跳至

首頁
23456...7

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

Supersasa 發表於 18-5-16 13:59
回覆 ivyscyip 的帖子

今日又打左去NVC, 都仲係未有....
我估已經schedule晒6月個批,可能要6月頭先再schedule七月

複式洋房

ivyscyip 發表於 18-5-16 07:04
我暫時只收到email,唔知會不會收到信,你知政府有幾慢㗎啦

我想問我收到email話Documentarily Qualified,咁係仲會有封email話case complete定係就咁架咋? thanks

伯爵府

好媽媽勳章

heman_heha 發表於 18-5-17 08:56

我想問我收到email話Documentarily Qualified,咁係仲會 ...

就係咁㗎咋

複式洋房

ivyscyip 發表於 18-5-17 09:38
就係咁㗎咋

唔該晒呀! (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

伯爵府

好媽媽勳章

heman_heha 發表於 18-5-17 10:26
唔該晒呀! (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

你可能剛miss咗六月,咁要等七月,我發覺通常10号左右先schedule, 其中一个最慢的embassy

男爵府

哎...
明明排期到我都唔可以SCHEDULE 6月INTERVIEW, 又要等多一個月, 好灰啊...

原先打算6月INTERVIEW, 7月飛去, 8月尾亞仔開學.
mommy loves U  

伯爵府

好媽媽勳章

Supersasa 發表於 18-5-17 17:53

哎...

未必唔得嘅,希望在明天。

我係immediate relative 都搞左一年有多,希望一齊順利,七月尾可飛走

複式洋房

ivyscyip 發表於 18-5-17 12:34
你可能剛miss咗六月,咁要等七月,我發覺通常10号左右先schedule, 其中一个最慢的embassy
...

我估都應該係會7月喇,都好啦,起碼望到終點喇,同埋本身6月我老公都唔得!

大宅

ivyscyip 發表於 18-5-10 21:52
我剛收到interview date 了,case complete 4月20日,interview letter 5月10日,interview 日期 6月21日 ...

我想問攞咩申報civil document ,我搵唔到
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏离」(箴22:6)

伯爵府

好媽媽勳章

mrscow 發表於 18-5-18 12:50
我想問攞咩申報civil document ,我搵唔到
are you asking about police certificate?
Use the welcome letter from NVC

大宅

ivyscyip 發表於 18-5-18 12:52
are you asking about police certificate?
Use the welcome letter from NVC

Ok, I though there is an check list
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏离」(箴22:6)

大宅

ivyscyip 發表於 18-5-18 12:52

Is it this one to apply?

伯爵府

好媽媽勳章

mrscow 發表於 18-5-18 12:59
Ok, I though there is an check list
No checklist when you are doing electronic submission.
On the CEAC portal, you can see what is required for upload.

伯爵府

好媽媽勳章

mrscow 發表於 18-5-18 13:00
Is it this one to apply?
yes

大宅

ivyscyip 發表於 18-5-18 13:02
yes

唔該晒,我仲以為好多野要交,而家咁睇都唔使再交兩個仔既資料

大宅

ivyscyip 發表於 18-5-10 21:52
我剛收到interview date 了,case complete 4月20日,interview letter 5月10日,interview 日期 6月21日 ...

想問下係咪interview前一星期做body check? 我估我呢幾日可以upload晒上去,同你日子相差一個月,我想趕開學前過去,因為我老公同仔下月尾走人。

另外知唔知係咪interview 完一兩日出到visa?

伯爵府

好媽媽勳章

mrscow 發表於 18-5-18 20:17
想問下係咪interview前一星期做body check? 我估我呢幾日可以upload晒上去,同你日子相差一個月,我想趕開 ...

睇下你幾時case complete,以宜家個速度,你未必趕到7月interview....我4/20已case complete...你應該要6月頭/中先case complete....

驗身你收到interview letter就可以schedule,一個月前都得。

伯爵府

好媽媽勳章

mrscow 發表於 18-5-18 20:09
唔該晒,我仲以為好多野要交,而家咁睇都唔使再交兩個仔既資料

你點解唔一早scan好,我一開CEAC portal,全部即日upload...最緊要AOS documents搞好,civil documents 相對簡單得多。

大宅

ivyscyip 發表於 18-5-19 08:05
你點解唔一早scan好,我一開CEAC portal,全部即日upload...最緊要AOS documents搞好,civil documents 相 ...

唉,叫屋企人做份i864,叫左n咁多次都未攪,唔緊要我陪多我爸媽多一點。不過我兩個仔就慘d,對住佢老豆實發癲!

伯爵府

好媽媽勳章

mrscow 發表於 18-5-19 10:16
唉,叫屋企人做份i864,叫左n咁多次都未攪,唔緊要我陪多我爸媽多一點。不過我兩個仔就慘d,對住佢老豆實發 ...

你兩個係仔都好D,如果係我青春期的女,我估火星撞地球,必有傷亡。希望我六月一齊順利。

首頁
23456...7

尾頁

跳至