懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

事緣我在mothercare買左stokke xplory的bb車及carry cot,琴日收貨發現carry cot完全唔能夠套入車架度,打去mothercare,佢竟然話stokke好少出問題,叫我得閒自己拎個carry cot去門市比佢地睇,又話呢個係stokke的保養問題。我同佢講呢個係售賣有問題商品問題,唔係保養問題,再講即使呢個牌子好少機會出現問題都唔等於商品100%唔會出現問題,要求佢地跟進。mothercare竟然叫我無了期咁等佢地回覆!最好笑係問我幾時預產期,我預產期係幾時同佢賣有問題商品比我有咩關係?好過份!佢地咁樣賣有問題商品,賣完之後全部都變成保養問題,依家先知原來mothercare咁樣做生意!對呢間公司好失望!用$2880就睇到一間公司的信譽,唯有報海關投訴佢地違反商品及說明條例,再保留一切追求法律責任的權利!開post想提醒各位準媽媽,唔想有人再受害!

男爵府

陪月勳章

我試過同佢地訂個ergo既infant insert, 甩左單, 本來有現貨但要等transfer, 等左兩星期都冇電話, 我大住肚做完產檢行去鋪頭問, 淨係話未到, 明明transfer都講係within一星期既事, 冇幾耐佢地有人打俾我話件貨transfer錯左去另一間分店仲賣埋俾人, 問我幾時預產期, 又話要重新同代理訂先有, 我話咁我都要spare時間洗同乾架, 佢就話aiya唔使洗架, 搵野噴下就得架喇 (明明website寫可以洗架嘛), 嬲到我高血壓, 最後件貨由我未生得到生左仲o係醫院先有得拎

我件貨就唔貴, 但我覺得佢地做野方式好有問題囉, 你就慘o的, 幾千蚊買架stokke有問題都唔肯follow up

複式洋房

hoiching0516 發表於 17-4-20 17:32
我試過同佢地訂個ergo既infant insert, 甩左單, 本來有現貨但要等transfer, 等左兩星期都冇電話, 我大住肚 ...

我依家慶幸車架及座椅部分無事,如果萬幾蚊買架用唔到的bb車,我諗我都會高血壓,直頭爆血管都似,依家我自己搵埋stokke,睇埋stokke點跟進。

別墅

我冇去mothercare買過野,不過要大住個肚頻頻撲撲,啉起都辛苦

大宅

回覆樓主:

你可以email Stokke去raise this problem... they will fix the problem for you for sure!!!!!

複式洋房

vbb1109 發表於 17-4-20 19:49
你可以email Stokke去raise this problem... they will fix the problem for you for sure!!!!!

Email左亦都facebook留左言喇,睇下幾時有回音

大宅

bopoma 發表於 17-4-20 19:52
Email左亦都facebook留左言喇,睇下幾時有回音

通常好快會有人回復你,唔洗擔心!

侯爵府

我係佢地度買了盒木製餐具玩具,一打開之後好多跳跳下既黑蟲仔。。。激到我死,捉咗成晚

複式洋房

小艾美 發表於 17-4-20 21:49
我係佢地度買了盒木製餐具玩具,一打開之後好多跳跳下既黑蟲仔。。。激到我死,捉咗成晚
...

唔係掛?咁你有無去要佢退錢?太過份!

複式洋房

vbb1109 發表於 17-4-20 20:02
通常好快會有人回復你,唔洗擔心!

希望佢地可以正視問題!謝謝你安慰啊!

珍珠宮

咁樣㗎?我平時都會去買嘢

複式洋房

回覆樓主:

Mothercare又打黎講埋d廢話,問我點樣裝唔到,我話:咪就係成個都裝唔到囉,佢再問係裝唔實定點,我再答:咪就係成個都裝唔到囉,裝到洗咩打比你地je,跟住又話再了解下先打比我,都唔知佢可以點了解件事,根本mothercare就唔係解決件事!

珍珠宮

mothercareD嘢都好貴,我好少過去買嘢。買過幾件被仔。

大宅

bopoma 發表於 17-4-20 23:01
希望佢地可以正視問題!謝謝你安慰啊!

Stokke既customer services好好!你可以嘗試打電話去customer hotline - 佢地係上海,講國語就得。我呢排有更嚴重既問題,打左電話去Poland Headquarter, 24小時內就解決左!

複式洋房

vbb1109 發表於 17-4-21 15:49
Stokke既customer services好好!你可以嘗試打電話去customer hotline - 佢地係上海,講國語就得。我呢排 ...

Stokke叫我影條片比佢地睇,今日影左喇,希望快d跟進就好喇,真係唔想拖到生先處理到個問題!相比起mothercare今日打黎淨係識質疑我話個carry cot有問題及無任何續後跟進情況下話要了解下情況先再打比我,確實stokke的跟進積極好多,唔似得mothercare咁淨係識得拖延。

大宅

bopoma 發表於 17-4-21 22:52
Stokke叫我影條片比佢地睇,今日影左喇,希望快d跟進就好喇,真係唔想拖到生先處理到個問題!相比起mother ...

係啊,我都係依家開始準備野,所以上2個星期勁擔心。老公同朋友都話我地應該要放松心情,唔好太緊張!你幾時預產期啊?我7月頭... :mother:

複式洋房

vbb1109 發表於 17-4-21 23:14
係啊,我都係依家開始準備野,所以上2個星期勁擔心。老公同朋友都話我地應該要放松心情,唔好太緊張!你幾 ...

我5月中就生喇,所以我好想快d處理好個carry cot,特登買carry cot用黎出院,唔想用唔到。你7月中都仲有d時間,唔好太緊張,要保持心境開朗,bb都會健康d,加油啊

大宅

MommyPanel勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 bopoma 的帖子

Request Refund !!!

首頁

尾頁

跳至