想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

catn1984 發表於 17-4-18 18:49
岑醫師你覺得如何?李醫師難唔難book ?

岑ec 我針咗成半年,放咗兩次胎,一次失敗,一次個胎唔生。覺得針完都冇咩用。
開頭我唔想食中藥,岑ec 勁串我,問乜都話我唔食藥齋針冇咩用。一次放胎失敗後開始食藥,但最後都保唔住個胎。

而家轉針耳仔,反應俾普通針大好多,針兩次已經手腳暖返晒,好過大半年普通針灸好多。

大宅

1717fung 發表於 17-4-26 23:09
岑ec 我針咗成半年,放咗兩次胎,一次失敗,一次個胎唔生。覺得針完都冇咩用。
開頭我唔想食中藥,岑ec 勁 ...

針耳係點?係邊到針?幾錢次?痛唔痛

大宅

在那?可介紹?

複式洋房

WonderJ 發表於 17-4-17 20:32
好細心,知道你有乜需要先按你問題落針,每落一針都會叫你準備深呼吸(肚、子宮、卵巢敏感位)。每針都中 ...

可以pm中醫資料嘛?

複式洋房

我都有類此經驗。之前我針灸連配藥,共針左3次,每次食藥5天。

尋日我針第4次,但我覺得食左中藥都無咩改善,看診時問岑醫院點睇我病情,但佢唔答! 我話我剛在台灣驗過免疫,沒有問題,照過子宮及輸卵管都正常,但我多囊,針灸只想ivf 放胎成功,因此想問下佢我睇左幾次,宜家情況點,有沒有好轉。

但他只答我:「你連幾時排卵都捉唔到,無人答到你」(但我多囊,排卵/無排卵是正常)

之後我話我唔配藥了,因為要食台北醫師開既藥準備放胎。 他立即黑面,說話也沒有多講一句就叫我入房針。

在床上,我問佢問題,佢都串我或者答「無人答到你」

我感覺好差,積極考慮轉醫師。

好失望!

大宅

面包仔一號 發表於 17-5-9 20:41
我都有類此經驗。之前我針灸連配藥,共針左3次,每次食藥5天。

尋日我針第4次,但我覺得食左中藥都無咩改 ...

你可以試下我針灸師,她很nice. 她只做針灸如需要才會寫藥方比你出去自己執藥。
每次針也用艾暖肚,半小時會訓著。我針左一個月未bingo 不過朋友本來針來for IVF 點知自然有左。
買package $5500 十次,單次$700
在中環

複式洋房

breadmother 發表於 17-5-10 10:48
你可以試下我針灸師,她很nice. 她只做針灸如需要才會寫藥方比你出去自己執藥。
每次針也用艾暖肚,半小時 ...

可pm 資料嗎?

大宅

面包仔一號 發表於 17-5-10 16:29
可pm 資料嗎?

其實我在page 1 已經講過佢個名
電話:3426 4988 逢星期三及日也休息

複式洋房

breadmother 發表於 17-5-10 18:54

Sorry, 睇漏左
請問她會用駁電流刺激穴位嗎?還是只落針?

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

breadmother 發表於 17-5-10 18:54

1星期要去針幾多次㗎?

大宅

面包仔一號 發表於 17-5-10 18:59
Sorry, 睇漏左
請問她會用駁電流刺激穴位嗎?還是只落針?

冇用電,只落針加艾暖肚同小腿,不過有機會人人唔同,因上月我m 來早了她也會針多了穴位。佢會把脈,我問其實每次針一樣位定不同?她答穴位機本上一樣但落針深淺、斜d 其實已經不同

大宅

kamkam528 發表於 17-5-10 19:56
1星期要去針幾多次㗎?

我就一星期二次
M 不針
一個月5-6 次

首頁

尾頁

跳至