自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

付款買了一架全新車等出牌,有朋友話新車登記隨機抽車牌睇,可以叫agent抽完通知抽到嘅車牌號碼,如果唔啱心水可以 俾錢再抽過。
於是我同agent講返以上對話,但agent話唔可以咁做,如果要再抽心水車牌,只可以俾五千蚊自訂車牌嗰種, 請問係真的嗎?定係佢唔想做咁多功夫?

複式洋房

回覆樓主:

agent叫我收車再抽/自訂車牌,但問題是到時手數咪無啦啦又多左一手??

子爵府

sweetieji 發表於 17-3-28 05:33
agent叫我收車再抽/自訂車牌,但問題是到時手數咪無啦啦又多左一手??
轉車牌,係唔會影響牌簿上面幾多手嘅數字。

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

sweetieji 發表於 17-3-28 05:33

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

樓上講得啱,轉名先會加手數。

伯爵府

回覆 sweetieji 的帖子

只係個agent懶得做啫, 新車政府隨機派, 若唔鐘意就俾$560 填留牌表格, 手續上係留起原有個牌...政府就再重新派另一個新, 但問題係...牌簿同留牌表格要你簽名, 除非你同時在金鐘運輸署, 否則個agent就要再約你簽名, 再另一日去辦手續, 相對地....交車日子遲咗兩日, agent又多做功夫之餘...佣又遲咗到手. BTW 再抽亦唔等於比第一個好, $560就化水. P.S. 現時英文字出到US, 但3個號碼已派完喇.

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我係agent 都會懶理啦

個個話抽完又問下再抽

勁多功夫

水晶宮

新車, 好多Agent都願意, 不過最好事先提出.

大行有人責任日日跑運輸署, Agent不用煩, 只是會較遲交車.

PS. 我上星期收了部新車, 都有咁做.

伯爵府

howmuch 發表於 17-3-28 14:09
新車, 好多Agent都願意, 不過最好事先提出.

大行有人責任日日跑運輸署, Agent不用煩, 只是會較遲交車.
你肯俾跑文件嗰個代你簽名就得喇. 只要你肯, 靚牌有留都唔會係你手.

水晶宮

sweetieji 發表於 17-3-28 05:31
付款買了一架全新車等出牌,有朋友話新車登記隨機抽車牌睇,可以叫agent抽完通知抽到嘅車牌號碼,如果唔啱 ...

Agent 講嘅唔係真,可俾幾佰蚊再抽過。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

水晶宮

mameme 發表於 17-3-28 14:13
你肯俾跑文件嗰個代你簽名就得喇. 只要你肯, 靚牌有留都唔會係你手.

我是US 3個號, 不過唔靚....

伯爵府

howmuch 發表於 17-3-28 14:19
我是US 3個號, 不過唔靚....
都好吖! US+3個字砌出嚟都好睇只要留意右上角PWK, 就知被留牌次數

水晶宮

mameme 發表於 17-3-28 14:26
都好吖! US+3個字砌出嚟都好睇只要留意右上角PWK, 就知被留牌次數

最後我用回舊牌, 是有8/3/2的組合, 上一部車隨機抽的, 所以隨機抽都有機會...

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至