婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

日日同我搶 我餵緊奶途中都要搶 真係好唔like...我好驚第時bb痴佢唔痴我 [/sm :pit我明白佢想幫手 但幫到我無機會掂阿b咁濟 我真係好唔開心。。。

珍珠宮

回覆樓主:

岩岩生完,會有咁嘅心情好正常呀~
有無同老公傾下?

琥珀宮

bulibaby 發表於 17-3-21 05:27
日日同我搶 我餵緊奶途中都要搶 真係好唔like...我好驚第時bb痴佢唔痴我 [/sm :pit我明 ...

你搶左佢個仔,佢未搶返你個仔,如佢只得一個仔的話,情況更嚴重

複式洋房

做個靚太 發表於 17-3-21 09:06
岩岩生完,會有咁嘅心情好正常呀~
有無同老公傾下?

唔敢同老公講 因為佢覺得有人幫手很好 如果講佢實問我想點

複式洋房

mandy952 發表於 17-3-21 09:20
你搶左佢個仔,佢未搶返你個仔,如佢只得一個仔的話,情況更嚴重

是呀 佢得老公一粒仔。。。 我同我媽講 阿媽都話有人幫我仲想點

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珍珠宮

bulibaby 發表於 17-3-21 09:30
唔敢同老公講 因為佢覺得有人幫手很好 如果講佢實問我想點

你係咪要番工,到時俾99湊?
如果係,咪同老公講,你想珍惜親子時光,遲啲番工,就好少機會~

複式洋房

做個靚太 發表於 17-3-21 11:03
你係咪要番工,到時俾99湊?
如果係,咪同老公講,你想珍惜親子時光,遲啲番工,就好少機會~
...

是呀 仲有一個月就工 頭先落左街買野一個鐘 99極速幫左我bb沖涼 同埋而家拎我泵出來嘅奶餵 我入門口3個字都未掂過阿仔 sigh...

伯爵府

bulibaby 發表於 17-3-21 11:05
是呀 仲有一個月就工 頭先落左街買野一個鐘 99極速幫左我bb沖涼 同埋而家拎我泵出來嘅奶餵 我 ...

岩岩生完情緒會敏感點
放鬆放鬆其實你地係分工合作
之後你返工99湊
佢早點pick up 好都係好事

珍珠宮

是呀 仲有一個月就工 頭先落左街買野一個鐘 99極速幫左我bb沖涼 同埋而家拎我泵出來嘅奶餵 我 ...

我自己都係在職媽媽,真心明白戈種怕日後番工,會同bb少左相處時間,所以我放產假期待,都完全自己湊,所以我先會同你講,同老公傾下,放假期待間,你都希望可以自己湊下,爭取親子時間~

複式洋房

bulibaby 發表於 17-3-21 09:31
是呀 佢得老公一粒仔。。。 我同我媽講 阿媽都話有人幫我仲想點

外人係唔會体會到作為媽媽既心情。你同人講,人地會串返你,有人幫仲想點。唉!!大家都係媽媽,我好明白你心情。

複式洋房

媽媽日日對住自己BB都唔悶,我返工收工返來,第一時間就好想抱BB, 我日頭返工無得睇住佢,已經好失落,見到6299同BB出街,影哂相拍哂片,我好吃醋,一收工立即衝返去抱,但62仲同我爭,係咁要抱,我抱住唔俾。而家bb大少少,我每日收工同佢去一陣街,享受我們的親子關係。

子爵府

仲有一個月返工,應該仲坐緊月?可能老人家唔想你坐緊月濕水同踎低對條腰唔好,我媽果陣係咁講,同埋話我手腳慢怕冬天凍親bb,所以媽咪幫bb沖涼沖到bb兩個月大。

第時返工要奶奶幫手湊bb就同奶奶好好溝通一下同奶奶講你想襯依加放產假多d學湊bb,想凡事親力親為,希望奶奶明白你

公爵府

欲加之罪,何患無辭!你坐緊月,你99錫住你,等你多d休息,可惜你就唔領情,仲怪99搶你仔,咁不如咁啦,叫你99唔使幫你坐月,你自己攪掂囉,真係身在福中不知福!

翡翠宮

卡樂BB媽 發表於 17-3-21 09:50
因為bb得意,同埋覺得自己升左lv
過多一段日子就冇咁嘅情況了

你應該鬧O個個係你老公...

水晶宮

佢想個bb同佢親D,你都唔好諗咁多,生完要休息多D

複式洋房

mini1204 發表於 17-3-21 15:02
你應該鬧O個個係你老公...

我都知佢難做...
佢都有氹返我,話係到住,佢話佢老豆老母都有時要話下我,費時佢地係我背後話幫晒個老婆

複式洋房

TonnySS 發表於 17-3-21 13:19
外人係唔會体會到作為媽媽既心情。你同人講,人地會串返你,有人幫仲想點。唉!!大家都係媽媽,我好明白 ...

我尋晚同我妹講 佢都罵到我狗血淋頭 話阿嫲有權抱b ...

伯爵府

TonnySS 發表於 17-3-21 13:19
外人係唔會体會到作為媽媽既心情。你同人講,人地會串返你,有人幫仲想點。唉!!大家都係媽媽,我好明白 ...
極同意你,真係唔係人人明白。姊妹們同你地爭B都係奶奶,好正常,但當年同我爭果個只係姑9,佢當正我小朋友係佢甘,簡直發寒。其實因為佢不斷爭又湊得唔好,攪到大家關係極差。我小朋友今年都12歲,就係因為佢我地同男家冇來往都成8年。有時你地男家自以為是,其實帶比bb媽咪無比煩惱唔開心,bb係我地懷胎10月,o係我地肚裏面已建立深厚感情,果種感覺只有媽咪先知。試問奶奶姑奶如果你地個仔或女一出世就比人抱走去湊,你地捨唔捨得呢?點解唔諗下bb媽咪既感受? 所以到而家我都仲好痛恨我姑奶,奪走我同bb頭兩年美好時光。仲有c6,佢永遠覺得佢個家姐冇問題,人地只係想幫你,但係我想話你地聽根本我就完全唔駛男家幫,亦好憎佢地插手。okay, 姑奶你攪事,咪冇左我地呢家人,我小朋友你呢世都唔會有機會見,甚至你細老都唔會再見你羅,要讓你知道攪事要付出代價。

複式洋房

ANNAFRIEND 發表於 17-3-22 13:59
極同意你,真係唔係人人明白。姊妹們同你地爭B都係奶奶,好正常,但當年同我爭果個只係姑9,佢當正我小朋友 ...

好同意你嘅講法。。。 生完個b俾人抱走真係會喊出來

首頁

尾頁

跳至