BabyRonXo 發表於 17-4-10 14:13
都好喎, 考慮下先
曼谷人多車多到嘔電...感覺好迫~

男爵府

開心吸收勳章

LA838 發表於 17-4-11 05:06
所以我唔使真係同BB去旅行都已經知道個結局係點...我都係等佢大D先再算~佢又偏向訓無定時...1陣訓到亂哂D ...
我bb O既作息時間比較穩定, 揹住佢, 如果佢夠鐘瞓覺, 佢會自己瞓. 行街有時佢都係望O野, 見到新鮮O既事物, 佢會好好奇同興奮.

我地都有同bb合照, 通常都係坐低食飯O既時候影, 叫婆婆幫手影.

男爵府

開心吸收勳章

LA838 發表於 17-4-11 05:08
曼谷人多車多到嘔電...感覺好迫~
Bangkok 我多數留O係酒店, 或者行下Central World 就算, 好少四圍去

複式洋房

開心吸收勳章

BabyRonXo 發表於 17-4-11 11:50
我bb O既作息時間比較穩定, 揹住佢, 如果佢夠鐘瞓覺, 佢會自己瞓. 行街有時佢都係望O野, 見到新鮮O既事物, ...
你今次去旅行仲有帶住婆婆架@@?

複式洋房

開心吸收勳章

BabyRonXo 發表於 17-4-11 11:51
Bangkok 我多數留O係酒店, 或者行下Central World 就算, 好少四圍去
留係酒店度嘥D WAR哈

男爵府

開心吸收勳章

LA838 發表於 17-4-11 12:52
你今次去旅行仲有帶住婆婆架@@?
係呀, 我帶埋我爸爸媽媽一齊去, 反正都係hea 遊, 無咁辛苦, O岩佢地呀

洋房

LA838 發表於 17-3-27 02:14
又扭又喊真係好惡搞...會唔會佢唔中意飲個隻牌子咋?我BB對飲奶都OK架...由其訓前好多時都會飲...飲左會易 ...

都有可能係。因為佢一出世已經飲個隻牌子,所以我都一直唔敢轉其他牌子俾佢飲。不過佢依家已經10個月應該可以試吓新野 thank you!

複式洋房

我啱啱去完曼谷,剩係喺洒店同商場行(洒店連住Siam paragon 所以好方便),最遠去到central world.囡囡直頭笑足全程,由香港機場開始(唔知係咪知道去旅行),心情大好!喺飛機玩咗陣,瞓醒就落在機。落水開頭有D唔中意,後來勁開心(帶埋沖涼玩具),夜晚瞓得好好,可能king size 又同我地一齊瞓。水我帶咗2x1.5公升,再買still water (still water 得一隻牌子,其餘係mineral water,唔用得) 溝,可能煲粥,整通粉既關係,D水係唔夠用既(4日3夜)!最後兩歺係果面D水都無事。不過如果食奶粉,就真係帶正常size去,因為我帶350(細罐)係啱啱好,多一歺都無(囡囡食粥好講心情,唔夠飽要補奶奶,中間嘔咗一次奶,倒咗一次,要預突發狀況)。奇蹟係,囡囡回程一上機瞓到落機,真係真心俾個叻佢。總結係,唔好當自己去旅行,你係陪個小朋友去,唔會去好多地方,但見到佢地開心都值回票價!

男爵府

開心吸收勳章

回覆 Angie829 的帖子

認同呀, 帶住bb 唔可以預期好似自己去旅行咁去咁多地方

我旨在同佢感受下旅行. 出發前, 有同事話我多餘, 帶bb去旅行, 自己又辛苦, bb又辛苦, 而且bb 又唔會記得.

但係, 我覺得呢D 係作為媽媽O既一個美好回憶

複式洋房

開心吸收勳章

BabyRonXo 發表於 17-4-13 10:48
回覆 Angie829 的帖子

認同呀, 帶住bb 唔可以預期好似自己去旅行咁去咁多地方
最緊要大人無所謂~我個B真係好扭得下...早排咁...星期日去老公親戚家食飯(係屋企附近)...本應可以放低比姐姐揍一陣(佢平時無咩所謂...放假出完街返黎都會幫下手揍BB)但我唔想搞到佢...所以都係帶埋佢出去當比其他人見下...點G無耐就扭計喊到一發不可收十...點搞都唔掂...最後我又死死氣拎返屋企放低比姐姐再過返去食飯

複式洋房

開心吸收勳章

最緊要你地開心第時望返D相都係回憶既一部份~但我真係有心無力...我老公揍B應該仲差過我...我地2個+埋個B去旅行=HEA都無得HEA~哈哈

複式洋房

開心吸收勳章

Angie829 發表於 17-4-12 18:23
我啱啱去完曼谷,剩係喺洒店同商場行(洒店連住Siam paragon 所以好方便),最遠去到central world.囡囡直 ...
你BB E+有幾大個呀?? 時間過得真係好快...話咁快我BB今個月27號就一歲了...好唔捨得

首頁
45678...9

尾頁

跳至