懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

MommyPanel勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

回覆 Leung3B 的帖子

我訂左天妍康

洋房

prettycutemama 發表於 17-4-17 12:02
回覆 Leung3B 的帖子

我訂左天妍康

你幾時開始食呀? 我都考慮緊呢間啊。

大宅

回覆 Cacago 的帖子

我本來預產是6月12日, 預算5月31日去ST TERESA 生
點知我係3月27日聯合覆診醫生捉我住醫院

住左一個星期左右, 4月5日晚緊急開刀 (30週 )

之後我4月10日出院, 通知天妍康

佢地係4月12日巳經開始送比我啦

洋房

prettycutemama 發表於 17-4-21 01:48
回覆 Cacago 的帖子

我本來預產是6月12日, 預算5月31日去ST TERESA 生

恭喜曬呀!媽媽~
我10月預產, 照埋結構,就去訂呢間~

複式洋房

回覆樓主:

我覺得蝦媽好好 d餐唔貴 又好肯就客人 有咩都可以問就好似多左個有經驗既媽媽朋友咁 有朋友生要訂餐我都會大推蝦媽

伯爵府

blueskylala 發表於 17-3-30 11:07
Elly Mama唔再接單? 佢唔做啦?
花姐月子餐好似好新咁,有無人試過?

我都好想知有無人試過花姐月子餐

大宅

有間叫盈悅坊,見話有中醫睇,有無人試過?

別墅

回覆 prettycutemama 的帖子

請問你覺得天妍康ok嗎?因爲我見到有啲媽媽話好差,又話啲野食有縮臭味,搞到我唔知訂唔訂呢間好呀
老公同 bb 是我生命之最....

大宅

回覆 siukiubabi 的帖子

我自己唔覺得有問題, 份量足, 食唔曬同時我本來係6月生, 但因為緊急, 係4月生左
我回家之後, 打電話, 公司都係第三日安排送食物
同時果時我係未比曬訂金, 公司都好好

大宅

回覆 minipinky017 的帖子

月子餐--請問你訂大概幾多錢?

大宅

BB_1206 發表於 18-3-27 16:08
回覆 minipinky017 的帖子

月子餐--請問你訂大概幾多錢?

我個陣訂30days $6xxx,運費另計

禁止訪問

洋房

minipinky017 發表於 17-3-10 20:48
我訂左蝦仔媽媽,我8月預產期,2月落訂已經full booking啦

請問有食後感嗎?

大宅

angie_k899 發表於 18-6-1 18:54
請問有食後感嗎?

都幾岩我口味,蒸雞蒸肉餅,有時候仲有三文魚扒,都幾好食,不過菜方面就太硬,可能佢預大家再加熱,但我懶無再加熱,所以無咩點食,湯水都ok,
好似有得試食,你可以聯絡蝦仔媽問下

洋房

我係2017年10-11月間食過天研康, 首先係約見中醫個到已經感覺「那西」,明明約好咗時間, 同接見人一齊係醫師診所等,首先接見人遲咗, 佢黎到時我已經係門口等咗10分鐘, 到佢打比醫問, 先知原來個醫師無咗件事, 問我等多20分鐘得唔得, 因為佢個到係商廈, 而且係間房, 所以等lift位置係完全無空氣, 我當時已經暈暈地想即走, 叫佢再約過,但佢死都話要我填咗份問卷先..野食方面,全個餐有一半係掉咗, 難食煮得求其,好明顯係大鑊飯。 而如果你係餵人奶,中醫部分無乜用, 佢主要係寫藥材幫你補身, 而個D藥材根本唔岩我當時情況飲, 我飲完bb飲奶後身出紅疹,我已經唔敢再飲了...

別墅

ncoyhv 發表於 17-5-29 10:01
有間叫盈悅坊,見話有中醫睇,有無人試過?

我試過, 我試左餐先再落訂BOOK佢地D餐(20天(一至五)加熱即食餐,早+午+晚連2包湯)
唔平但service算係幾好, 不過我覺得試餐係好食過坐月食的
生前2, 3個月前會見一見個中醫, 睇下體質呀, 有冇野要戒口, 清胎毒etc
見完之後會大約生前一個月會send張餐單俾你睇下O唔OK, 有D咩唔食/唔食得就通知返佢地
咁佢地就會BASE ON個張餐單random出餐, 順豐冷凍送貨, 蒸熱就食得
生完中醫會CALL你兩次問下身體狀況點, 洗唔洗D餐要配合上奶/補腰個D野GUM LOR

首頁

尾頁

跳至