論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

印姐做左兩星期,唔鍾意我管佢做野,就比一個月通知我辭工,詳細請閲http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=19473137&extra=page%3D5

而家日日懶到出汁,除煮晚飯,掃地,摺被,都唔知佢做過乜,廚房油立立,我自己星期日已經唔秪得洗刷"星盤",因這幾天好潮濕,見到黑色滑滑的,碗布、筲箕全部洗過,叫做一樣就做一樣!救命!

子爵府

你可以同姐姐協議佢即走,姐姐唔肯你只要補返不足之通知期就可以。

侯爵府

這個月真難捱。又要貼錢,又要買難受。

子爵府

WAIMAQQ 發表於 17-3-20 19:00
印姐做左兩星期,唔鍾意我管佢做野,就比一個月通知我辭工,詳細請閲http://www.baby-kingdom.com/forum.ph ...
寫信去入境處,不要怕煩
羅列工人不合作工作及散漫態度

两星期,太誇張,一定要寫花佢個file

佢断约加上僱主投訴, 點都有個黑豬

大宅

今日上Agent 道取回合約,才知她昨天取走了,回家問她才取回出來給我,都唔知佢想點,搏乜!?我唔問佢都唔知會不會比番我!

大宅

tuenmunoasia 發表於 17-3-20 19:34
你可以同姐姐協議佢即走,姐姐唔肯你只要補返不足之通知期就可以。
協議佢即走要補錢比佢?咁咪益左佢,佢就梗係想。。

呢個月就算幾難捱都唔益佢呀

子爵府

pylau 發表於 17-3-20 21:56
協議佢即走要補錢比佢?咁咪益左佢,佢就梗係想。。

呢個月就算幾難捱都唔益佢呀
我講協議係雙方不須補償對方姐姐即時離職,因為係姐姐主動一個月通知期離職,已有最後工作日,如僱主唔想佢留至最後工作天可以雙方協議,當然姐姐可以拒絕,在此情況下如僱主堅持佢即走可補回提早離職的通知期給姐姐。

子爵府

WAIMAQQ 發表於 17-3-20 21:22
今日上Agent 道取回合約,才知她昨天取走了,回家問她才取回出來給我,都唔知佢想點,搏乜!?我唔問佢都唔 ...
工人及僱主各有一份合约架
你AGENT 將僱主的合约也给了工人?

如果係咁,AGENT 做野好唔掂喎!

大宅

上星期日走左!雖然自己要辛苦一點,但起碼不用受氣!佢應該找緊工,不想中招僱主要留意啦!

Anis Ismawati 07/10/84 Indonesian

首頁

尾頁

跳至