自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我有無睇錯, 有無星辰戶口用家。。佢地係咪趕客

公爵府

回覆樓主:

係未星展?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

Danrice 發表於 17-3-20 20:57
我有無睇錯, 有無星辰戶口用家。。佢地係咪趕客

係咪星展呀?

廿萬.......
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

珍珠宮

回覆樓主:

最低級都20萬?

珍珠宮

早幾年已聽DBS開綜合理財戶口wealth account要廿萬.
唔用wealth account好似三萬就得.

wcpcelia    發表於 17-3-22 17:42

大宅

回覆樓主:

我只係普通 dbs account....

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Danrice 發表於 17-3-20 21:18
我只係普通 dbs account....

好蒙,不過大概見到「個人理財乜乜」,應該都有專人服侍果隻
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

珍珠宮

去DBS網睇, 無左wealth account.
你果個係綜合理財嗎? 會唔會改左名叫DBS account?
以我所知, 如綜合理財向來要20萬.

你睇呢到2012年已有講.
https://www.e123.hk/ElderlyPro/details/207957/77

大宅

白毛毛 發表於 17-3-20 21:28
去DBS網睇, 無左wealth account.
你果個係綜合理財嗎? 會唔會改左名叫DBS account?
以我所知, 如綜合理財向 ...

我之前無20萬都無收費 gar。。。可能明天要再去銀行downgrade....

珍珠宮

Danrice 發表於 17-3-20 21:35
我之前無20萬都無收費 gar。。。可能明天要再去銀行downgrade....
應該一向的policy都係咁無變過. 今次封信只係通知launch新system, 無提高入門銀碼. 會唔會你之前有用其他服務所以waive左. 你睇下面:
The minimum monthly average account balance requirement (including deposit and / or investments) for DBS Account is HK$200,000 (or its equivalent in foreign currency(ies). A monthly maintenance fee of HK$100 will be charged if the said minimum requirement is not met. Customers can enjoy a waiver of the maintenance fee if they take up selected banking services (including using DBS Account as payroll account, unsecured loans, mortgage, investment fund savings plan and selected life insurance plans).

男爵府

冇星展戶口,點解都收到呢d信既

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔係嗎

大宅

回覆樓主:

我麻麻哋 like 星展。大約十年前户口有 $500,000 已經叫你開 Treasure Banking,早幾年門檻高咗要keep 住有 $1,000,000 結餘否則每月收 service charge,我又冇本事硬係上唔到個門檻,唯有轉理財户口。之後覺得分行越嚟越少唔就腳,索性 close 咗個户囗囉。

新客有新要求可以話係與時並進,但舊客開 account 嗰陣符合當時嘅要求,無端端好似被搬龍門咁,感覺唔多好。

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

Umi 發表於 17-3-20 21:40
冇星展戶口,點解都收到呢d信既
唔係呀嘛?咁佢又有你地址?
花花真美好!

男爵府

所以我覺得好奇lor

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

DBS Account再以下就無? 即係無再低一級既戶口?

大宅

Umi 發表於 17-3-21 15:12
所以我覺得好奇lor

我係有戶口佢地先寄信的

男爵府

Danrice 發表於 17-3-21 15:23
我係有戶口佢地先寄信的

我呢2日要落分行check下好d

大宅

goo_littlebb 發表於 17-3-21 15:18
DBS Account再以下就無? 即係無再低一級既戶口?

要先打電話問咗, 原來仲有最底3萬存款結餘戶口。 無3萬都要收錢。。。所以大家要星辰戶口最少3萬啦。

goo_littlebb    發表於 17-3-21 15:41

首頁

尾頁

跳至