論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

好似係廿幾号起日頭不吃不喝,有人知道是什麼節期嗎?

大宅

陪月勳章

我以前只聽過8月左右,即伊斯蘭新年前。

侯爵府

今年早了,好像6月多巳是新年。(新年前一個月守齋)(我不太肯定今年日期,姐姐說過我忘了)。

好像是5a.m. - 7p.m. 也不可食及飲的。我姐姐來時,我表明我不接受禁飲,最少要飲水,否則無力照顧我爸爸。結果,她自己說不在香港守齋的。為了工作,她的神會保佑她的。

香港那麼熱,還要禁飲水,怎會有力工作?

我姐姐在中東打工時,早上各人是休息的,或全家去聖城麥加參拜。晚上,一大班人吃東西。零晨又一大班人吃東西。

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

每年都唔同,一年比一年早,佢地有自己既曆法,好似我地農曆咁。今年大概係五月中或尾開始,姐姐話等緊政府公佈。齋戒期間,有陽光既時間唔食得野,水都盡量唔飲;所以佢地會半夜三四點起身食野,到晚上六七點太陽落山先再進食。

大宅

我上星期問印尼姐姐,佢即打電話俾媽媽話今年新年係6月28 日。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

回漖每個月30日, 一年360日, 所以今年比去年前咗幾日, 而每個國家計法唔同, 會爭幾日的.

伯爵府

日出至日落吾食野吾飲水. 有時我地會買定D寶礦力比姐姐日落後有需要飲.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

大宅

我家姐姐飲水,唔食午餐。

大宅

回覆樓主:

我無理佢
我只講過如果暈佐我就以後唔準禁食

珊瑚宮

早上4時起床煑食搅搅陣

餓到晚上七時

好多工人刀無齋界
玩具萬歲!

首頁