美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都係外油內乾,想試吓用,請問新手如果想買應該買邊SET至啱(是否買基本SET已OK,同埋有冇去角質同保水面膜介紹,等我可以一次過試埋,THK 各位達人

男爵府

NGGIGI8881 發表於 17-7-10 22:43
我都係外油內乾,想試吓用,請問新手如果想買應該買邊SET至啱(是否買基本SET已OK,同埋有冇去角質同保水面膜介 ...

新手試basic line先,慢慢用上去
當然初頭,最好去counter俾BA睇睇邊條line適合自己,試夠到時可以鎖定目標係G 出擊

如果想G,請問有冇邊SET係BASIC LINE,或者有冇LINK可以比本人參考吓, THK

男爵府

NGGIGI8881 發表於 17-7-11 13:34
NGGIGI8881 發表於 17-7-10 22:43
我都係外油內乾,想試吓用,請問新手如果想買應該買邊SET至啱(是否買基本S ...

你gmkt search amore pacific啦,入面好多唔同配搭,你可以比較下

請問G入面有冇基本SET,可否SHARE比本人參考,THK

男爵府

回覆樓主:

一直在香港同韓國買雪花秀,見妳地G得咁開心,我又G, 平時都有G開其他野,今次順便G埋,真係送sample 送得好誇張! 圖一:買珍雪眼精華 圖二:買雪玉mask , 我只是買兩樣野,送咁多!Total 送咗六塊 First Care mask

請問有冇LINK, THK

男爵府

回覆樓主:

一直在香港同韓國買雪花秀,見妳地G得咁開心,我又G, 平時都有G開其他野,今次順便G埋,真係送sample 送得好誇張! 圖一:買珍雪眼精華 圖二:買雪玉mask , 我只是買兩樣野,送咁多!Total 送咗六塊 First Care mask

請問珍雪適合咩皮膚啱用,因本人外油內乾,佢個套入面係唔係有齊所有產品(如:洗面膏,TONER,LOTION,EYE CREAM,)重有冇其他,我未用過LEE個牌子,之前用過WHOO,如果初次用應該買邊套先啱,另外,想買潤燥,是否買套裝會底D,THK

男爵府

回覆樓主:

First care serum紫色版?
仲玩埋secret box大家夠膽買嗎?
哇,仲有埋人參mask sethkd1500 左右,等於塊mask系free wor(應該系一片掛,唔識韓文)尋日去BL,美容師自己敷過,話8倍人參cream精華,查曬水乳serum之類,敷衣個mask當面霜,唔洗查面霜

請問First care serum紫色版同舊版有咩分別,想買黎試吓,本身未用過LEE隻牌子,容量是否一樣,佢個secret box同lucky box有咩唔同,想買lucky個套個但搵唔到,今次係唔係底過之前,我想買First care serum,toner同人蔘面霜(EX),請問邊套底同多野送,因上次過左日子所以買唔到,希望今次可以買返,我本身混合性偏油,T字位油,2邊面較乾,請問買基礎個套用,OK嗎,因就黎秋冬天是否啱用,如果想買埋冬天用,係唔係買珍雪會好D,啱冬天用嗎,希望各位達人可以解答本人,十萬THK!!!

男爵府

本人混合性偏油,但毛孔比較大,想試吓雪花秀產品,請問基礎係列啱本人嗎,我見G大特價,心思思想試吓,想買first serum同toner,lotion,定係買珍雪係列會適合?

男爵府

發表於 7 小時前 |只看該作者
NGGIGI8881 發表於 18-12-3 12:03
本人混合性偏油,但毛孔比較大,想試吓雪花秀產品,請問基礎係列啱本人嗎,我見G大特價,心思思想試吓,想買first ...

我都係混合性T位油,自從轉了基礎系列,T位少出油了,膚色均勻了。

請問有冇深層mask介紹

男爵府

你係唔係都係用緊佢既面霜,如果係請問你用邊條LINE

男爵府

回覆 NGGIGI8881 的帖子

我用緊人参(冬天係日夜都用), 珍雪(夜, 但太乾燥會用人參)
依家日頭仲用緊水律(暫時都仲夠用)

人蔘會否潤過頭,我怕太潤,因我內乾外油,如果淨係用人蔘面霜OK嗎?請問人蔘面霜係唔係有分light同EX,我見G今期好平想買係試吓,可以比D意見嗎?

男爵府

你怕油就揀light版, 清爽少少, 我同正常版, 最多搽薄少少
如果你打算轉水乳, 其實珍雪會幾好, 吸收快又清爽

請問你呢排有冇去G買過嘢,但見珍雪無平,你有冇心水推介,THK

男爵府

有買過嘢, 但無買珍雪系列, 我係之前去韓國旅行果時買

我見G買基礎係列好平,4百幾有支FIRST SERUM,5百幾有1支TONER & LOTION,係唔係好底買,如果係我買黎試吓都OK,請問支FIRST SERUM大約可以用到幾耐

男爵府

我用緊人参(冬天係日夜都用), 珍雪(夜, 但太乾燥會用人參)
依家日頭仲用緊水律(暫時都仲夠用)

請問水律係唔係后,係邊隻款,可以比幅圖睇吓嗎?

男爵府

請問有冇深層潔面MASK介紹

首頁

尾頁

跳至