自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章

當聽唔到,勿放心內

珍珠宮

有啲人係習慣性把口唔收
當佢地唱歌

你表現得越不痛不癢
佢地先激心

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jm 妳而家專心做 2 樣野

1. 照顧好 nb baby
2. 好好坐月

其他人講咩野, 不用太上心

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Petonemama 發表於 17-2-28 21:25
佢係c6 d長輩

做長輩都咁口臭,咪鬼理佢,坐好個月最緊要

:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

水晶宮

Petonemama 發表於 17-2-28 20:53
佢有個女ga,本身都係一個肥婆黎,吾知點講要咁講野

唔使理佢

翡翠宮

回覆樓主:

你應該學下唔好太介意人地講嘅嘢,有左小朋友,呢類令人唔開心嘅說話會越黎越多。

子爵府

99第二日上黎探我,當住其他親戚面前話點解我肚腩仲咁大,佢話自己一生完即刻唔見肚,仲叫62附和佢,62尶尶尬尬話唔記得

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔洗理人地點講
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我自己阿媽在我每次生完都講類似說話,我都好反感,因為好冇禮貌

伯爵府

問佢,你未生過bb呀?

珍珠宮

回覆樓主:

我生完2個半月,無覺好瞓加餵人奶仲瘦過未有時,如果加埋運動應該仲瘦,不過有時間寧願瞓吓

係時候練吓左耳入右耳出

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:剛生完bb聽到吾開心既說話

我都比人咁問過,係我好好姐妹。
佢生完唔夠一年到我生。佢係真心為我好。
佢生完唔駛半個月修晒身喇,所以佢有資格同我咁講,不過佢本身都瘦。
佢仲親自同我扎肚,我相信佢真於出自好心同我講。
樓主或者同你咁講既人冇惡意呢。你咪當佢好心,你會開心好多。

男爵府

Petonemama 發表於 17-2-28 20:44
岩岩出院,好多野仲未上手,其實已經吾歡迎到訪,偏偏有d人堅持黎,仲要口沒遮攔

出院第二日,

我嗰時都一樣聽到同一番說話,我都嬲到爆

珍珠宮

Cowboy100 發表於 17-2-28 21:54
99第二日上黎探我,當住其他親戚面前話點解我肚腩仲咁大,佢話自己一生完即刻唔見肚,仲叫62附和佢,62尶尶 ...

「哇,咁勁完全違反正常人體喎!咁你應該可以上晝生完,下晝耕田喎!

痴孖筋
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

男爵府

仲有係阿b 一出世,未收水既樣。99、太嫲見就話:嘩!咁醜樣既?一d都唔似老豆,似阿媽喎!後來大個左,又話越大越靚喎,似足爸爸!

男爵府

直接答佢、家陣好趕時間咩?
比賽鬥快減肥呀?

侯爵府

牛年勳章

對呢啲無禮嘅人,無需認真,生完一頭煙,咪理佢,一係一笑置之,一係寸寸貢mode,回佢係呀我會返去積極諗點瘦身,唔係好似你咁成世修唔返

子爵府

貓頭雀 發表於 17-2-28 22:41
「哇,咁勁完全違反正常人體喎!咁你應該可以上晝生完,下晝耕田喎!:iloveit ...

我果時係第一胎,當時真係唔知,我真係以為自己有問題

男爵府

回覆:剛生完bb聽到吾開心既說話

唔好畀佢影響到你

男爵府

真係大把口衰口臭嘅人! 我遇到左耳入,右耳出。當認清邊d人,識小個!

首頁

尾頁

跳至