嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

見好多媽媽,因為BB生粒粒真係心痛,我都係其中一個,我個仔成身都係,塊面爛到心痛死我,日日望住佢,見到佢哭,咁辛苦,我又會跟住哭,攪到我唔敢出街,睇醫生時,D人又會話:做咩咁嚴重,有無煲水等等,好煩,好無辜,我都唔想架!!講真咩金銀花、片糖、煲過D水,A1cream,塗潤膚膏等等,咩都試過,始終都係唔得,睇左3個醫生都唔好每次睇醫生都$800(醫得好既我都會捨得,但重重復復咁唔斷尾,真係好貴),幫阿仔塗左類固醇同食藥(我真唔應該咁細個就俾佢食藥,我個仔得2個半月大),但唔塗又黎過,我都好怕類固醇,好怕擴生素,所以我朋友介紹我用左隻中藥藥膏(衰人,又唔早D話我知),無類固醇,無副作用,經常塗都無問題,有粒粒地方就塗,佢好得慢,但有效果,粒粒出水地方,塗左1天就乾水,但仲有紅,要3日左右就會好返晒,塗類固醇好得快,但唔塗又黎過,塗太多又唔好,呢隻中藥藥膏會深入皮膚底層,徹底醫好,我唔係賣廣告,亦唔係為錢,只係唔想媽媽們同我一樣心痛BB,我搵左好多間藥房都話無,後來叫佢幫我買,佢話唔好自己出去買,會有假的,醫唔好就唔好話佢,所以我就叫佢幫我買,又唔貴,可以一試,點知阿仔真係好返晒,俾我個仔張相你地睇下個分別,有需要就pm我啦

大宅

saupig 發表於 17-4-24 15:50
見好多媽媽,因為BB生粒粒真係心痛,我都係其中一個,我個仔成身都係,塊面爛到心痛死我,日日望住佢,見到 ...

我係喂全人奶,因為見到阿仔咁而戒晒口,連蛋都唔敢食,而家唔駛戒口都無事了,終於可以有點營養了,阿仔因爲唔舒服,體重輕D,而家有D肉仔了!

大宅

可以幫到bb濕疹皮膚,我個仔就係嚴重濕診,媽媽門試下啦,睇醫生都睇到怕,咩都試過,做咩唔試下中藥,出街見到人地BB成面都爛晒(好似我仔咁),睇見都心痛,我係想幫BB,我仔試過得,所以介紹俾各位,我絕唔係無牌行醫/無牌賣藥/自制藥膏等等,希望大家唔好誤會!你地有需要先pm搵我,無需要請勿打擾,多謝!

別墅

可否介紹我支藥膏

複式洋房

我都有興趣知,thx

大宅

可唔可以講我知details, thx

複式洋房

我個囡咁樣啊

大宅

stellachan1203 發表於 17-4-30 15:15
我個囡咁樣啊

好小事,我個仔係出晒水,爛晒

大宅

saupig 發表於 17-4-30 15:27
好小事,我個仔係出晒水,爛晒

最嚴重時

大宅

交收時帶埋BB出黎,我會同佢塗一次(我會帶酒精消毒液當面洗手,確保無細菌感染),你見到效果先俾錢交收,保障你!

大宅

有媽媽話自行上淘寶購買,用後告知無咩效果,我問佢攞左一樽作對比----左邊係其他媽媽淘寶買的,右邊係我朋友幫買的(註:佢個樽都有防偽標籤,重量亦一樣),你地自行決定,唔好話無效果,話我呃人!

珍珠宮

saupig 發表於 17-5-25 13:35
有媽媽話自行上淘寶購買,用後告知無咩效果,我問佢攞左一樽作對比----左邊係其他媽媽淘寶買的,右邊係我朋 ...

我有興趣

複式洋房

回覆樓主

有興趣!可否pm我

別墅

回覆樓主

有興趣 請pm我

首頁

尾頁

跳至