想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

備孕差不多兩年了,老公唔支持,有咩用?

我知,要同老公好好傾下,我有傾,就係因為傾左,更加知佢唔想要!

另一半唔想要,根本做乜都無用!

侯爵府

MMCOOC 發表於 17-5-15 21:06

我知,要同老公好好傾下,我有傾,就係因為傾左,更加知佢唔想要 ...

老公點唔支持?佢唔想要小朋友?

伯爵府

2018復活節勳章

唔支持? 係本身唔喜歡小朋友定係有壓力?

大宅

生小朋友真係要有共識....我老公一開始都話唔要, 好大壓力又剩, 而家我DEAD LINE係今年, 講明今年唔中就唔生(當然係拋佢啦), 而家佢終於唸通咗, 好積極, 仲自己走去驗丁丁添, 好好說服佢

禁止訪問

開心吸收勳章

別墅

jessie_mei 發表於 17-5-16 15:39
生小朋友真係要有共識....我老公一開始都話唔要, 好大壓力又剩, 而家我DEAD LINE係今年, 講明今年唔中就唔 ...

我deadline都係今年,不過無共識,變左要放棄了!

別墅

我非常理解你心情。我也是这样,先生一直没有明确决定,拖拖拉拉了好几年,由于双方都有问题,只可IVF。问题是,时间不等人,我已经高龄,就算想生也不是话有就有。我原来已打算放弃,因每次提这事就吵架。但上月我先生突然肯让我做IVF,我就在很急的情况下做了,结果失败左,好不开心。还有,我IVF时,先生没有support,所有事要自己承担,好难受。所以,如果你先生好肯定不后悔无小朋友的话,我觉得你也只能配合,不然,只会伤感情。

別墅

koalange 發表於 17-5-17 15:20
我非常理解你心情。我也是这样,先生一直没有明确决定,拖拖拉拉了好几年,由于双方都有问题,只可IVF。问 ...

我明白,因為已經唔係單純要唔要bb,而係同老公既感情都受緊考驗, 所以係好大打擊。
咁你點呀,失敗左後,再試,定係另有打算?

別墅

同老公傾下佢想幾時要小朋友
生小朋友要有共識
坐底好好傾下

別墅

MMCOOC 發表於 17-5-15 21:06

我知,要同老公好好傾下,我有傾,就係因為傾左,更加知佢唔想要 ...

結婚前有無傾過呢個問題?

別墅

MMCOOC 發表於 17-5-17 15:27
我明白,因為已經唔係單純要唔要bb,而係同老公既感情都受緊考驗, 所以係好大打擊。
咁你點呀,失敗左後, ...

如果都講得出夫妻之間的感情都受緊考驗,就更加要考慮清楚。父母的感情對仔女的成長有很大的影響。

別墅

love0307 發表於 17-5-17 17:52
結婚前有無傾過呢個問題?

之前無傾,因為我自己都未ready,係近呢一兩年先想要

別墅

yddi 發表於 17-5-17 18:29
如果都講得出夫妻之間的感情都受緊考驗,就更加要考慮清楚。父母的感情對仔女的成長有很大的影響。
...

佢係一個圓滑既人,對我都一樣。 同佢講乜,佢都會話就我。所以我一直都得唔到佢真正既諗法。 今年再唔生就高齡,係我忍唔住追問佢,佢先話好大壓力,對我發脾氣。
一直以來,佢答應我生b, 都係假既,仲要我一直去調理,佢仲好贊成,仲話而家身體好左係好事。
佢爆發個刻,大約講係無能力照顧多一個人.....事實上我地既收入ok, 佢咁講只係個藉口。
anyway, 多謝大家比個地方我呻,亦都希望呢度有多d人 bingo

別墅

MMCOOC 發表於 17-5-17 15:27
咁你點呀,失敗左後, ...
失敗後,我唔敢即時講佢知,因不知佢點反應。過左兩日,我同佢講D肧胎唔大,即step1也fail。我諗佢都有D唔開心。我坦白同佢講想今年內試多次,因為這次lVF發生得好突然同倉促,發身心都沒ready,所以失敗了我唔甘心。我叫佢諗下會否俾我試多次。現在,我先調理身體,過幾個月再想

別墅

MMCOOC 發表於 17-5-17 19:31
佢係一個圓滑既人,對我都一樣。 同佢講乜,佢都會話就我。所以我一直都得唔到佢真正既諗法。 今年再唔生 ...
我估你先生同我先生應有D似,想做mr nice但又顧慮多多。

別墅

MMCOOC 發表於 17-5-17 19:19
之前無傾,因為我自己都未ready,係近呢一兩年先想要
我都是。

別墅

koalange 發表於 17-5-18 12:41
失敗後,我唔敢即時講佢知,因不知佢點反應。過左兩日,我同佢講D肧胎唔大,即step1也fail。我諗佢都有D唔 ...

加油呀!希望你成功!
之前中醫叫我食多d滋陰野,例如海参同蟲草,你都試試

首頁

尾頁

跳至