婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

成日唔夠瞓, 搞到抵抗力差. 生左一撻蛇o係背脊. 已成個星期啦! 又痕又痛, 又唔R得, 個bra整到撻野又好唔舒服, 唔戴又唔得...又驚傳染比呀B!! 好辛苦呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

原文章由 ChuChu0808 於 08-12-29 09:49 PM 發表
成日唔夠瞓, 搞到抵抗力差. 生左一撻蛇o係背脊. 已成個星期啦! 又痕又痛, 又唔R得, 個bra整到撻野又好唔舒服, 唔戴又唔得...又驚傳染比呀B!! 好辛苦呀!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...

你有冇睇醫生呀??搽D止痕藥膏
會冇咁辛苦!!

複式洋房

生蛇係唔會傳染架,因為佢唔係皮膚病,但自己就會好辛苦,你最好即刻去睇醫生

原帖由 ChuChu0808 於 08-12-30 15:49 發表
成日唔夠瞓, 搞到抵抗力差. 生左一撻蛇o係背脊. 已成個星期啦! 又痕又痛, 又唔R得, 個bra整到撻野又好唔舒服, 唔戴又唔得...又驚傳染比呀B!! 好辛苦呀!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...

別墅

生蛇要特效藥就會好, 食7日藥. 快D 睇醫生啦.

洋房

原帖由 miffylai 於 09-1-3 23:35 發表
生蛇要特效藥就會好, 食7日藥. 快D 睇醫生啦.

我陀住第一個BB時都生過, 留院7日, 好辛苦的, 快快看醫生了, 大約食完藥都要3個星期覆完.

子爵府

好媽媽勳章

係傳染架
如果對方未出水痘,會傳染佢的mouth:

原帖由 DINGDING250 於 09-1-1 20:53 發表
生蛇係唔會傳染架,因為佢唔係皮膚病,但自己就會好辛苦,你最好即刻去睇醫生

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 beverly@mim 於 09-1-6 23:07 發表
係傳染架
如果對方未出水痘,會傳染佢的mouth:mouth:" />

我早2個星期都生蛇, 都問過醫生, 我有個細仔未出過水痘會唔會傳染. 醫生話除非直接接觸到或者有機會傳染, 佢仲話早d出水痘好過大左先出.
(我細仔日日對住都冇比我傳染)

仲有佢話生蛇可以唔駛睇醫生食藥架, 如果你忍得痛.

大宅

你快d去睇皮膚科醫生啦!!!!

我dad 都生過, 佢話辛苦到想死的!(佢平時已經係捱得人)

如果有需要可以pm我, 我可以介紹個dr俾你參考!

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

吓,點解你地講到生蛇好似好易醫返好噤的,

因為我屋企人有人都試過生蛇,當時見到佢有

睇西醫有睇中醫,後尾仲要醫師用火幫佢(彈)

死D蛇添,當時我現到都(鄧)佢辛苦,差不多醫

了兩星期才痊癒呀,仲要攪到成身一粒粒印添.

子爵府

各位媽咪, 我D蛇蛇已好番啦! 好彩冇傳染比呀B (我要每晚同佢瞓的).
由開始生蛇到完全唔痛都成三個星期. 睇過一次醫生, 食左一個療程 (5日藥), 搽藥膏. 真係辛苦到C.
其實自從生左BB後, 自覺身體真係差左好多, 比風吹過都會起晒雞皮... 大家有冇食療推薦可以打番好個身子的?

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

delect

綽盈媽咪 ;-)

複式洋房

原帖由 ChuChu0808 於 09-1-15 12:53 發表
各位媽咪, 我D蛇蛇已好番啦! 好彩冇傳染比呀B (我要每晚同佢瞓的).
由開始生蛇到完全唔痛都成三個星期. 睇過一次醫生, 食左一個療程 (5日藥), 搽藥膏. 真係辛苦到C.
其實自從生左BB後, 自覺身體真係差左好多, 比風吹 ...

去搵中醫調理下身體啦,如果唔係,年紀大咗就出事架啦,,,,

大宅

生蛇生係頭度會盲眼的.而曾經生過蛇的地方好番都會痛痛地的.
要注意調養身體.適時養生,身體平衡.
皮膚自然白滑,青春常注添.
色斑都係由內而發,所以一味外搽去斑用品只會費時失事(無用).

大宅

我阿媽早幾年都試過生呀,后尾睇中醫吃藥先好得番呀,有lee 個病都幾慘架..而已手尾都幾長架.

首頁

尾頁

跳至