美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

好想試下去雪花秀做Facial,有冇JM係雪花秀做開?

我見到SPA and beauty lounge都係同一地址,想問兩者除左SPA會多左有浸腳同按摩之外,淨計Facial呢part係咪一模一樣?都係同一班美容師?

水晶宮

hellomrng 發表於 17-4-15 17:16
好想試下去雪花秀做Facial,有冇JM係雪花秀做開?

我見到SPA and beauty lounge都係同一地址,想問兩者除 ...

我剛剛今日去第一次, spa 同 beauty lounge 係分開, 唔同人, package 都唔通架。我今日去左 spa 嗰邊,除 treatment 仲有按摩。 我做完之後過左 beauty lounge 嗰邊睇下,我見佢 d treatment 唔同既,少 d 選擇。 我諗 spa 嗰邊係有埋sauna, shower, 比你可以做埋按摩同body treatment 掛。

別墅

Nbs 發表於 17-4-15 17:24
我剛剛今日去第一次, spa 同 beauty lounge 係分開, 唔同人, package 都唔通架。我今日去左 spa 嗰邊, ...

咁你覺得spa手勢點呀?值唔值得開course?開course plan又點計?

我想去試做睇下點呀,有冇JM可以refer我?

水晶宮

回覆 hellomrng 的帖子

我覺得好舒服呀, 而且環境同 service 都好好。我有幾年無做過 facial 喇,可能因為甘咩都覺得好haha...佢有 $10000, $30000, 同 $50000 既 package, 每次去先決定做 d 咩。 我怕我無恆心,所以join 左個最平。佢地都無hardsell. (其實原本我唔諗住join 諗住逐次去,不過又會無左 d 贈品, free dollars etc)
唔知佢可以介紹幾多個人呢,我諗住介紹我媽呀。。。

別墅

Nbs 發表於 17-4-15 17:50

我覺得好舒服呀, 而且環境同 service 都好好。我有幾年無做過 facial 喇,可能因 ...

咁買10000送幾多value 呀?

男爵府

hellomrng 發表於 17-4-15 18:39
咁買10000送幾多value 呀?

印象中係10000送1000,我星期一都會去,應該都係繼買10000~

別墅

sandymungmung 發表於 17-4-15 18:56
印象中係10000送1000,我星期一都會去,應該都係繼買10000~

Ic~ 得9折又唔太吸引呀

男爵府

hellomrng 發表於 17-4-15 20:25
Ic~ 得9折又唔太吸引呀

我其實旨在買完會升埋做jade memeber咋,反正都要做facial

水晶宮

折得唔多呀,不過我見佢唔 hard sell 已經好好。。。
好耐之前去過一間,每一次都出唔到門口甘濟。我唔想明明做facial 應該好relaxed, 變成好緊張起哂鋼怕走唔到甘。。。

大宅

回覆樓主:

雪花秀真係唔會hardsell,
我自己join beauty lounge package,
spa 嗰邊只會遇上member redemption 或者生日 coupon 先去,spa 會問join 唔join, 但我次次都係唔join 就走

spa 唔會有仔細針清, 但會浸腳同按摩手腳
lounge 就有針清同埋集中 肩頸按摩
各有好處

別墅

miu610 發表於 17-4-15 21:44
雪花秀真係唔會hardsell,
我自己join beauty lounge package,
spa 嗰邊只會遇上member redemption 或者生 ...

有針清同集中按肩頸又好吸引喎

咁lounge同spa有冇話邊一邊的美容師手勢好啲?

同埋lounge的package又點買?

唔好意思好多問題㖭

男爵府

Spa果邊可以沖埋涼,焗sauna,有乾菓,紅棗定薏米茶供應,做完facial 再另有曲奇和配合返剛才揀選的香薰而設的花茶供應!
另外spa有RF機做,lounge果邊是全人手facial,
剩係facial前後的service已經差好遠啦!

大宅

hellomrng 發表於 17-4-15 22:40
有針清同集中按肩頸又好吸引喎

咁lounge同spa有冇話邊一邊的美容師手勢好啲?

我自己無指定美容師, 個個都差唔多, 咁耐以黎只係有一個覺得唔掂而講明唔再用。
spa 多好多前後的服務, 個人覺得真係放假完全relax 時享用係超正
lounge 適合都市人快靚正既感覺, lounge 係十次十次咁買, 記得好似85折, 之前按參加的package會送一次眼或頸treatment, 聖誕推廣是最優惠的。
兩邊都可以打去book 試下, 或者download 佢個 app, 基本有哂價錢, treatment

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

我係SPA, Beauty Lounge 同counter 都有做,雪花秀真係一D都唔hardsell, 三間就算同一條line旣Treatment,時間同手勢都有唔同!我依家keep住同時係SPA 同Beauty Lounge做。
SPA: value package, 每次treatment 扣value彈性D, 美容師會因應你皮膚情況推薦treatment。環境同配套設施都會relex 好多,有沐浴室丶sauna丶休息室丶花菓茶供應,姐姐每日都煲一款養生飲料如薏米丶紅棗丶枸杞桂圓比客人!所有treatment 都包浸腳,可以做body or facial, 部份facial 有機做,同所有facial treatment 都包按摩肩頸同雙手雙腳! Officials 係冇針清,因SPA個軟化毛孔Lotion (門市冇得買)+ peeling其實已經做到清毛孔效果。那當然如果你同美容師熟,她們見你皮膚情況有需要都會用手/針同你清吓! 每次treatment 完都有小茶點供應。
Beauty Lounge : 次數package, 房冇SPA房咁大但內裏環境同SPA房差不多,反而多咗儲物間(因冇休息間比你換衫,房換完放儲物間), 同SPA唔同冇浴室丶冇得比你擇香薰油,只用品牌慣性香薰!facial treatment 有包按肩頸同雙手,有針清不過冇機,用韓式工具協助按摩, 做完facial 會有茶供應(即Amorepacific 茶園茶葉), 其實beauty Lounge 做完都relex,只係冇咁多配套!
相比之下SPA 比 Beauty Lounge 價格貴丶都係品牌用料,不過SPA相對Beauty Lounge 會用多一點韓國SPA專用料如倒模用面膜丶collagen mask、Ampoule等!我自己會regular 去Beauty Lounge 做treatment, 一個月或有需要時去SPA做Treatment

大宅

Kwonglyk 發表於 17-4-16 17:31
我係SPA, Beauty Lounge 同counter 都有做,雪花秀真係一D都唔hardsell, 三間就算同一條line旣Treatment, ...

請問你有無分別係spa同lounge做珍雪facial?我見spa時間長25mins。兩度面按摩時間會唔會差得遠?我有做spa,做珍雪排毒個款,鍾意佢按摩時間ok長。但都想知lounge個度點,因為spa都有d貴,lounge平一截。

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 涼宮春日 的帖子

我係beauty Lounge係做珍雪,SPA就兩種珍雪等美容師睇我情況做!beauty Lounge面按摩時間一定比SPA少,不過唔會少好多,因SPA多出嗰廿幾分鐘會做埋浸腳同按雙腳,SPA按肩頸時間都長D!
如果我冇記錯, 珍雪SPA會加Ampoule 按面,Beauty lounge 會用精華面霜按,兩者都有collagen mask, 應該點都係SPA用料成本高D,所以貴D! 我有分別問過我SPA同BL美容師依個問題⋯⋯
我原本係間往SPA同Beauty Lounge做facial, 除返開平D! 但我SPA嗰邊跟開個美容師走咗,依家SPA分別幾位幫我做,可能時間我同美容師就唔到, 所以我變得多咗去beauty Lounge做

大宅

Kwonglyk 發表於 17-4-16 21:42
回覆 涼宮春日 的帖子

我係beauty Lounge係做珍雪,SPA就兩種珍雪等美容師睇我情況做!beauty Lounge面按 ...

多謝你詳細解釋。有RF機個個珍雪有用珍雪ampoule,我反而麻麻地like,覺得人手按摩時間好少。下次等我都試下lounge先得

別墅

Kwonglyk 發表於 17-4-16 17:31
我係SPA, Beauty Lounge 同counter 都有做,雪花秀真係一D都唔hardsell, 三間就算同一條line旣Treatment, ...

好多謝你的詳細解釋

有冇jm 可以refer我呀?因為我有半價試做價

別墅

Kwonglyk 發表於 17-4-16 21:42
回覆 涼宮春日 的帖子

我係beauty Lounge係做珍雪,SPA就兩種珍雪等美容師睇我情況做!beauty Lounge面按 ...

咁SPA個邊的facial and body係咪有分美容師and body 師唔同批人做ga?

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

唔係,SPA 所有美容師都識做所有facial & body treatment, 聽講美容師每年唔知隔幾耐都要內部考試考手勢,你如果想試SPA可pm我,我可refer你,不過我唔知refer有冇限制,我之前已refer另一個朋友

首頁

尾頁

跳至