論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問你地如果延期後會唔會有張新VISA LABEL 貼係PASSPORT? 因工人上星期六做完之後話PASSPORT 入面咩都無, 只係CONTRACT 入面STAMP左個睇唔到咩部門既印?? 又無收據? 咁我點證明入境處同意延期合約一個月直至邊一日??

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你有冇睇下佢講果份合約上面個stamp係咩?工人唔識睇你都應該明掛

子爵府

5R2H 發表於 17-5-15 16:24
你有冇睇下佢講果份合約上面個stamp係咩?工人唔識睇你都應該明掛

老實講。。。。。我真係唔明(emoji)

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

又真係睇唔明。
不過申請完約後跟同一僱主延期,只能一個月,等於visa到期日之後加一個月,下個月都要走啦。

子爵府

5R2H 發表於 17-5-15 16:46
又真係睇唔明。
不過申請完約後跟同一僱主延期,只能一個月,等於visa到期日之後加一個月,下個月都要走啦 ...

但無理由做完extend 無野證明佢last day 幾時架? 而且入境處又無收據。。。。。萬而佢無renew 下係我屋企留多個月就係非法居流, 所以想知有無其他人試個

子爵府

回覆樓主:

我就系n年前搞過,不過唔記得有冇收據或者蓋章。但政府收錢應該一定有收據,或者依家做法唔同咗

子爵府

回覆 5R2H 的帖子

我已打去入境處問佢地話會有VISA LABEL & RECEIPT, 不過我個CASE 佢地話要搵專人覆返究竟係咪已CONFIRM EXTEND

首頁

尾頁

跳至