興趣嗜好

跳至

首頁
12345...41

尾頁

瑪瑙宮

c9c99 發表於 17-3-16 16:06
呀仔都幾肥美

佢係3隻之中。最唔太肥美既一隻。得個樣。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

c9c99 發表於 17-3-16 14:09
哈哈……………,呀b真係好鬼似爸爸!

係。真係我地分到。都係睇對眼。耳。同條尾。

其實都分唔再到。
身形毛色。係一樣。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

伯爵府

moonlight9198 發表於 17-3-16 13:36
你養左幾多隻?
3隻, 兩姐妹薑色係大嶼山比人執到, 一隻三色, 都係流浪貓. 大家都係13歲, 阿婆來架.
貓女好乖的.

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

瑪瑙宮

bee918 發表於 17-3-17 10:49
3隻, 兩姐妹薑色係大嶼山比人執到, 一隻三色, 都係流浪貓. 大家都係13歲, 阿婆來架.
貓女好乖的.

佢地好幸運。遇到你呢個好主人。流浪貓狗好多。但有人養。就已經好好。

伯爵府

回覆 moonlight9198 的帖子

我好鍾意佢地, 希望佢地健健康康長命百歲.
以前我覺得貓可以有十幾歲已經好長命; 今年佢地邁向14歲啦, 我又希望佢地可以活到18, 20.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

瑪瑙宮

bee918 發表於 17-3-17 13:04
回覆 moonlight9198 的帖子

我好鍾意佢地, 希望佢地健健康康長命百歲.

最緊要健康。

洋房

moonlight9198 發表於 17-3-16 11:38
我家3隻主子。
現食緊ovenbaked貓糧。
用就係用緊豆腐砂。

我有1隻99和1隻咪咪,99叫多士係大佬,咪咪叫lulu,佢哋食我煮嘅魚魚,准山加牛旁再加糧,佢哋鍾意食,因為會健康d

esmehouse    發表於 17-3-19 20:16
ttjl7    發表於 17-3-19 15:23

侯爵府

moonlight9198 發表於 17-3-16 11:38
我家3隻主子。
現食緊ovenbaked貓糧。
用就係用緊豆腐砂。

一仔一女
黃色係仔,7月就2歲 啡色係女,剛剛2歲
長放frommm乾糧 夜晚罐罐食開princess

esmehouse    發表於 17-3-19 20:16

瑪瑙宮

dadalui 發表於 17-3-18 10:27
我有1隻99和1隻咪咪,99叫多士係大佬,咪咪叫lulu,佢哋食我煮嘅魚魚,准山加牛旁再加糧,佢哋鍾意食,因為 ...

貓咪都肯食淮山同牛蒡?
你煮爛比佢地食?
我煮南瓜溝雞肉。
佢地南瓜都唔多食。

瑪瑙宮

tpcmela 發表於 17-3-18 11:35
一仔一女

我果3隻貓咪都係食緊princess罐罐。我網上買18蚊一罐。
你買果間平唔平?響邊買?

瑪瑙宮

tpcmela 發表於 17-3-18 11:35
一仔一女

以前放長糧。而家早晚。中間時間食小點。因佢地食完好快痾大。如果放長糧。下午冇人在家。冇人剷屎。有人在家下午有小點心食。冇人在家就冇小點心食。

侯爵府

moonlight9198 發表於 17-3-18 11:54
我果兩3隻都係食緊princess罐罐。我網上買18蚊一罐。
你買果間平唔平?響邊買?
...

我都係上網訂再送貨,我訂都要14蚊不過係細罐個隻 我係petdoghk度訂開 不過諗住又轉下食其他先

侯爵府

moonlight9198 發表於 17-3-18 11:56
以前放長糧。而家早晚。中間時間食小點。因佢地食完好快痾大。如果放長糧。下午冇人在家。冇人剷屎。有人 ...

無辦法啦成個中午無人係屋企,我同老公都番工
我番工前產下屎,番到屋企又產過
兩隻貓都幾多屎 幾日食一次羊心等內臟

瑪瑙宮

tpcmela 發表於 17-3-18 11:56
我都係上網訂再送貨,我訂都要14蚊不過係細罐個隻 我係petdoghk度訂開 不過諗住又轉下食其他先
...

我訂既係大罐。剛尋日送貨到。

侯爵府

moonlight9198 發表於 17-3-18 11:59

我訂既係大罐。剛尋日送貨到。

我都訂左幾罐大罐既 但係啫喱個款,我兩隻都麻麻地 我平時訂開紫色 雞肉呑拿魚同魷魚個款

瑪瑙宮

tpcmela 發表於 17-3-18 11:58
無辦法啦成個中午無人係屋企,我同老公都番工
我番工前產下屎,番到屋企又產過
兩隻貓都幾多屎: ...

而家街市仲有羊心賣?
冇乜見到。
我煮熟雞肝比佢地都唔食。

侯爵府

moonlight9198 發表於 17-3-18 12:02
而家街市仲有羊心賣?
冇乜見到。
我煮熟雞肝比佢地都唔食。

我係上次寵物展買既風乾羊心 佢地好like會追住我

瑪瑙宮

tpcmela 發表於 17-3-18 12:01
我都訂左幾罐大罐既 但係啫喱個款,我兩隻都麻麻地 我平時訂開紫色 雞肉呑拿魚同魷魚個款
...

啫喱? 我唔係訂啫喱款。
我訂親就幾種味。
不同味道同希望佢地健康好D。

洋房

moonlight9198 發表於 17-3-18 11:45
貓咪都肯食淮山同牛蒡?
你煮爛比佢地食?
我煮南瓜溝雞肉。

食呀,不止食得幾好味,咪咪開頭都唔食,試咗之後一試難望

esmehouse    發表於 17-3-19 20:17

瑪瑙宮

tpcmela 發表於 17-3-18 12:03
我係上次寵物展買既風乾羊心 佢地好like會追住我

我上次冇去寵物節。

首頁
12345...41

尾頁

跳至