心聲留言

跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

[2017-03-30 10:15更新//因為你地既提醒,我先知道有FB Page內用咗我篇文章,加插咗我唔識既3個當事人既個人資料,照片,想一次過澄清返,個Page係偷文,偷我文唔緊要,擺得上網都預咗,反而希望唔好搞到嗰3位當時人有咩麻煩,尤其是如果個太太都係有咗既話,希望嗰個得4個Post既Page高抬貴手啦...我只係想喺度打吓文紓發吓.]

我老公返銀行工,據佢講,成日都要追數,同埋好多文件嘢處理,另外仲有唔同既牌要考,加上仲有好多唔同既會,要準備文件,基本上,晚晚最早最早,都要11點先返,然後有時,星期六日,仲會好早就出去,話去參加車會活動,咁我見佢工作壓力大,咁揸部車出去減吓壓,都好正常...我亦完全信任佢,所以當我有咗之後,嘔到7彩,睇醫生,產前檢查,報產前運動班,全都都係預自己1個人去,我明白工作既嘢,我真係覺得我好明,我都要返工,亦唔敢去要求老公,抽時間陪我.

19週,BB豬要去照結構,再早1日,我返工前部車壞咗粒Sensor噠唔著,拎咗去整,所以照結構嗰日,我同老公借車去診所,點知朝早去到花園道附近,有架的士轉線,擦到老公部車少少,搞咗1大輪,又報警又落口供又Call保險,搞掂先去照結構,所幸BB豬一切正常.

返到屋企,因為保險叫我搵返車Cam條片比佢,咁我就拎埋車Cam張卡返屋企睇,就係咁,我發現:
1. Week Day好多晚好多晚,老公部車Cam,都係6點幾7點就有新既File,即係著咗車,而唔係佢所講,晚晚放成10點幾11點...我初先都會諗,係咪揸車出去食飯呢~~?!
2. 有啲夜晚,真係去食飯既,但通常都有個女仔聲喺車入面,我又再諗緊,係咪車女同事出去食飯,然後再返公司呢?
3. 好多個夜晚,我以為佢向住屋企返緊嚟,講緊既,都只係10點前,同佢返到屋企,都仲有好大一段距離,然後比我發覺,佢會入咗屋企隔幾個街口外既住宅停車場.
4. 雖然部車Cam影唔到開車前後既畫面,但我憑聲,其實唔難聽到,9成個乘客,都係同一個女仔,談話內容,我亦估到係女同事,甚至都估到係邊一個,呢2年Annual Dinner都見到呢個女下屬.
5. 有聽到談及老公交租既嘢,講既係同夜晚停車同一個既住宅.
6. 有聽到過話落車去7-11買套.
7. 星期六日車會活動,有帶埋呢個女仔.
8. 有試過車震.
9. 有聽到過提起我既嘢,100%個女仔知道我既存在,亦知道我有咗BB.
10.佢地唔止19週,外面呢個單位起碼有1年以上.

作為一個女人,我無可能忍到,當咩事都無發生過,忍到既,只係唔想BB豬Feel到媽咪好嬲,驚嚇親BB豬.大肚後,我亦已經用盡我可以用既方法,去滿足老公既需要,點知,結果會係咁,或者咁講,基本上我做乜,佢既需求都遠高於我比到佢既,我永遠唔會夠出面既2x女仔後生,唔緊要啦,總之,以為滿瀉既幸福,一夜間,瀉曬,第20週開始,我決定帶住BB豬,搵返失去既幸福.
幸福,真係唔係必然

洋房

JM,支持你啊!要堅強。

琥珀宮

加油

子爵府

睇完個心好痛!支持妳?撐妳

別墅

kiki0524 發表於 17-3-20 15:38
睇完個心好痛!支持妳?撐妳
多謝啊
幸福,真係唔係必然

大宅

開心吸收勳章

當睇完你也21w4個post覺得你好堅強果斷, 比自己老公背叛一定係好傷心難過, 為咗bb你要加油振作, 多口問一句你老公平時對你好唔好㗎, 唔明點解啲男人咁唔識珍惜自己個老婆, 如果佢肯認錯肯同個女人斷絕關係 , 你會唔會原諒佢呀?
平淡是福

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

複式洋房

回覆樓主:

支持你,為左bb,媽媽會更強大

別墅

夏落特 發表於 17-3-20 16:22
當睇完你也21w4個post覺得你好堅強果斷, 比自己老公背叛一定係好傷心難過, 為咗bb你要加油振作, 多口問 ...
我老公其實真係好正常,如果唔係咁樣都比我發現佢既衰嘢,我完全冇諗過佢會咁樣.但我唔會原諒佢.
幸福,真係唔係必然

子爵府

呢個男人唔值得再浪費你時間! 自己保重

別墅

sukimama.hk 發表於 17-3-20 17:08
我老公其實真係好正常,如果唔係咁樣都比我發現佢既衰嘢,我完全冇諗過佢會咁樣.但我唔會原諒佢.
...

很佩服你的堅強,我相信母愛的偉大,相信你會處理好的,(emoji)(emoji)(emoji)支持你!

大宅

回覆樓主:

樓主你好堅强,撐你!我前夫都係返银行工,當時又係好多籍口話好多嘢做,好多時都夜返,六日假期好多時又OT, 最終俾我發現有第三者,我冇你咁叻,拖咗好耐又俾機會佢,最終都係離婚收場,可幸係我地冇小朋友,加油樓主,我深信你同BB兩個人生活必定幸福過活在提心吊膽嘅環境下

別墅

CLJ 發表於 17-3-20 22:54
樓主你好堅强,撐你!我前夫都係返银行工,當時又係好多籍口話好多嘢做,好多時都夜返,六日假期好多時又OT ...
可能我自細觀察到,黃賭毒是旦一樣都好難戒.
幸福,真係唔係必然

別墅

我真係唔想再拖,好快好快我就決定要走.
幸福,真係唔係必然

男爵府

樓主,只有一個字形容到你,就係好有型吖!呢啲狗男女,等佢地自生自滅,希望你活得比他們幸福快樂!

別墅

seasky21 發表於 17-3-20 23:53
樓主,只有一個字形容到你,就係好有型吖!呢啲狗男女,等佢地自生自滅,希望你活得比他們幸福快樂!
...
我唔覺咩型,不過係自己眼光唔好,同埋自己一路都無咩疑心.
幸福,真係唔係必然

男爵府

sukimama.hk 發表於 17-3-21 10:36
我唔覺咩型,不過係自己眼光唔好,同埋自己一路都無咩疑心.

加油jm!在這個艱難時刻離開也真的不易,希望你和bb都會得到幸福。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

男人係最好有幾個性伴侶,如果有可能的話[錢,同時間]

男爵府

支持你!

男爵府

回覆:誤打誤撞,發現老公...仲有另一半

樓主加油支持你,呢个斯文敗類吾直得比機會,只有助長佢再一次傷害你,好好為自己和BB打算!

首頁
12345...7

尾頁

跳至