跳至

首頁

尾頁

大宅

wyeth冷知識勳章

這位陳小姐,
2015-2016年度係元朗一間小學
擔任輔導工作...
在兒童權利委員會上批評學校包庇對學生不當的老師, 不只聽學生講過,家長講過, 她本人也親眼看目擊過...報告了! 校長也不處理!
而且她提過4個SEN懷疑被老師粗暴對待的學生...
聽到打冷陣......望教局快快處理啦!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1332291926889111&id=1020643641387276

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有冇人知係边間呢?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:dabbiechung 的帖子

既然已經在新校開展新的學校生活就放手吧!

birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

水晶宮

畀面勳章

kamkam528 發表於 17-4-4 13:45
有冇人知係边間呢?

三樓已有提示

大宅

樓主,你既然對前學校不滿,已經為小朋友轉到你心目中滿意的學校,為何還要一直抨擊或發佈這些消息?不如把這些時間幫你的小朋友適應新學校。

你這樣做,其實真的影響到其他老師,在校學生和家長。難道你想要學校執笠才罷休? 如果學校真的執笠,其他學生不受影響嗎?

你的觀點,能代表你小朋友曾經就讀學校的全校學生家長嗎?學校知道問題發生,都有去作檢討和改善,我相信,任何學校都有他們的問題,學校要改善,也需要時間和方案,不要再一直抹黑某間學校了。

大宅

路過多口, 其實樓主無提邊間學校。

但部分人的反應反而令我有興趣知道樓主的小朋友發生過咩事, 再去搵小朋友讀過邊間。

水晶宮

畀面勳章

clt_linda 發表於 17-4-6 11:46
路過多口, 其實樓主無提邊間學校。

但部分人的反應反而令我有興趣知道樓主的小朋友發生過咩事, 再去搵小朋 ...

某校鐵粉衝出來對號入座

男爵府

回覆樓主:

擔任輔導工作的陳女士都係故意抹黑?

民房

原來,仇恨真的令人可以無所不用其極地破壞.....

一切一切,其實樓主已經講了很多次,我們BK的家長也好,學校的家長也好,也已經講到口臭。
解釋了,不接受,總是又再扮沒有講過,又再要玩抹黑。老實說,你是其他學校的特工嗎?

你所講的陳姑娘…..我們家長全知道了….是「家庭治療師」嘛……
來了兩年,我有親自問過她野,最好你找她來對質!
完全唔回應家長問題,只是說是學校冇配合,遲D會點點點…..
結果,遲D又冇理到件事…….

個個都知陳小姐…..操守有問題….
學校唔續約就搞事……仲夠擔講冇人督導?
有人督,話人管,冇自主……
自己做錯,又話冇人督…. 龍門任你擺

其實一切問題,都係果位馮女士引起,個人陰謀被踢爆,就大事報復,
好多家長都知,唔會任你亂UP

放心,可以肯定,過多一排,又會再有事發生,
明明轉左校,仲咬住唔放,我地家長反而明白,根本問題唔享學校度。

民房

俾多個CAP圖你啦……
果日仲有位「鍾女士」,早幾秒喊苦喊忽,話自己對學校幾咁傷心,
幾秒後,成功了,笑到呢…..

有圖有真相….人在做,天在看的!

水晶宮

畀面勳章

妮妮爸爸 發表於 17-4-12 00:32
原來,仇恨真的令人可以無所不用其極地破壞.....

一切一切,其實樓主已經講了很多次,我們BK的家長 ...

如果一間學校,只為零星事件而被搞到執粒,咁都幾爆另一間指名道姓小學,人哋仲好地地呀!此帖呢間小學盲粉家長,甚至教職員,已經唔止一次愈描愈黑,幫倒忙啦!

大宅

wyeth冷知識勳章

妮妮爸爸 發表於 17-4-12 00:44
俾多個CAP圖你啦……
果日仲有位「鍾女士」,早幾秒喊苦喊忽,話自己對學校幾咁傷心,
幾秒後,成功了,笑 ...

得張相唔知咩事, 要睇埋片嗎?

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1754368834877079&id=1724123831234913

鍾女士光明正大去得立法會出聲, 壓力有幾大, 相信你都唔會知, 目的是什麼, 看完了, 你也get 唔到, 唉⋯⋯ 亦唔會知嗰個笑容代表乜。一定唔介意你cap圖, 但重點不是這個囉...太搞笑!

民房

一個中女士,一個陳小姐,夾埋在一個本來莊嚴的立法會,報名話要表達意見,藉機會就玩個案投訴,跟手仲扮唔識,在網上互扯貓尾,我睇你幾時自己火燒後爛⋯

民房

仲有,既然你想比大家睇,我講多樣野啦,識得睇,梗係睇回應, copy埋俾大家睇

水晶宮

畀面勳章

妮妮爸爸 發表於 17-4-13 11:00
一個中女士,一個陳小姐,夾埋在一個本來莊嚴的立法會,報名話要表達意見,藉機會就玩個案投訴,跟手仲扮唔 ...

呢位爸爸,你好似知好多內情咁喎

大宅

阿鍾女士你仲末收口呀,是否有樓主想知邊間學校

天水圍耀道學,鍾女士現女兒讀天水圍耀小的

鍾女士及陳社工,我支持你

大宅

回覆 701003 的帖子

呢單野,除非鍾女士得番學校有車位比佢泊,有專老師教佢孖女做功課,及佢地崇拜離職學校高層番來學校做繼續比利益這位鍾女士家長,這位鍾女士必定仍然愛學校的
明眼人,估都估到鍾女士等人現在玩乜遊戲啦!

作多d故事去砌學校生豬肉罷!最好比埋粒糖去引誘同班同學與你一起講大話

我都明既,,前高層走左令鍾女士失去了很尊貴service失去了偶像, 令鍾女反轉豬肚就係屎的誘因及令陳女士被學校不續約而種下對學校仇恨

大宅

回覆 妮妮爸爸 的帖子

陳社工是被拒續約的一員工,與前自願離職的一高層是朋友
一群蛇在攪屎棍

水晶宮

畀面勳章

mcki 發表於 17-4-15 13:09
回覆 701003 的帖子

呢單野,除非鍾女士得番學校有車位比佢泊,有專老師教佢孖女做功課,及佢地崇拜離職學 ...

我對於樓主(出此帖的人為樓主)出呢個帖的第一印象係討論特殊融合教育!樓主並非刻意抹黑某校!如果樓主仔女真係有特殊需求的小學生,學校有專人教功課,做人輔助,並非某校某人獨有!我仔女的小學,直程有專人照顧特殊學生,由入校門開始直到放學,為的只是防止該同學影響他人/被他人影響

水晶宮

畀面勳章

政府推動融合教育,又無充裕資源配合搞到正常及特殊同學的家長時有怨言如果學校不歡迎特殊小朋友,咁就唔好係簡介會極力推廣關愛啦!坦白講,乖巧成績標青的同學遇上躁狂過度活躍的同學,如何一起學習?發育遲緩讀寫障礙的小朋友,真係要搵人幫手做功課喎,連考試都要有專人讀卷!BK好多人見過我,知道我有乖巧聽話的女兒,亦有特殊兒子,我深知兩者共處之苦樂!唔抵得sen小朋友上賓級禮遇之人,應慶幸自己子女正常!

首頁

尾頁

跳至