自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Bitch0101 發表於 17-4-16 03:31
荃灣港安,好多醫生都唔人掛單
出名差,設備又差

佢新起左一棟大樓啦

整到幾靚下

設備應該好左好多

不過當客係水魚,乜都叫你驗

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

學到野啦!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

connielo36 發表於 17-4-16 00:52
我表姐前晚肚痛 去左西医度打左支止痛針 但冇效 到晚上11点幾仲仲係痛!於是上去荃灣港安 去到医院個姑娘 ...

你表姐要住單人房?? 如果唔係佢唔會話得兩人房但收單人價?!
放下自在

瑪瑙宮

我表姐前晚肚痛 去左西医度打左支止痛針 但冇效 到晚上11点幾仲仲係痛!於是上去荃灣港安 去到医院個姑娘 ...

唔明貴如黑果點解

珍珠宮

環保接龍勳章

connielo36 發表於 17-4-16 01:23
打电話叫白車囉 五千蚊呀

佢個太空電話黎?
大家好,我是子悠~~

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呀....唔好罵我,我身體唔好,所以係呢間熟客. 睇開佢地. 十幾年黎, 成日進出, 住院次數都唔少, 所以知咩事. 可以分享一下.

佢畢嬲都唔係平, 因為係私家醫院. 夜診貴幾多個%, 紅假又會貴幾多個%, 間間私院都係咁. 睇之前會同你講清楚係貴左幾多, 問你有無保險係等你可以cover 個價錢. 就係驚啲客會見到張單大嗌. 有保險就安心好多喇.ok 就睇, 唔ok 就唔好睇. 至於可唔可以cover 曬,係個客同保險公司張單嘅問題,唔關佢地事.

服務,我咁多年黎遇過嘅, 好好彩, 都係好好,醫生好細心. 姑娘更nice. 啱啱入院果次,我主診醫生都問我想住新大樓定舊翼. 價錢完全唔同,藥費就跟房價升.即同一粒藥,住唔同房就唔同價. 我係完全清楚價目先選住邊度. 又係例牌問我有無保險. 等我可以cover條數. 仲同我講,今次唔係住咁多晚,住舊翼都ok架, 等我可以慳番啲錢.

結果我揀住新大樓, 因為八卦想知咩環境.
新大樓係好舒適. 寧靜寬敞. 比舊翼靚好多. 終於更似番間具規模嘅私院.
有事就㩒鐘, 好快應call. 跑黎睇你.
佢地定時就會出現量血壓, 唔會成日係你身邊四圍走. 唉, 我入院想靜養. 如果成日係我身邊走黎走佢,我會煩死.

姑娘繼續好細心. 我一入院, 矇下矇下果陣, 就問定我拎保險claim form, 好熟手叫我係邊度簽曬名, 到我一出院, 保險要嘅單, 報告全部齊曬. 唔使再煩搵醫生寫. 可以直接俾agent claim數喇.

茶水阿姐好好人. 總會自動出現換熱水.
因為係宗教醫院,所以會有宗教背景嘅駐院人士黎關心病人. 我無宗教信仰,但感覺良好.

係樣樣都係錢. 拎張紙巾都係錢. 但知清楚就無問題. 可以自己決定. 佢唔會迫你要. 你想要咩用品, 佢一定拎到俾你.當然, 都入曬單.

最後,我嘅case係好快已經claim 到保險條數. 保險條數仲快過我信用卡要找條數. 基本可以cover曬. 我連前診化驗都claim埋.

樓主個case, 幫你call 白車要收5000? 事前無同你講? 如果無就係佢唔啱喇. 如果有,咁緊係自己call啦. 唔好俾佢亂搶錢.

呢間醫院唯一唔好嘅, 就係唔啱食肉嘅客.因為佢係食齋架. 住醫期間如果想食肉,就要靠屋企人幫你買外賣喇.

以上純個人親身經驗. 無意冒犯.
利申: 三月入院,依家仲食緊藥.

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我老公上次毛囊炎,只係去洗傷口,盛惠$2000,真係好好賺!

珍珠宮

connielo36 發表於 17-4-16 01:11
仲要药都冇 都收五千幾 檢查費私家E院二千元合理吧!

已見醫生?

伯爵府

呢間醫院會唔會係專供大6人

伯爵府

cattz288 發表於 17-4-16 08:13
你表姐要住單人房?? 如果唔係佢唔會話得兩人房但收單人價?!
...

你誤會la,住雙人房一人係平d㗎,但佢話一人住都當你呢間係單人房咁嘅收費,單人房係貴好多,包括棉花等等

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

我估所以佢會問有無保險,如果有得claim 啲病人唔會點睇價錢。你表姐就咁都5000。如果call埋醫生,打埋針,葯,檢查,成20000以上,可能怕你們會嘈。費事煩,所以情願幫你call白車。如果係盲腸炎條數

別墅

以後唔去

男爵府

回覆樓主:

唔係好明。如果佢咁差,點解單人房會滿哂,咁好生意?

男爵府

真勁差,我同個仔入去睇夜診都有唔好經歷,,因為係自己walk in,反而之前跟醫生入過兩次又冇咩,可能個陣新大樓未起

禁止訪問

男爵府

呢間私院出名差,自從有新大樓落成收,收費簡直完全不合理,醫䕶質數更......

好多有名的私家醫生都晤會在呢間私院掛單就知,我個外科醫生話佢唔會去呢間私院,費時做臭自己個名,佢話硬件ok(指環境) ,但軟件就......

所以樓主要吸收教訓,下次要精明d,問清楚價錢,否則比人劏到一頸血都唔知咩事

珊瑚宮

其实楼主總数幾錢埋單?
玩具萬歲!

大宅

我琴晚同小朋友去睇過,因為發燒,咳,傷風
食咗退燒藥就退,之後又燒返
醫生都有叫我地驗咩、但我地冇驗,諗住食多次睇睇先,醫生又冇咩野,之後拎藥,比錢$660

之前都試過瞓瞓下頭痛醒咗,驚有咩事,立即上去睇,醫生同我做咗一d test, 話唔係中風同唔記得係咩,煮係有問我留唔留院test, 我都係say no, 佢幫我打咗針,比咗藥,我比埋錢就走得
咁人地私家,問咗有冇保險同講咗幾錢好正常
咁都要比嗰預算你架

咁我去咗幾次,佢叫我check 咩, say no, 佢又冇黑面,又冇野聽,我又ok

指於護士唔得,都係睇下大家好唔好彩,近到都有好同唔好架啦

珊瑚宮

自负盈亏。明買明賣。预先講明你聽
玩具萬歲!

水晶宮

如果身份證有 3 粒星,呢間醫院有 $100 一日既平房喎,應該係舊翼。
有無兒科,walk in 住唔住得,我就唔知喇。。。

首頁
12345...11

尾頁

跳至