親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Mei 發表於 17-3-22 22:18
試下講下點行睇下明唔明。
當你出左蜂巢酒店(背向著酒店向右手邊行,第一個街口轉右再直行,跟住在你前面 ...

好詳細,非常謝謝你

大宅

Mei 發表於 17-3-22 22:21
其實再行前少少左手邊就是捷運中山站,即係台北站的下一個站。所以如果去蜂巢,在捷運中山站行過去其實都不 ...

其實由台北捷運站行去蜂巢要幾耐,我見有人話幾分鐘,又有d又話行成10多分鐘

男爵府

好媽媽勳章

meimeitse 發表於 17-3-23 03:22
其實由台北捷運站行去蜂巢要幾耐,我見有人話幾分鐘,又有d又話行成10多分鐘
...

好似我之前咁講,在台北車站其中一個出口一出行唔洗兩,三分鐘就係酒店,非常近。不過要留意就係這是由台北車站的出口計,而由於台北車站是好大,所以其實雖然你只需兩三分鐘就可以由酒店行到去台北車站的其中一個出入口,但落左去後其實只係一條連接搭車月台的地下街,仲要行一大段路(大概5-6分鐘)才到月台,所以加埋(你從酒店行去車站出入口2-3分鐘,入左車站入口行去月台5-6分鐘)加埋大約8分鐘。不過浴途的地下街都好多鋪頭好多野睇。
即係你有無試過在銅鑼灣時代廣場的地鐵出入口?一入左個出入口其實只係時代廣場的商場,行一大段路才到月台。要去到月台,蜂巢還比銅鑼灣的時代遠少少。

男爵府

好媽媽勳章

meimeitse 發表於 17-3-23 03:22
...

不過相比台北車站,中山站就好細,所以中山站一出就是街,由中山站行去酒店都是8-10分鐘,所以兩個站都差不多

大宅

Mei 發表於 17-3-23 06:36
不過相比台北車站,中山站就好細,所以中山站一出就是街,由中山站行去酒店都是8-10分鐘,所以兩個站都差 ...

明白明白

大宅

回覆樓主

住完回來了,不錯不錯,房間夠光猛,又有浴缸,即場上tripadvisor填好評show比職員睇,送咗隻大蜜蜂公仔,樓下麵包好食,買咗佢個蜂蜜蛋糕都好好味
意外收穫係酒店付近有間賣電話殻舖,好多款又唔貴,食咗四海豆漿,如之前jm講行去中山站唔太遠,落到去又有地下街行吓,不過我個人都係鍾意住西門町多d,始終一落樓咩都有

大宅

牛年勳章 開心吸收勳章

房間好細

大宅

住了, 房間真是比較細, 我們住3人家庭房, 床OK, 好彩有個角位可以夠開喼, 但方便, 去搭捷運方便, 食野方便, SHOPPING 方便, 員工好好, 好幫手, 總括嚟講, 抵住, 唔差
我地都去左四海豆漿食早餐, 好好味, 酒店附近都有好多小店好好味

首頁

尾頁

跳至