懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

點先可以响威院產檢??

今日第一次去健康院檢查,登記處同姑娘都好細心,姑娘仲提我可以攞營養補充劑。

但見見醫生時,個醫生就麻麻。
我响大堂等叫名已發覺叫錯名,但估係叫我,入去想問醫生係咪叫錯,佢都唔理我,淨係叫我瞓低。佢一路都唔同我對名,我怕真係有呢個錯名人,再三問一次,佢先發現自己嗌錯,仲好串咁話Г我嗌錯啫」。其實我唔係諗住串佢,只係真係驚錯咗,問佢盆肌底運動問題,佢又求其,叫我問姑娘攞單張。咁我問點同姑娘講,我怕我講錯咪問都次係咪叫盤肌底,佢就好唔尊業咁答我,叫我成個情況同姑娘講就知叫咩名………

好想返威院產檢,一來近屋企,二來醫生姑娘都好好多……

大宅

你擺懷孕證明去威院登記,咪有得去威院檢查囉?﹗但我去威院,都唔係好細心喎,啲醫生都係好趕時間咁。

別墅

luismama 發表於 17-3-3 13:57
你擺懷孕證明去威院登記,咪有得去威院檢查囉?﹗但我去威院,都唔係好細心喎,啲醫生都係好趕時 ...

就係威院叫我去健康院

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 爸B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

oscar之後, 如沒特別問題, 亦唔係高危, 都係會pass你去健康院的

大宅

瞓得好勳章

其實威記同健康院d醫生都無咩分別,都係咁hea,等個幾鐘,見1分鐘,你中糖尿,咪可以返醫院,我都係28週中,先返醫院,但唔見得特別好

別墅

KKEDU 發表於 17-3-3 19:51
其實威記同健康院d醫生都無咩分別,都係咁hea,等個幾鐘,見1分鐘,你中糖尿,咪可以返醫院,我都係28週中, ...

咁無辦法啦

要咁先返得威院的話,唯有記住健康院d好姑娘啦~ 咁會開心d~

首頁

尾頁

跳至