美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 涼宮春日 的帖子

你去beauty Lounge 試一下,你只要末做過都可以discount price試做

別墅

Kwonglyk 發表於 17-4-17 00:04
回覆 hellomrng 的帖子

唔係,SPA 所有美容師都識做所有facial & body treatment, 聽講美容師每年唔知隔幾 ...

哈哈,好奇一問,咁SPA個邊的美容師會唔會流動性好高?

以我係出面做左多年facial經驗,美容師升左做Senior 或過左30歲,都唔願意接body工,因為要出力傷身,況且已經有一班熟客仔,淨接facial都可能做唔切。

別墅

Kwonglyk 發表於 17-4-17 00:07
回覆 涼宮春日 的帖子

你去beauty Lounge 試一下,你只要末做過都可以discount price試做 ...

咁我都一樣都去beauty lounge試下先

之前見地址一樣唔知有分別,淨係打去SPA問,佢地話要會員refer先有試做價。

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

美容師冇得揀接咩job,美容師見到客人才知道做咩Treatment, 雖然book嗰陣SPA會略問做facial定body以便預留時間替美容師落下一個booking,但只要within 預留treatment 旣時間,你由facial轉body 都冇問題 (除非美容師正懷孕而有些body Treatment 唔適合做)⋯⋯我試轉過雪花秀聽講係一間有良心旣企業,唔似其他公司咁勞疫員工,所以流失率唔大,反而BA升咗上office就唔再係shop機會大D!SPA同beauty Lounge兩位美容師跟咗分別6年同4年有多,我SPA個美容師因要湊小朋友所以先唔做,我好唔捨得佢㗎!
Beauty Lounge 我唔知有無得refer, 我只知member 如未做過某一款facial Treatment, 可以用discount price 試Beauty Lounge/Counter, 我唔知係咪只限現有會員?因為我做開珍雪,夏天想試美白,美容師好似要入我member 電話check才可arrange。

大宅

如果就咁打電話去BL book,會唔會有優惠架?我未做過,好想試下

大宅

Nbs 發表於 17-4-15 17:24
我剛剛今日去第一次, spa 同 beauty lounge 係分開, 唔同人, package 都唔通架。我今日去左 spa 嗰邊, ...
開course幾錢??

別墅

Cambyyungcc 發表於 17-4-17 14:13
如果就咁打電話去BL book,會唔會有優惠架?我未做過,好想試下

我都想知呀

SPA我打過去問,話一定要會員refer, 仲要會員俾張refer coupon我

唔知BL係點呢?

大宅

hellomrng 發表於 17-4-17 16:46
我都想知呀

SPA我打過去問,話一定要會員refer, 仲要會員俾張refer coupon我

我諗試左做BL之後,如果同ba講想試spa, 唔知佢地做唔做到?

別墅

Cambyyungcc 發表於 17-4-17 16:49
我諗試左做BL之後,如果同ba講想試spa, 唔知佢地做唔做到?

唔知呢?不過spa 同 BL都算係競爭對手?

我本來响MTM做facial, MTM d ba一聽話我想去spa做就好緊張,叫我可以係MTM到買定Spa的療程再過去都得。

好明顯怕被spa個邊爭生意

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

SPA 唔使refer coupon 我之前已refer我朋友去SPA!張refer coupon 好耐之前SPA新客係唔知幾耐refer多一名新客去SPA就送一次唔知咩treatment 比原本個位member, 依家好似冇啦!

男爵府

回覆樓主:

早排係counter 買左facial 都未試,送eye treatment 遲d 去beauty lounge 比較下

水晶宮

回覆 Jennife826kkwok 的帖子

我開左最平的 $10000, 好似係一年限期

男爵府

Nbs 發表於 17-4-17 20:48

如果用唔晒唔怕的,可以叫佢延期

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章

hellomrng 發表於 17-4-15 17:16
好想試下去雪花秀做Facial,有冇JM係雪花秀做開?

我見到SPA and beauty lounge都係同一地址,想問兩者除 ...

Tst spa 同 lounge 同一層,但吾同地方。美容師亦不同

大宅

Nbs 發表於 17-4-17 20:48

咁10000,價錢都合理

水晶宮

回覆 princesspig 的帖子

係呀 我都覺得reasonable. 我見佢最平既 facial treatment 係 $1000 左右,甘以佢嗰到既環境同 service 都唔算貴, beauty lounge 最平都 $900+. 不過我覺得重點係唔 hard sell (我只係去左一次, 去多幾次睇下 sell 唔 sell 先), 呢樣係我最討厭既。

男爵府

hellomrng 發表於 17-4-15 20:25
Ic~ 得9折又唔太吸引呀

係囉…平得咁少,多一千蚊都做唔到佢一次facial

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Nbs 發表於 17-4-18 15:43
回覆 princesspig 的帖子

係呀 我都覺得reasonable. 我見佢最平既 facial treatment 係 $1000 左右,甘以 ...

你係spa or beauty lounge開course?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

水晶宮

wawaliluk 發表於 17-4-23 00:23
你係spa or beauty lounge開course?

spa

首頁

尾頁

跳至