想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

LL723 發表於 17-11-13 13:18
回覆 pingcheung 的帖子

想請問驗色體係可以開針前 抽血驗左先? 咁同PGS 個D 用胚胎黎驗有咩分別? 係咪 ...

夫妻染色體什麼時候驗都可以, 深圳中山驗很便宜, 一個七百多人民幣。

pgs/pgs 什麼的, 你就不用想了,除非你有報告說你有遺傳病,比如地中海貧血之類的, 你有報告說你染色體有事, 不然 醫院不會幫你做的。。

大宅

魚蛋仔 發表於 17-9-2 12:35
我係羅湖坐的士去,廿幾蚊!好快到

福田口岸坐203或m204仲方便哦

大宅

fu107 發表於 17-7-24 11:08

我已經40頭喇~在hk到做IVF少産咗兩次~咁係咪要做第三代呀~!?: ...

深圳中山唔係隨便做第三代, 要夫妻二人染色體驗到有事, 或者小產2次或以上同埋個胚胎驗到染色體有問題, 先可以要求做第三代pgs。

大宅

fu107 發表於 17-7-24 13:40
14年抽到14粒~但一結合就急降至9粒,放到Day3時得番6粒再放到Day5得2粒,只係哩次可放到Day5,之後平均抽到10 ...

其實, 男性精子好易搞, 特別係活躍度, 只要你每星期同房2次, 就已經可以合格。

如果你年紀超過35歲, 其實我會建議你過台灣, 台灣的針藥和技術比中國好。

大宅

fu107 發表於 17-7-18 21:56
中山有冇得中西合璧!?

中山免疫檢查中心請左2個中醫師返來, 同埋遲啲應該會有中藥房

大宅

fu107 發表於 17-7-24 10:52

哦~原來如此~我喺hk到做IVF就冇咩問題~但唔知上大陸到做會唔 ...

香港唔信免疫, 所以好多野都無驗, 就算驗左都話無影響。

中山免疫中心同生殖中心係分開既, 要幾次植入失敗, 先會安排去免疫中心做檢查。

複式洋房

回覆 franchoi 的帖子

夫妻染色體有無話要驗咩項目呀?

大宅

LL723 發表於 17-11-15 12:40
回覆 franchoi 的帖子

夫妻染色體有無話要驗咩項目呀?

染色體囉

大宅

franchoi 發表於 17-11-14 00:38
福田口岸坐203或m204仲方便哦我係深圳坐地鐵到崗廈,行過去都係十分鐘

大宅

franchoi 發表於 17-11-14 00:46
其實, 男性精子好易搞, 特別係活躍度, 只要你每星期同房2次, 就已經可以合格。

如果你年紀超過35歲 ...
都吾一定,大陸生育科市埸比起台灣香港更大,經驗不一定比台灣差,佢地D醫生一樣有來香港做硏究,佢地提供原廠進囗藥或國產藥比你選擇,至於療程價錢同台灣差不多,但就慳番時間,環境上台灣會比較舒適,大陸就好似香港公醫咁。

大宅

不過想補充一下,係台灣又好,大陸又好,免疫冶療是有風險的,係台灣有幾單死亡案件,免疫最好先了自己身體情況。

大宅

ceo234 發表於 17-11-18 18:35
不過想補充一下,係台灣又好,大陸又好,免疫冶療是有風險的,係台灣有幾單死亡案件,免疫最好先了自己身體 ...

免疫其實要做d咩架 ? 點解會死亡咁恐怖既

大宅

回覆 coiecheung 的帖子

我係深圳做時只記得一些,免疫有一種係係你先生取血來做,但要先生D血無肝炎帶菌者,另一種免疫治療就係用藥壓低你免疫力,如果你有暗病,又或患病會有好高風險,另外係台灣出事係孕婦做左免疫治療到臨生產時一屍兩命,亦係關於免疫力引起既事故,反正你想一下要將一個人既免疫力降低,用既藥係有風險,而且重要係海外做,無免疫醫生跟進,在香港生産時,出狀況時,香港未必可以馬上處理。

大宅

ceo234 發表於 17-11-21 17:52

我係深圳做時只記得一些,免疫有一種係係你先生取血來做,但要先生D血無肝炎帶菌 ...

咁你堔圳做個陣有無做埋免疫 ? 係咪係中山做 ?

大宅

有做免疫,但中山醫生不會一開始同你做,除非你有證明你係其它做但又失敗過幾次,最後因身體問題,醫生建議不要做,叫照放胚胎,佢地除左補充黃體素外,再加一隻地屈孕酮,因為兩隻都係黃體酮,我都很懷疑是不是要吃咁多黃體酮,我去到香港睇婦產科,她說香港不信免疫,但大陸醫生開既藥係進口藥,係天然黃體素,不是人工的,而地屈孕酮除左補充黃體素外,它重有一個功能係防止胚胎受到母體排斥,好彩我無停,其實既然去左中山做係應該要相信醫生。

大宅

MimiKwan 發表於 17-7-21 22:31

我係中山泌尿呀!搵莫醫生。佢講廣東話好正

請問可以pm 資料俾我嗎?

侯爵府

ceo234 發表於 17-11-22 12:22

有做免疫,但中山醫生不會一開始同你做,除非你有證明你係其它做但又失敗過幾次, ...

當時17年做大約多少收費?2018年收費5萬港幣

大宅

ifcsir 發表於 18-8-18 05:14
當時17年做大約多少收費?2018年收費5萬港幣
我不只這個數,我本身都有不少問題,我又選擇用進口藥,我好做做六七萬人仔。

別墅

pingcheung 發表於 17-7-23 18:44
如果你唔係有咩特別問題做第三代武警都好好,我識朋友響武警做都生咗孖B
...

其實可唔可以去武警諮詢下 但係我冇諗住喺武警做ivf

別墅

回覆 Winniebabe 的帖子

你好呀,我都想要中山資料可以嗎?thx!

首頁

尾頁

跳至